Nem köszön az óvónő?
Csoportunkban óvónő-váltás volt, egyik óvónő helyére érkezett egy új (fiatalabb) óvónő. A másik régivel viszik a csoportot már szeptember óta.
A probléma, hogy az új óvónő - egyébként ez az első igazi csoportja - nem köszön a szülőknek. Tisztára úgy fest, mintha csak a gyerekekkel és a kolléganőivel tartaná fontosnak a köszönőviszonyt. Ti mit tennétek?
Nem visszahúzódó, szerény típus, egy időben több gyerek is azt mesélte otthon, hogy kiabál, és a viselkedésen, otthoni szerepjátékban is megnyilvánult, hogy valami nem oké. Akkor volt egy beszélgetés, hogy ezt a helyzetet tisztázzuk.
Kicsit elszomorít, hogy volt két szuper óvónőnk, nyitottan álltunk ahhoz, hogy új óvónőt kapunk, és erre itt tartunk. Ha másért nem, azért is fontos lenne a köszönés, mert a gyerekek róla veszik a mintát.
Akikkel eddig beszéltem csoportanyukákkal, volt aki ugyanezt mondta, mint te, más pedig azt, hogy ez van, nem tudunk mit csinálni. Én is elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a helyes, egyáltalán, nekem kell "megnevelni" egy felnőtt nőt?
A másik, ami zavaró, hogy szóban többen megerősítik, hogy ugyanezt tapasztalták, mégis, amikor szólni kéne, akkor valószínűleg én állok ott egyedül, és attól tartok, hogy annyi lenne a reakció, hogy már megint én pampogok. :-/
De nem értem. Mentek reggel, és nem mondja az óvónéni, hogy szia Pistike, szia anya? vagy sziasztok?
Semmi?
Csak néz?
És hogy invitálja be a gyerekedet a csoportba?
Ha ennyire meg se mukkan, az fura nekem, ezt nem is tudom elképzelni.
Vagy a gyereknek köszön, a szülőnek nem?
Ha így van, akkor simán hangosan köszönj neki, hogy JÓ REGGELT GIZIKE NÉNI, aztán majd csak észreveszi magát. Előbb utóbb rájön, hogy fontos a jó kapcsolat a szülő és közte.
Tapasztalatból mondom, hogy a hangos ráköszönés az ilyen embereknél nem működik, csak hülyének fog nézni téged.
Ha azt akarod, hogy köszönjön, mindenféle célozgatás nélkül mondd meg neki.
Nehéz helyzet, ami módszerünk ahogy leírom, nem is mindig a legjobb. Nekünk(párommal) az a bevált szokásunk, hogy kiprovokáljuk. Volt már tanítónéni, tanárnéni/ boltosnéni, de ilyenkor a lényeg, hogy hangosan lehetőleg másik elégedetlen szülővel/vásárlóval kedvesen és kedéjesen beszélgetve, hogy tuttira hallja: nézd csak itt a tanítónéni/boltosnéni aki sosem köszön vissza!
Megjegyzem a tanárnéni egy ilyen jelzésszintű alkalom után vette a lapot, köszön is.
Mellesleg a tanítónéni viszont ezek után sem köszönt, se nekünk/több szülőnek, a gyereket meg finomanalázta, hogy milyen ügyetlen, gondolom miattunk. Mi ezt szóvá tettük az igazgatónak, és kiderült nem mi voltunk az elsők, de nem sok minden változott. Szerencsére következő évtől már felsőbe járt a gyerek, így kikerült a boszorkány karmaiból. Amúgy szülők közt is vannak bunkók, akik szemedbe néznek, hiába 5 éve találkoztok minden nap, de egy hellora sem képes, nem hogy jóreggeltre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!