Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha kislányom augusztus 20-án...

Ha kislányom augusztus 20-án lesz 6 éves, akkor tölti be, akkor kell mennie szeptembertől iskolába?

Figyelt kérdés
2015. jan. 13. 22:43
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
A bátyám kisfia augusztus közepén töltötte be tavaly a 6. életévét. Nagyon okos és értelmes kisfiú, hihetetlen mennyi mindent tud, de tesómék vissza akarták tartani még 1 évig, mert hiába okos nagyon, mellette nagyon izgő mozgó, képtelen lett volna 6 évesen végig ülni 3/4 órákat meg az órára koncentrálni... Az egész család így gondolta, csak az óvónők nem, akiknek kellett persze az oviban a hely... Végül sok pszichológusi meg szakértői vizsgálat során sikerült visszatartani 1 évet, így csak most kezdte a sulit, és láthatóan fejlettebb és érettebb az iskolához, mint tavaly, amikor épp hogy csak 6 éves lett. Nővérem is anno úgy kezdte az iskolát, hogy akkor töltötte be a 6. életévét, neki sok gondja volt vele. Szerintem ilyen idősen még korai az iskola.
2015. jan. 17. 13:52
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem iskolakoteles hanem tankoteles. A ketto n ugyanaz. Ha iskolaerett akkor.iskolaba kellemnie ha tamkoteles de.nem iskolaerett akkor az ovodaban kellaradnia.felkeszitesre. Legalabbis igy kellene mukodnie. A gyakorlat sokszor nem ez. Pl. Sokaig divat volt erolzezni az iskolat akkor i ha eretlen ra.es sok idegbeteg embert neveltek igy ki. Utana kb. 10 eve az volt.a.divat hogy minden gyereket ovodaban tartani ebbol.az lett hogy az en gyerelemet ket szakember is vissza akarta tartani az ovodaban de.minletto.egy egy evbel osszesej let evbel. Aasodikat azonbamar nem hagytam. Erdemes lenne megvizsgaltatni a gyereket a szakemerek.mo.javasolnak. Sok helyen ezar.normalisan mukodik. Hogy nalatok is azt nem.tudom.
2015. jan. 18. 14:36
 13/18 A kérdező kommentje:
Én pont ettől félek, hogy az óvónőkkel kell majd harcolnom, mert nekik kell a hely az oviban. :(
2015. jan. 18. 21:21
 14/18 anonim ***** válasza:
vidd el valami felmérésre. h ahivatalos szakvélemény van a kezedben nem kell külön harcolnod
2015. jan. 18. 23:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Gyakorló szülőként és pedagógusként mondom, hogy érdemes visszatartani a gyerekeket. Még 3-4 évvel ezelőtt is könnyebb dolga volt egy elsősnek, a mostaniaknak legtöbbször 6-7 órája van, ha tagozatos vagy egyházi iskolába jár, akkor 8 is lehet. Hulla fáradtak délutánra.

Saját példa: a fiam januári, három évesen stabilan olvasott, óriási ismeretanyaga volt minden téren, talpraesett volt és önálló. Viszont fizikálisan még nem láttam elég érettnek, így visszatartottam. Semmi hátránya nem származott belőle, még így is nehezen viselte az iskolai drillt. Most nyolcadikos, felsőfokú nyelvvizsgája van, jó tanuló, de nagyon kellett az a plusz egy év gyerekkor.

2015. jan. 19. 08:08
 16/18 csmyky válasza:
Az óvodában biztos kivan írva mik a követelményei az első osztályba lépésnek!
2015. jan. 20. 18:08
 17/18 anonim ***** válasza:
ez nem ennyire egyszerű, ehhez szakértői felmérés kell.
2015. jan. 20. 18:49
 18/18 anonim válasza:
Ez tőled függ valaki elküldi, valaki nem, én nem kküldeném a helyedbe
2015. jan. 24. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!