Ki legyen a gyermekem? A leggyengébb tanuló egy jó iskolában, vagy a legjobb egy rosszban?
Kettő közül választhatunk.
A jó iskolában többnyire gyenge jegyeket szerez. Pár tantárgyból viszont rendre jókat (fizika, föci). Sajnos elkezdtünk sokat hiányozni, hogy otthon hozzuk be napközben a lemaradást. Ez jól működik.
A légkör jó lenne, de piszkálódás van a gyerekek között, és az enyémmel senki nem játszik, hozzá sem szólnak.
Ez az iskola fizetős. Emellett sajnos nincs pénzünk különtanárra.
Itt a perspektívánk otthoni hozzátanulással felzárkózni.
A másik iskola lényegesen gyengébb, csomó felzárkóztató programmal. Egy lepukkadt lakótelepen van.
Már a suli honlapján olvasható egy össztanári állásfoglalás a sértő nyelvezetű graffitik íróinak a suli falán.
Szerintem itt szerezne barátokat, de nem hinném, hogy jókat. Itt bandába keveredne, és én elveszteném a gyermeket. Ha itt sem tanulna jól, simán akadna, aki a vécében megadja az első heroinlöketet a nagyszünetben.
Ez az iskola ingyenes.
Azért ajánlották nekünk, hogy jobb jegyeket szerezzünk, több sikerélménye legyen.
De én személy szerint rossz érzéssel mennék már a környékre is, nemhogy a suliba...
Ugye jobb leggyengébbnek lenni a legjobbak között, mint legjobbnak a hülyék és bűnözőpalánták között?
A fizetős suli picit sok nekünk.
Egyáltalán Magyarországon keresed a sulit? Az írásod és a kommentek alapján nekem inkább a külföld jutott eszembe.
Amúgy mindenképpen keresnék valami harmadik megoldást. Vagy egy másik sulit ami azért a gettó és az elit magániskola között valahol középen helyezkedik el vagy a magántanulói státuszt otthon ha végleg nincs más. Ha a gyereket egy olyan suliba járatod ami meghaladja a képességeit az hosszútávon nagyon káros tud lenni. Gettóba meg soha nem járatnám, márpedig a 2. egyértelműen az.
A teljes elzárkózást a megkérdezettek részéről mi okozza? Problémás a gyerek vagy külföldön keresel és csupán annyi a baj, hogy idegen vagy?
Szerintem látogassa meg minkét sulit a gyereked, és majd ő eldönti.
A szülők maximalisták. Ne azzal törődj hogy hol tud megfelelni legjobban a gyereked a tanárok, és a társadalom elvárásainak, hanem hogy hol érzi magát jobban. Egy puccos iskolában is teljesen ugyanúgy el tud zülleni!
Hát, ha Magyarországról van szó, akkor ez a mondat:
"Itt bandába keveredne, és én elveszteném a gyermeket. Ha itt sem tanulna jól, simán akadna, aki a vécében megadja az első heroinlöketet a nagyszünetben. "
Kissé tényleg el van rugaszkodva a valóságtól...azért általános isiben ezt nagyon nehezen hiszem el, akármilyen lepukkant is az a lakótelep.
Nem biztos, hogy sznob az anyuka, inkább lehet hogy túlaggódja a kérdést...
Én még mindig tartom a véleményem, elit iskolába nem adnám, ha a képességei nem megfelelőek, sőt lehet hogy még akkor sem! Egy gyereknek sokat kell játszania, ne facsarják ki az iskolában, mint egy citromot!
Egy kevésbé erős iskolát választanék, ahol lehetősége van a jobb jegyek megszerzésére és még jól is érzi magát. Ráér az egyetemen széttanulni az agyát!
Meglehet, hogy Detroit-ban élnek, ahol valóban vannak gettók, + el tudom képzelni, hogy a 8-10 évesek egy része már keményen drogozik, és azok körében már akkor a "hátába vágják a kést" = szóval esetleg egy kés is akad...
... no és valóban vannak/lehetnek kemény pénzekért fizetős iskolák is...
De amíg az anyuka nem válaszol arra a kérdésre, hogy most itthoni, hazai iskolákról beszél, vagy valami határon túli településről...
... amit lehetett, itt már mindent leírtunk neki!
nem tudom miért mondja mindenki, hogy jegyekkel lehet továbbtanulni.. a valóság az, hogy felvételivel lehet könynedén továbbtanulni. Legalábbis kishazánkban. többféle számítási módszer van, szóval pl geológusnak a fizika föci emelt simán visz midnent, ha jó, senkit nem érdekel hogy töriből kettes volt a diák.
de ugyanúgy BME mat fiz emelt, orvosik biosz kémia, vagy fizika.. sorolhatnám. ez a jegyek számítanak egy illúzió... a tudás számít. Ráadásul azok szoktak könynedén benmaradni akik a szakhoz való emeltekkel mennek. nem akik kitűnővel.
szóval ha a fiad van amiben jó, akkor erősítsd lelkileg, simán maradhat az erős suliban. Meg kell keresni akár más osztályban a hozzá hasonlót (középsuliban pl nekem se az osztályon belül voltak barátaim. Semmi bajom nem lett tőle, órán úgyis tanulni kellett.. szünetben meg nem velük lógtam)
Vagy kamu a kérdésed, vagy nagyon rosszul fogalmazol. :)
Kizárt dolog, hogy csak 2 választás van.
Nem könnyű megtalálni a jó iskolát, de azért ez nem így működik. Szülőként kötelességed utánajárni minden lehetőségnek, nem csak fekete-fehér van. Nem csak elit, meg gettó, ez hülyeség. Mégis hol keresel iskolát?
Mivel nem kötelesek felvenni, nem is vették fel a többi hatban sem, amiket megkérdeztem. De látod, a gettóban sem vették fel. Egyébként szívesen tanul a gyerek.
Mivel nem kötelesek felvenni, nem is vették fel a többi hatban sem, amiket megkérdeztem. De látod, a gettóban sem vették fel.
Ez van. Egyelőre. Egyébként szívesen tanul a gyerek. Olyan varázslatos hangulat van ilyenkor itthon. Nem adnám semmiért. Neki való a tudomány, csak nehéz neki, lemaradással indított a többiekhez képest.
A külvilág pedig nem érdekel. Úgyis vacak, nem? Csak mi lesz, ha pl nem tudunk fizetni
Hány éves? Nálatok nincs körzetes iskola? Mert oda kötelesek felvenni, ne szórakozz már. Most akkor hol laktok?
Teljesen összefüggéstelen dolgokat írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!