Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ki legyen a gyermekem? A...

Ki legyen a gyermekem? A leggyengébb tanuló egy jó iskolában, vagy a legjobb egy rosszban?

Figyelt kérdés

Kettő közül választhatunk.

A jó iskolában többnyire gyenge jegyeket szerez. Pár tantárgyból viszont rendre jókat (fizika, föci). Sajnos elkezdtünk sokat hiányozni, hogy otthon hozzuk be napközben a lemaradást. Ez jól működik.

A légkör jó lenne, de piszkálódás van a gyerekek között, és az enyémmel senki nem játszik, hozzá sem szólnak.

Ez az iskola fizetős. Emellett sajnos nincs pénzünk különtanárra.

Itt a perspektívánk otthoni hozzátanulással felzárkózni.

A másik iskola lényegesen gyengébb, csomó felzárkóztató programmal. Egy lepukkadt lakótelepen van.

Már a suli honlapján olvasható egy össztanári állásfoglalás a sértő nyelvezetű graffitik íróinak a suli falán.

Szerintem itt szerezne barátokat, de nem hinném, hogy jókat. Itt bandába keveredne, és én elveszteném a gyermeket. Ha itt sem tanulna jól, simán akadna, aki a vécében megadja az első heroinlöketet a nagyszünetben.

Ez az iskola ingyenes.

Azért ajánlották nekünk, hogy jobb jegyeket szerezzünk, több sikerélménye legyen.

De én személy szerint rossz érzéssel mennék már a környékre is, nemhogy a suliba...

Ugye jobb leggyengébbnek lenni a legjobbak között, mint legjobbnak a hülyék és bűnözőpalánták között?

A fizetős suli picit sok nekünk.

2014. nov. 26. 18:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%

Egyáltalán Magyarországon keresed a sulit? Az írásod és a kommentek alapján nekem inkább a külföld jutott eszembe.

Amúgy mindenképpen keresnék valami harmadik megoldást. Vagy egy másik sulit ami azért a gettó és az elit magániskola között valahol középen helyezkedik el vagy a magántanulói státuszt otthon ha végleg nincs más. Ha a gyereket egy olyan suliba járatod ami meghaladja a képességeit az hosszútávon nagyon káros tud lenni. Gettóba meg soha nem járatnám, márpedig a 2. egyértelműen az.

A teljes elzárkózást a megkérdezettek részéről mi okozza? Problémás a gyerek vagy külföldön keresel és csupán annyi a baj, hogy idegen vagy?

2014. nov. 27. 01:53
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Azon gondolkodtál már, hogy magántanuló legyen?
2014. nov. 27. 06:47
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem látogassa meg minkét sulit a gyereked, és majd ő eldönti.

A szülők maximalisták. Ne azzal törődj hogy hol tud megfelelni legjobban a gyereked a tanárok, és a társadalom elvárásainak, hanem hogy hol érzi magát jobban. Egy puccos iskolában is teljesen ugyanúgy el tud zülleni!

2014. nov. 27. 15:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Voltunk megnézni a gettót. Problémás osztály, bennünket ehhez túl rendesnek találtak, így nem vettek fel.
2014. nov. 27. 18:29
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Hát, ha Magyarországról van szó, akkor ez a mondat:

"Itt bandába keveredne, és én elveszteném a gyermeket. Ha itt sem tanulna jól, simán akadna, aki a vécében megadja az első heroinlöketet a nagyszünetben. "

Kissé tényleg el van rugaszkodva a valóságtól...azért általános isiben ezt nagyon nehezen hiszem el, akármilyen lepukkant is az a lakótelep.

Nem biztos, hogy sznob az anyuka, inkább lehet hogy túlaggódja a kérdést...

Én még mindig tartom a véleményem, elit iskolába nem adnám, ha a képességei nem megfelelőek, sőt lehet hogy még akkor sem! Egy gyereknek sokat kell játszania, ne facsarják ki az iskolában, mint egy citromot!

Egy kevésbé erős iskolát választanék, ahol lehetősége van a jobb jegyek megszerzésére és még jól is érzi magát. Ráér az egyetemen széttanulni az agyát!

2014. nov. 28. 13:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet, hogy Detroit-ban élnek, ahol valóban vannak gettók, + el tudom képzelni, hogy a 8-10 évesek egy része már keményen drogozik, és azok körében már akkor a "hátába vágják a kést" = szóval esetleg egy kés is akad...

... no és valóban vannak/lehetnek kemény pénzekért fizetős iskolák is...

De amíg az anyuka nem válaszol arra a kérdésre, hogy most itthoni, hazai iskolákról beszél, vagy valami határon túli településről...

... amit lehetett, itt már mindent leírtunk neki!

2014. nov. 28. 15:28
 17/24 anonim ***** válasza:
8%

nem tudom miért mondja mindenki, hogy jegyekkel lehet továbbtanulni.. a valóság az, hogy felvételivel lehet könynedén továbbtanulni. Legalábbis kishazánkban. többféle számítási módszer van, szóval pl geológusnak a fizika föci emelt simán visz midnent, ha jó, senkit nem érdekel hogy töriből kettes volt a diák.

de ugyanúgy BME mat fiz emelt, orvosik biosz kémia, vagy fizika.. sorolhatnám. ez a jegyek számítanak egy illúzió... a tudás számít. Ráadásul azok szoktak könynedén benmaradni akik a szakhoz való emeltekkel mennek. nem akik kitűnővel.

szóval ha a fiad van amiben jó, akkor erősítsd lelkileg, simán maradhat az erős suliban. Meg kell keresni akár más osztályban a hozzá hasonlót (középsuliban pl nekem se az osztályon belül voltak barátaim. Semmi bajom nem lett tőle, órán úgyis tanulni kellett.. szünetben meg nem velük lógtam)

2014. dec. 2. 21:13
 18/24 anonim ***** válasza:

Vagy kamu a kérdésed, vagy nagyon rosszul fogalmazol. :)

Kizárt dolog, hogy csak 2 választás van.

Nem könnyű megtalálni a jó iskolát, de azért ez nem így működik. Szülőként kötelességed utánajárni minden lehetőségnek, nem csak fekete-fehér van. Nem csak elit, meg gettó, ez hülyeség. Mégis hol keresel iskolát?

2014. dec. 8. 18:29
 19/24 A kérdező kommentje:

Mivel nem kötelesek felvenni, nem is vették fel a többi hatban sem, amiket megkérdeztem. De látod, a gettóban sem vették fel. Egyébként szívesen tanul a gyerek.

Mivel nem kötelesek felvenni, nem is vették fel a többi hatban sem, amiket megkérdeztem. De látod, a gettóban sem vették fel.

Ez van. Egyelőre. Egyébként szívesen tanul a gyerek. Olyan varázslatos hangulat van ilyenkor itthon. Nem adnám semmiért. Neki való a tudomány, csak nehéz neki, lemaradással indított a többiekhez képest.

A külvilág pedig nem érdekel. Úgyis vacak, nem? Csak mi lesz, ha pl nem tudunk fizetni

2014. dec. 8. 19:15
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves? Nálatok nincs körzetes iskola? Mert oda kötelesek felvenni, ne szórakozz már. Most akkor hol laktok?

Teljesen összefüggéstelen dolgokat írsz.

2014. dec. 8. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!