Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nagyon gaz ha 8 evesen kezdi...

Nagyon gaz ha 8 evesen kezdi a gyerek a sulit? Valami negativ?

Figyelt kérdés

2014. okt. 29. 19:31
1 2
 11/17 anonim válasza:
39%
Szia, én azokkal értek egyet, akik nem sürgetik a gyerekeket. Nekem most nyolcadikos a nagyobbik gyerkőc és nyolcosztályos gimibe mentünk - tehát negyedikesen felvételizett - volt olyan felvételiző, aki kitűnő volt negyedikben, de nem vették fel elsőre. ötödikben újra felvételizett a mieinkkel és felvették, a gimiben pedig járta az ötödiket - úgy hogy egyszer már járta az ötödiket és kitűnő volt. Semmi nem dől el, butaság siettetni, csak erősödnek pszichésen, alkatilag is. + amikor mi ovisok voltunk az óvónéni el sem engedte a gyerekeket, betöltött!!! 7 év előtt. Pedig jó képességűek voltak. Akkor én is sajnáltam, de utólag nagyon jót tettek a gyerekekkel. Szerintem vidd el egy szintfelmérőre, vagy kérj tanácsot egy erősebb iskolától és ők segítenek majd. Ez a mostani rendszer sajnos nem szolgája a kicsik érdekeit a 6 éves iskolakezdéssel. A gyerek képességeit kell figyelembe venni. Ha besorolják egy magasabb osztályba, ahol folyton kudarcok érik, az lesz igazán probléma. Üdv:
2014. nov. 4. 09:13
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Én az ilyen osztálytársaim alapján azt mondok, hogy inkább előny a falka-rangsorban, ha fizikailag és szellemileg a többi gyerek fölé magasodik. Gyerekkorban az 1-2 év ugrásszerű eltérést jelent. Csak nehogy ellazsálja magát, hogy ő mennyivel könnyebben megfelel a követelményeknek,felülmúlja a többit, mert ha leáll, akkor elhúznak mellette.
2014. nov. 4. 13:37
 13/17 A kérdező kommentje:
Koszi a hozza szolasokat. Ugy dontottunk haza visszuk :)
2014. nov. 5. 07:16
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Az én kisfiam jövő szeptemberben lesz 6,5 éves. Én sem akarom, hogy iskolába mennyen.Magától másol betűket könyvekből, okos-ügyes, segítőkész, mégis úgy gondolom, hogy nem fog neki sem, meg a testvérének sem megártani, ha inkább egy évet még oviba jár.
2014. nov. 11. 08:46
 15/17 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Ha okos, ügyes, értelmes, akkor miért nem engeded? Az oviban az ilyen gyerekek már unatkoznak, az ott tartott foglalkozások nem elégítik ki a tudásvágyukat. Az iskolaérettségnek sok összetevője van, ha valamilyen területen még nem érett a gyerek, akkor vétek lenne erőltetni az iskolát, de ha csak kényelmi szempontból akarja visszatartani valaki a gyerekét, azzal csak neki árt.

2014. nov. 12. 23:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem kényelmi szempont.Alacsonyka, vékonyka kisfiú.Attól, hogy ügyes, okos még nem érzem azt, hogy teljesíteni tudna az iskolában. Egyedül jönni-menni, bepakolni.Egyszerűen ő ehhez még nem elég önálló szerintem.De az nem jelenti sem azt, hogy buta, sem azt, hogy ez csak kényelmi szempont.
2014. nov. 17. 17:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem probléma,mert teljesen vegyes életkorúak járnak már elsőbe,ės mėretben is nagyok a különbsėgek.Hasznos,ha az adott suli előkészítőjėbe,ha van ilyen elviszed,illetve kôzösen elmentek a nyīlt napra.Viszont lélekben kėszülj fel a megemelt felesleges órákra,meg a kreativitást kigyomláló tanítási és nevelési módszerekre.
2014. nov. 20. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!