Óvodás gyereket tanítsuk vagy ne tanítsuk irni olvasni?
A lányom most kezdte az elsőt. Már tavaly nyáron érdeklődött a betűk iránt. Mikor elment nyári táborba én meglepiből kidekoráltam a szobáját betűkkel és hozzá kapcsolódó képekkel. Kb 2 hét alatt megtanulta a betűket, a kép alapján, tőlem semmit se kérdezett. Aztán el kezdte olvasgatni mindenhol a feliratokat. Fogalmam sincs hogy jött rá, hogy kell összeolvasni a betűket. Nekem ez anno nagyon nehezen ment. Szóval én nem tanítottam, csak "dekoráltam".
Most, hogy elkezdte az sulit, azt mondja, hogy titokban akarja tartani a többiek előtt, hogy ő tud olvasni. Nem tudom miért. Szerintem a tanítónénik úgyis rájönnek, mert amikor rajzol, akkor is szokott ráírni dolgokat a rajzára nyomtatott betűkkel. (ezt is magától tanulta)
Tegnap például feladatokat oldottak meg és én kérdeztem, hogy a tanítónéni megmondta, hogy mit kell csinálni. Azt mondta: igen, de ő azért még elolvasta a kérdést, mert úgy jobban megérti. Szóval lehet ő inkább vizuális tipus, jobban hisz a saját szemének.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!