Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha majd a párommal szeretnénk...

Ha majd a párommal szeretnénk gyereket akkor hogy tanítsuk meg neki a három nyelvet?

Figyelt kérdés

Én magyar vagyok, a párom görög, de mi angolul beszélünk. Hogy lenne érdemes csinálni?

Válaszaitokat előre is köszönöm! L/25

2010. jún. 12. 07:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az apja beszéljen hozzá görögül, te magyarul (már 1. naptól akár )Angolul meg úgyis fog tanulni a suliban....

2010. jún. 12. 07:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
....és mire tanulni fogja az angolt, már rengeteg szó ismerős lesz neki (általatok)
2010. jún. 12. 07:53
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Te magyarul beszélsz hozzá, a párod görögül, ez már menni fog. Ti pedig mivel angolul beszéltek egymással, ezt is meg fogja tanulni. Egyszer a tévében láttam egy ilyen családot, ott négy nyelven folyt a társalgás az ebéd közben :) Az anyuka azt hiszem holland volt, az apuka spanyol, plusz volt egy dadus is, aki a jó ég tudja milyen nyelven beszélt. A közös nyelv az angol volt. Tehát azok a dolgok, amik kollektíve mindenkinek szóltak, azokat angolul mondták, ami meg konkrétan egy személyre vonatkozott, azt az adott személy saját nyelvén, kivéve a szülők között, akik angolul beszéltek egymással is. És a három gyerek minden előforduló nyelvet beszélte. Elég kaotikusnak hatott, de ők tökéletesen értették egymást :D
2010. jún. 12. 08:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van...és a lényeg,hogy sose, de sose keverjétek...te csak magyarul beszélhetsz hozzá, a párod csak görögül...az angol rá fog ragadni majd, de egyelőre elég ez a 2 nyelv, báááár hol is éltek:D?
2010. jún. 12. 08:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Bocs, nem Nóra vagy? Ha igen, írj privátban!!
2010. jún. 12. 12:30
 6/11 A kérdező kommentje:

Ilyen egyszerű lenne? Nem gondoltam volna.

Van amikor a párom utazik ide Pestre, van amikor én megyek Görögországba és akkor hetekig, hónapokig együtt vagyunk.

De már eldöntöttük, hogy ő is ideköltözik Pestre, egy két hónapon belül.

Nem Nóra a nevem...

2010. jún. 12. 12:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha itt fogtok élni, akkor egyelőre tényleg elég ez a 2 nyelv, de 3 évesen tanítgathatjátok már majd az angolra is:)
2010. jún. 12. 13:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nalunk hasonlo a helyzet, en magyar vagyok, a parom francia, Franciaorszagban elunk, es angolul beszelunk itthon (nekem meg nem megy a francia). Elso babonkat varjuk az oszre, es en magyarul beszelek majd hozza, parom franciaul, a csala nyelve az angol lesz, az oviban meg gyis a franciat hallja majd. Nem hiszem, hogy gond lenne, irto fogekonyak ezek a kisgyerekek, max. picit kesobb kezd el beszelni.

Minden jot!

26 heteske

2010. jún. 12. 16:06
 9/11 octillery ***** válasza:
100%

Egyszerű. Te úgysem tudsz görögül, a párod magyarul- természetesen te automatikusan magyarul fogsz hozzá beszélni, hiszen az anyanyelved. A párodnál fordítva. ha együtt lesztek angolul.

De jó dolog ám ez.

2010. jún. 12. 22:22
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ! :)
2010. jún. 13. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!