Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanítónénik! Milyen módszerrel...

Tanítónénik! Milyen módszerrel rögzül legjobban a szorzó- ill. bennfoglaló-tábla a gyerekekben?

Figyelt kérdés
Szeretnék segíteni egy rokon kislánynak. Mivel tanácsos kezdeni? Most volt 2.osztályos, de egyszerűen elfelejti hétről hétre:(

2014. aug. 3. 09:56
 1/4 anonim ***** válasza:
OFF, ezt én is tudni szeretném. Hiába magolja, megy neki sorban, de ha belekérdezek, semmit se tud. :S
2014. aug. 3. 12:21
 2/4 anonim válasza:
Bár nem vagyok tanítónéni, magán-nyelvtanárnéni viszont voltam, és a számokat mindig "belabdáztattam" a gyerekkel (9 éves): értsd: odadobod neki a labdát és ő meg vissza, közben pedig mondja a számokat, meg te is. Ez is egy módszer lehet, jobb mint a száraz bemagolás, pláne mert ha még csak most volt másodikos, akkor nem is tud koncentrálni egyszerre egyvalamire 10-20 percnél tovább. Szerintem.
2014. aug. 3. 15:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez utóbbi válasz nagyon jó ötlet. Nagyon ajánlom minden tanárnak. Sőt!
2014. aug. 4. 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A labdás módszer kicsit elavult, de beválhat. Ajánlom a gyakorolj.hu oldal játékait, napi 10-20 perc bőven elég, nyár végére nem lesz gond az alapműveletekkel.(Nem az a cél, hogy gépfüggő legyen a gyermek, de valljuk be, szívesebben játszik a gépen, mint egy négyzetrácsos füzetben.Napi 20 percnél többet ne üljön a gép előtt!) Vannak kifejezetten lányos és fiús játékok is az oldalon. Én órákon is alkalmaztam, interaktív táblán. Készíthetünk magunk is tojástartóból szorzójátékot. Ha valakit érdekel, szívesen leírom. Lehet memóriakártyákat vásárolni és készíteni is. A készítés azért jó, mert a hátulját színezheti a gyermek, és a készítés közben is rögzül a szorzótábla. Lehet összekötős feladatokat megoldani, a kedvenceim a szorzós színezők, nagyon sok van fent belőle a neten. Akit érdekel, linkelek azt is szívesen. Érdemes a számsorozatot is gyakoroltatni velük, pl. a kettes szorzónál ugye 0,2,4,6,8,10,12,14,16,18,20... Van olyan kicsi, akinek így rögzül könnyebben, ha egységében látja a számsort. Lehet családi versenyt rendezni szabályos pontozással is,hogy melyik családtag tudja a legtöbb szorzást vagy bennfoglalást megoldani pl. két perc alatt, ez elég motiváló lehet. Jó játék az is, ha két dobókockával dobunk, és a két szám szorzatát kell megállapítani, ez is lehet családi játék vagy verseny. Az UNO vagy SOLO kártya lapjai is felhasználhatóak hasonló módon. Remélem, tudtam egy kicsit segíteni. (Nem vagyok a nyers, "nekiülős", bemagolós tanulás híve.)

Egy tanító néni, aki még "varázsol" az órákon :)

2014. aug. 5. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!