Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matematika! A fiamnak nem...

Matematika! A fiamnak nem megy a szorzó tábla?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy számítógépen fölveszem hangrögzítővel a szorzótáblát miközben én mondom és esténként az MP4-en azt hallgatná.Sajnos az én hangom nem hallatszik valami jól benne,de ezt mindenképp kiszeretném nála próbálni,mert már mindent megpróbáltunk és nem szeretném ha jövőre úgy kezdené a sulit,hogy nem megy neki a szorzótábla.Idén is csak úgy engedték át,hogy megígértem,hogy jövőre tudni fogja.Nem lehet valahol magyarul letölteni MP3-formátumban a szorzótáblát amin jól lehet hallani?

2012. jún. 12. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez ugyan nem mp3, de esetleg segíthet: [link]
2012. jún. 12. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem értek nagyon a számítógéphez, sem a letöltésekhez, beírtam a google-ba, hogy:szorzótábla letöltése, és ezt választottam ki a sok közül. Nézd meg, hátha jó.

[link]

2012. jún. 12. 10:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez bejöhet, de csak akkor ha figyel rá! Sajnos lesznek gondjai, hogyha "versként" tanulja meg a szorzótáblát, én is megküzdöttem vele rendesen anno. (most még is mérnöknek tanulok :))

A probléma az volt, hogy bemagoltam, de nem értettem, nem is gondoltam utána a dolgoknak, így nagyon nehezen ment, kimaradtak részek, nem emlékeztem rá... ergo tényleg úgy jegyeztem meg mint valami verset és ez nagyon nem jó!

Hallgattasd vele, viszont emellett segíts neki. Ne legyen nyomás alatt, de először is győződj meg arról, hogy tudja mire is megy ki a szorzás. Ha nem érti, akkor magyarázd el neki az ő nyelvén, hogy ez mire is jó. Ha ez megvan, hallgassa szorgosan a szorzótáblát, viszont álljon abból a napotok, hogy néha, amikor elmész mellette, vagy tv-ztek, esztek, bármi, akkor kérdezel tőle egyet! Nekem így sikerült megtanulnom végül. Hónapokig kérdezgetett anyu napi 1-2-szer és valahogy megragadt. Persze az agyamra ment, hogy nem tud lekattanni a témáról, de mostmár csak hálás lehetek ezért neki, ki tudja most hol tartanék, ha akkor ő nem segít...

Ne haragudj, hogy olyanokat írtam, aminek a témához nincs köze, de úgy éreztem talán érdekelhet! Sok sikert és kitartást, menni fog!

2012. jún. 12. 11:50
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Utolsó: Örülök,hogy ezt leírtad.Erre én is gondoltam,hogy mikkor meglátom a lakásban akkor kérdezek tőle párat,de ismerem már annyira,hogy tudom inkább bujkálni fog előlem és próbál elkerülni csak ne keljen matekoznia.Valamiért nagyon megutálta a matekot.De az Informatika és a Földrajz az annál jobban tetszik neki és nagyon jó belőle.

2012. jún. 12. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az volt, hogy kinyomtattak egy 10x10-es táblát (a sor-és oszlopfejléc az 1-10-ig terjedő számok voltak.) Mindent nap ki kellett tölteni 4-5-t, úgy, hogy közben mondani kellett a szorzást. Egy hét alatt tudtuk.
2012. jún. 12. 13:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Én ezt annyira nem ajánlom, figyelnie is kén rá, ami egy kisiskolásnál egyébként sem egyszerű hosszabb ideig. Inkább talán kártyákat ajánlanék, egyik oldalra a szorzást, a másikra pedig az eredményt írjátok ki. Így magát a szorzást tanulja meg. Az mp3 módszerrel valószínűleg az lesz, mint ami sok diáknál előfordul az abc-nél, hogy eltudja mondani az elejétől, de ha azt mondják kezdje most a "k" betűtől, nem tudja folytatni. Márpedig a szorzótáblának az a lényege, hogy kapásból tudja az eredményt, ne kelljen az egész szorzótáblát felmondania magába.
2012. jún. 12. 13:34
 7/7 TappancsMancs ***** válasza:
2014. nov. 5. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!