Mi lehet a végkifejlete annak, ha egy 7 éves gyerek rendszeresen elkésik az iskolából?
Figyelt kérdés
10-20 perc késésről van szó
Anyukát előveszik, de mi lesz a vége ha nincs javulás?
2014. ápr. 18. 08:08
11/18 A kérdező kommentje:
nem minden nap, heti 1-2 alkalom
2014. ápr. 18. 21:53
12/18 anonim válasza:
Heti 1-2 elkésés is sok ,az is eredményezhet év ismétlést és családi megvonást .
13/18 anonim válasza:
Te késel vagy más? Megkérdezhetem az okát?
14/18 anonim válasza:
A gyereket szidják majd, csúnyán néznek rá, hogy már megint elkésett, a szülő hülyesége miatt. :(
15/18 anonim válasza:
Egy szülő felelősséggel tartozik a gyermekéért és ebbe az is beletartozik, hogy időben érjen be vele az iskolába. Egyébként nem valószínű, hogy évismétlés lesz belőle, mert ahhoz 250 óra fölötti hiányzás kell (igazolt + igazolatlan együtt), viszont az igazolatlan órát tanköteles korú gyermeknél valóban jelenteni kell a gyámhatóság felé, ami nem csak a családi pótlék megvonásával jár, hanem súlyos pénzbüntetéseket is kiszabhatnak. Azon túlmenően, hogy a keményen a nyakukra fognak járni. Megéri ez egy szülőnek??? Arról nem is beszélve, hogy milyen kellemetlen helyzetbe hozza azt a szegény kisgyereket a tanárai és a társai előtt? Szégyen :(
16/18 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen gyerekem. (Tanító vagyok.) Náluk szinte napi szinten fordult elő a késés, általában 10 percet késtek, már annak is örültem, ha pontosan 8:00-ra beestek a suliba. Beszéltem a szülőkkel, először kéréssel, majd következő alkalommal nyomatékosabban. Nem hatott. Másnap, mikor ismét elkéstek, a kislánnyal beszéltem. A lelkére kötöttem, hogy holnap reggel ő ébreszti anyut, és nem fordítva, és legkésőbb fél 8-kor szeretettel várom itt a teremben. Azóta nem késtek el... Jól írták feljebb egyébként, igazolatlan órának minősíthető, és ha kigyűlik a megfelelő igazolatlan hiányzás, értesíteni kell a megfelelő hatóságot.
17/18 anonim válasza:
Bocsánat, az előbb kimaradt:
A másik oldala a dolognak, hogy elsősorban a gyerek issza meg ennek a reggeli kapkodásnak a levét. Ugyanis nincs meg az a nyugodt ráhangolódás, felkészülési lehetősége az aznapi teendőkre, gyakorlatilag beesik az iskolába minden reggel. Előfordult, hogy épp mesét olvastam fel a többi kicsinek, mikor ez a kislány bejött.(Nem ő tehet róla...) Mondanom sem kell, oda volt az addig felépített varázslat, hogy a többi gyerek beleélte magát a mese világába, a csodába... :(
18/18 anonim válasza:
Nekem van ilyen ismerősöm, aki a 12 év alatt majdnem minden reggel elkésett, de kitűnő tanuló volt, így elnézték neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!