Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Csak szerintem túlzás hogy...

Csak szerintem túlzás hogy már 2. -ban a szórzótáblát tanulják a gyerekek?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 2. 14:00
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
62%

A 29. válaszoló írja: „…Az átlagosnál semmivel sem voltam jobb képességű, egyszerűen ez egy ilyen nemzedék volt, mert nem volt tere a »Széltőlisóvom-tanítási rendszernek«.”

Elnézést, nem értem a célzást. Kisgyerekem van, és a környezetemben a gyerekek többsége már iskola előtt tud olvasni. Egyrészt vannak, akik maguktól tanulnak meg (ez szerintem oké), viszont számos szülő görcsöt kap, hogy fejlessze a gyerekét, és már óvodában sem hagyja játszani, hanem mindenfélével tömi a fejét, így olvasni is megtanítja előre. Én úgy látom tehát, hogy ma sokkal inkább nem hagyják békén a gyerekeket, mint régen (kb. veled egykorú vagyok). Mondván, a mai világban csak az a gyerek fog érvényesülni, aki hatévesen már egy kis menedzser.

Érdekes kérdés, hogy ez egy piaci törvényszerűség-e, vagyis a szülők „fejlesztés iránti igénye” generálja a számtalan szakkör/nyelv/sportkör/fejlesztőház stb. létét, vagy fordítva, rájöttek az emberek, hogy a szülőknek bármit el lehet adni, ha úgy állítják be, hogy a gyerek érdekét szolgálja (és/vagy helyettük foglalkoznak a gyerekkel közben).

Szóval szerintem a mi gyerekkorunkban sokkal szabadabb volt a gyereklét, még akkor is, ha nem voltak alternatív sulik.

2014. ápr. 8. 14:18
 32/40 anonim válasza:
100%
Én romániai vagyok, és asszem mi 3.-ban tanultuk a szorzótáblát. Lehet, hogy ezzel nem kéne példáznom, de én soha nem tanultam meg rendesen, mint egy verset. Tudtam, hogy a tanítónéni nem engem fog kikérdezni, mert jó tanuló voltam, és egyébként a könnyebb műveletek (5-ös szorzótábláig) hamar megmaradtak, a többit meg ezek segítségével számoltam ki, pl. 9*7=9*5+9*2. De lassanként megtanultam a többit is, de néha még mindig alkalmazom ezt a módszert. Most 16 vagyok.
2014. ápr. 8. 17:24
 33/40 anonim válasza:
48%
A mostani gyerekeknek tényleg sokkal többet tanítanak az iskolában korukhoz képest ! Pedig még mindig fontos tevékenység életükben a játék és sok időt elvesznek tőlük ezzel ....én tapasztaltam hogy 2. gyerekkel az egri csillagokat taníttatták...ami 6. anyag..
2014. ápr. 8. 19:25
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem. Direkt fejlesztést soha nem kaptam, de nagyon türelmesen válaszoltak a szüleim minden egyes kérdésemre.

Apám gyakran hozott haza munkát, papírokat írt, olvasott, nekem meg fúrta az oldalamat a kíváncsiság. Tőle is kérdezgettem (utólag visszagondolva hogy örülhetett, hogy munka helyett az én hülye kérdéseimre válaszolhat :)), utcán a feliratokat is.

Valahogy összeraktam magamban és 3 évesen lett gyanús, hogy miért olvasok kép nélküli könyvet. Rákérdeztek, felolvastam. Azóta se jöttek rá, hogy hogy csináltam.

A teljes első osztályt végigunatkoztam, mert ismertem a tananyagot. Csak azért nem ugrasztottak feljebb egy osztályt, mert szociálisan nem biztos, hogy jót tett volna.

A szorzótáblával és ilyenekkel nem volt gondom, pedig a magas szintű matekhoz már deklaráltan hülye vagyok.

2014. ápr. 9. 13:37
 35/40 anonim válasza:
83%

Én harmadik osztályban tanultam, "pedig" Waldorf iskolába jártam, és járok, ahol nem nagy hívei a minél több, lexikális tudás fejbepasszírozásának. Én kifejezetten élveztem, mikor megtanultam a hármasat, leírtam körülbelül háromszázig, de szerintem nagyon függ a tanítási módszertől, hogy érdeklődik e a téma iránt a diák.

Ja és szerintem a harmadik osztályos szorzótábla tanítás sem feltétlenül olyan jó.

2014. ápr. 9. 16:43
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagyok és másodikban tanultuk,3.-ban a 3 jegyü számokat adtuk össze írásban...meg is van a matekkönyvem még valahol....
2014. ápr. 14. 11:49
 37/40 anonim ***** válasza:
71%
Két alapsulis gyerekem van. És azt gondolom, hogy igenis túlzás az egész iskolarendszer. A mi időnkben sokkal könnyebb volt az iskola, kevesebb követelmény volt a diákokkal szemben. Több idő jutott gyereknek lenni. Egyetértek a 31-es válaszolóval. Sok szülő még pluszba leterheli a gyereket, a napi szintű különórával, mert hát mégiscsak az ő gyereke legyen a géniusz. 4-est haza ne vigyen, mert már akkor kitör a balhé otthon, aztán meg csodálkozik, hogy a gyerek hazudik, mert letagadja a rossz jegyet, hogy ne verjék meg. Úgyhogy nem csak az iskola a bűnös, hanem sokszor a szülő is. Azt várják el a mai gyerekektől, hogy minél előbb érjenek, felnőtté váljanak, csak ez nem biztos, hogy olyan jó a gyereknek! Kimarad az egyik legfontosabb állomása az életének: gyereknek lenni!!
2014. ápr. 25. 14:14
 38/40 anonim válasza:
100%
Én 2. - ban kezdtük el tanulgatni és 3. - ban már sokkal folytattuk. Szerintem nem túlzás.
2014. ápr. 26. 13:08
 39/40 anonim ***** válasza:
50%

"Ha bele gondolok,hogy előtte egy évvel még csak a karikákat,vonalakat irogattak a füzetbe,-majd viszonylag gyorsan eljutnak elég magas szintre. most nem csak a matekra gondolok-hanem mindenre"

Azért 10 hónap nem olyan rövid idő, hogy csak úgy "hipp-hopp" a karikákból betűk legyenek... Ez egy hosszú, és valóban küzdelmes feladat, de a tanítók tudatosan építgetik fel a tudását a gyerekeknek, az adott osztály képességeihez alkalmazkodva. Minden év eleje ismétléssel telik, majd belekezdenek az új tanév anyagába. A szorzótábla tökéletes második osztályban, ez is a tematika része. Ha nem tanulná meg másodikban, akkor 3-4. osztályban fele annyi idő jutna a tananyagra, hiszen a 3-4. osztályos tananyag jelentős része a szorzótáblára (is) építkezik. Mindemellett második osztályban tovább bővítik a számkört, és ezzel a korábban megismert műveleteket is. (összeadás, kivonás)

Arra biztatok minden kedves szülőt, hogy ne sajnálják az időt leülni a gyerekeik mellé, minden gyakorlásra szánt perc duplán meghálálja magát!

2014. máj. 5. 15:17
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak rosszul emlékszel, ugyanis a lányom 33 éves és ő is második osztályos korában tanulta a szorzótáblát, mint ahogyan én is anno.
2014. nov. 1. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!