Csak szerintem túlzás hogy már 2. -ban a szórzótáblát tanulják a gyerekek?
Szia! Érdekes, mert mi is akkor tanultuk, és az ismerősök, akikkel beszéltem, azok is (idősebbek vagyunk nálad pár évvel).
A gyerekemnél is aktuális a téma, mivel másodikos éppen, így sokat dumáltam mostanában az osztálytársak szüleivel, tanárokkal is erről (pl. nekem sajnos nem világos, mi a különbség a bennfoglalás és az osztás között :). A gyerekem osztályában úgy látom, nem okoz senkinek problémát a szorzás megértése, az már más kérdés, hogy a legtöbb gyerek utálja magolni a szozatokat, ezért különféle trükkökhöz kell folyamodnunk nekünk, szülőknek. Nálunk úgy tűnik, a netes szorzótáblás játékok jöttek be, mivel erősen korlátozzuk a számítógépezést (nincs tévénk, X-boxunk és egyéb ilyesmink sem) a gyereknek élmény, hogy játszhat, és nem zavarja, hogy előtte kérdez tőle a gép pár szorzatot.
Szóval szerintem nem korai, a tempó lehet csak kérdéses, nekem kicsit gyorsnak tűnt, hogy egy-egy hét van egy-egy szám szorzótáblájára, és már dolgozatot is írnak belőle.
Egyébként ismerős tanár azt mondta, negyedik év végére kell ezeknek „zsigerből” menniük.
38 éves vagyok, 2.-ban tanultuk a szorzótáblát. :)
17-es, az osztás és bennfoglalás között a különbség: pl. ha 10 almát elosztunk 5 gyerek között, akkor az osztás, míg ha 10 almát 2-esével csoportosítunk, az bennfoglalás. Nem tudom, érthető-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!