Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan vegyem rá anyát az...

Hogyan vegyem rá anyát az iskolaváltásra?

Figyelt kérdés
7.osztályos vagyok. Anyának elmondtam nem szeretek iskolába járni. Sírok amiatt mert holnap be kell menni. Azt mondta anya, mindjárt nyári szünet. Még kibírom a 2,5 hónapot, de mi lesz 8.-ba? Nincsenek barátaim, a tanárok veszekednek, napi 5 óra tanulás. Amikor az iskolára gondolok hányingerem van, görcsöl a hasam. Ezeket elmondtam anyának, de azt mondta kibírom. Mesélte ő is járt sírva iskolába így biztosan tudja milyen. Ahogy írom a még most is sírok. Mit tegyek?
2014. márc. 24. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Pediga tanulás nagyon rád férne. Főleg az olvasás. Esetleg diszlexiás vagy?
2014. márc. 24. 17:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Áprilisban már nem fognak új iskolába felvenni. Bírd ki ezt a kis időt, aztán nyáron beszéld meg újra ezt anyukáddal. Nem hisztizni, követelni kell, hanem világosan és érthetően mondd el az indokaidat hogy mi a baj a sulival. És ha szerencséd van, az utolsó évre átvesznek másik iskolába.
2014. márc. 24. 18:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Anyukád hozzáállása szomorú. Ha ő szívott és szenvedett, tedd te is? Nagyon komolyan elbeszélgetnék vele, mint szülő a szülővel, de hát nem ismerem, nem hiszem, hogy tudnék rá hatni. Most azt tudom javasolni neked, hogy keress relaxációs technikákat a neten, lazíts, hallgass zenét, keresd a kikapcsolódást, csökkentsd a stresszt minden lehetséges módon és egész nyáron indíts hadjáratot azért, hogy átmehess máshová! Kész tervet készíts, melyik suli, hogyan kell átjelentkezni, stb. Csak alá kelljen írja és kész! Drukkolok, hogy sikerüljön N30 (aki szintén gyomorgörccsel élte túl a sulit)
2014. márc. 24. 19:27
 4/8 anonim ***** válasza:

ezeket már legalább ismered, csak kitapasztaltad már, melyiktől mire számíts. ha 7 év alatt nem tudtál egyel se összebarátkozni, akkor szerinted egy új helyen 2 nap alatt fogsz? reménytelen. belekerülsz egy összeszokott csapatba kívülállóként. az első 1 hónapban még talán érdekes is leszel, de utána semmi. utolsó éven a felvételi miatt kisebb gondjuk is nagyobb lesz, mint hogy veled foglalkozzanak.

másrészt nagyon aljasak is tudnak lenni az emberek, ha meghallják, hogy ilyen hisztis és antiszociális voltál az előző helyen. lehet, hogy simán kikészítenek.

középsuli második évéig ne is várj változást. sokaknak elborul az agyuk, mikor ők lesznek a legnagyobbak a kisiskolában, de a középsuli első éve letöri a szarvukat.

én is nehezen barátkozom és én is kívülálló voltam. aztán mikor benőtt a fejünk lágya, még a legnagyobb bunkókkal is össze lehetett barátkozni. nem mondom, hogy öribarik és puszipajtások, de ha meglátnak az utcán nem köpnek le, hanem odaköszönnek, intenek.

2014. márc. 24. 21:44
 5/8 anonim ***** válasza:

A 4-es válaszoló nagyon okosan írt!

Mit vársz a másik iskolától? Tanulni máshol is kell. Alkalmazkodni másokhoz, barátkozni és szót fogadni szintúgy.

Csábító lehet a gondolat, hogy iskolaváltással megmenekülsz a problémáktól, de valójában semmi nem lesz más.

2014. márc. 25. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdés az is, hogy tudsz-e rendesen (hatékonyan) tanulni? Én sokallom a napi 5 órát! Mi lehet az oka: vagy nem figyelsz eléggé, vagy nem érdekel, vagy mindig akad valami "fontosabb",amit meg kell csinálni? Figyelsz egyáltalán az iskolai órákon? A házi feladatot meg tudod csinálni erőfeszítés nélkül?

Ha mégis megvalósul az iskolaváltás, ne várj csodát attól, tanulni ott is kell.

2014. márc. 26. 10:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem hisztizek. Szeptemberben új iskolába kerültem. Tegnap 3 tanár is veszekedett velem mert nagy semmi vagyok, a híd alatt fogok lakni, nekem kisegítő iskola kell stb. Az osztálytársaim kiközösítenek. Az osztály fele külön odafigyelést igényel valaki beszédhibás, valaki pszichológushoz jár, és olyan is van aki hiperaktív és figyelemzavaros. Mindenki dicséri az iskolát milyen szuper, milyen jó, pedig szőrnyű. Hétfőn és csütörtökön 0.óra+6 óra, kedden és szerdán 6 óra, pénteken van 5 óra, ezért kell sokat tanulni. 2 óra az írásbeli, 3 óra a szóbeli rengeteg a tanulni való. Anya is mondta hogy a tanárok sok leckét adnak fel ő sem bírná megtanulni.
2014. márc. 29. 18:55
 8/8 anonim válasza:
ugyan így vagyok vele de én 8-as vagyok és nincs egy barátom se de elhatároztam h kibírom ezt mindjárt itt a nyár. és új suli végre. :/ :)
2014. márc. 30. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!