Hogyan vegyem rá anyát az iskolaváltásra?
ezeket már legalább ismered, csak kitapasztaltad már, melyiktől mire számíts. ha 7 év alatt nem tudtál egyel se összebarátkozni, akkor szerinted egy új helyen 2 nap alatt fogsz? reménytelen. belekerülsz egy összeszokott csapatba kívülállóként. az első 1 hónapban még talán érdekes is leszel, de utána semmi. utolsó éven a felvételi miatt kisebb gondjuk is nagyobb lesz, mint hogy veled foglalkozzanak.
másrészt nagyon aljasak is tudnak lenni az emberek, ha meghallják, hogy ilyen hisztis és antiszociális voltál az előző helyen. lehet, hogy simán kikészítenek.
középsuli második évéig ne is várj változást. sokaknak elborul az agyuk, mikor ők lesznek a legnagyobbak a kisiskolában, de a középsuli első éve letöri a szarvukat.
én is nehezen barátkozom és én is kívülálló voltam. aztán mikor benőtt a fejünk lágya, még a legnagyobb bunkókkal is össze lehetett barátkozni. nem mondom, hogy öribarik és puszipajtások, de ha meglátnak az utcán nem köpnek le, hanem odaköszönnek, intenek.
A 4-es válaszoló nagyon okosan írt!
Mit vársz a másik iskolától? Tanulni máshol is kell. Alkalmazkodni másokhoz, barátkozni és szót fogadni szintúgy.
Csábító lehet a gondolat, hogy iskolaváltással megmenekülsz a problémáktól, de valójában semmi nem lesz más.
Kérdés az is, hogy tudsz-e rendesen (hatékonyan) tanulni? Én sokallom a napi 5 órát! Mi lehet az oka: vagy nem figyelsz eléggé, vagy nem érdekel, vagy mindig akad valami "fontosabb",amit meg kell csinálni? Figyelsz egyáltalán az iskolai órákon? A házi feladatot meg tudod csinálni erőfeszítés nélkül?
Ha mégis megvalósul az iskolaváltás, ne várj csodát attól, tanulni ott is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!