Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy tudnám meggyőzni a...

Hogy tudnám meggyőzni a szüleimet?

Figyelt kérdés
8 éve németet tanulok (amit utálok), és jövőre gimnáziumba ezt választom haladó nyelvnek. Mellé kell egy kezdő nyelvet választani az angol és a francia közül. Én a franciát szeretném, de a szüleim az angolt. Már a németet is rám erőltették, most meg ezt. Hiába mondom, hogy angol külön órán jobban lehet haladni, és mellette pedig franciát tanulnék a gimibe, ők ezt nem támogatják. Hogy tudnám őket meggyőzni?

2014. jan. 18. 20:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenki beszél angolul. Megnézel egy önéletrajzot, angol, angol, angol, ha nem beszél nyelvet, akkor is angol. Egy kis felüdölés néha franciát olvasni, nem mintha HR-es lennék. A közelében sem vagyok. Az angol innen-onnan is rádragad, így könnyű megtanulni, a nyelvtani része pedig különórán meglesz. Szerintem mindenképpen jó pont ha az ember az önéletrajzába az itthon tanított német és angol helyett más is tud írni, pl. franciát.
2014. jan. 18. 21:02
 2/6 anonim válasza:
Az angollal tobbre mesz plusz konnyebb is, foleg a nemet utan. Europaban szinte mindenki angolul vagy nemetul beszel(az anyanyelvet kiveve), gondolj arra, hogy a szuleid par evvel tapasztaltabbak, ok latjak azt, hogy a mai embernek muszaj beszelnie az angolt. Ok csak jot akarnak hidd el, filmekkel, konyvekkel meg gyorsabban megy a tanulas.
2014. jan. 18. 22:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Próbálj meg kompromisszumot kötni Velük: tanulj gimibe angolt, viszont kérd hogy külön órán tanulhass franciát ha valóban szeretnéd.
2014. jan. 18. 23:17
 4/6 anonim válasza:

Angolul nem tudsz --> nem vagy ember.

Sajnálom. Utána gondolkodhatsz más nyelven, de azt már nyugodtan választhatod kedvtelésből, mert halál fölösleges. (A német is az, megsúgom)

2014. jan. 19. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:

" Hiába mondom, hogy angol külön órán jobban lehet haladni, és mellette pedig franciát tanulnék a gimibe"

Én ebből azt szűrtem le, hogy az iskolában szeretne franciát tanulni, angolt pedig magántanárnál. Szerintem ez így korrekt, a különórákon tényleg sokkal jobban tanítják az angolt, és a haladás is könnyebben megy, ráadásul nem kell mindenki szintjéhez igazodni.

2014. jan. 20. 17:20
 6/6 anonim válasza:
48%
En pont ebben a helyzetben voltam tavaly, uj nyelvet kellett felvenni gimibe. Franciara akartam menni, de csak 5-en voltunk 8 helyett. Nagyon örülök neki, hogy igy törtent. Fel ev alatt befejeztunk egy konyvet (4 bol), iskolaban angolt tanulok es nemetet, mindkettot kezdo, pedig mar mindkettot tarsalgasi szinten beszelem. Franciaul szoktam irni a nemet/angol konyvbe hogy ne unatkozzak. Ha a franciat valasztod, nem banod meg. Sokkal szebb nyelv mint az angol/nemet. Persze nem tudom milyen terveid vannak, en Fr.o. ba szeretnek egyetemre jarni.
2014. jan. 23. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!