Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Első osztályos fiamat hogyan...

Nikol 0626 kérdése:

Első osztályos fiamat hogyan tudnám rávenni az itthoni tanulásra?

Figyelt kérdés
ügyes,okos kisfiú,csak itthon nehezen tudom rávenni a gyakorlásra!
2013. okt. 29. 17:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk még az vált be, hogy a mindennapi problémákba visszük bele a tanulást. Így nem iskolaszagú az ügy, illetve szerintem jó, ha látja, az életben hogyan tudja hasznosítani a dolgokat.

Pl.: együtt sütünk, és ő számolja ki, méri ki a recepthez a hozzávalókat, vagy teregetéskor az a furfangos kérdést teszem fel neki, hogy ha 8 db zokniját teregettem ki, és naponta egy pár zoknit vesz fel, akkor hány napja mostam utoljára. Írásra: megkérem, hogy ő írja fel a memótáblára, hogy elfogyott a vaj. Szerinem ezek bőven jók elsőben-másodikban gyakorlásnak. :)

2013. nov. 4. 12:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

9-es: hidd el,nem a szülők kérik a sok ostoba tantárgyat a gyereküknek- a cigány népismeretet,erkölcstant és számítástechnikát,angolt,naponta a tornaórát....

Én úgy vagyok ezzel,hogy előbb tanulná meg a gyerek normálisan az írás-olvasás-számolás alapjait,utána jöhet a sok idióta tantárgy.

20 éve volt 4 óra,megtanultunk normálisan írni-olvasni,számolni,nem voltunk agyon terhelve,kaptunk egy kevés házit,megcsináltuk. Már most a szünidőre is kaptak házi feladatot,de úgy,hogy majd leszakadt a képem,mikor néztem a listát- volt ahol oldalakat!

Harmadik osztályban jött csak be az idegen nyelv és a környezet ismeret...cigány-népismeretről még csak nem is hallottam míg a gyerekem könyvét meg nem láttam...

2013. nov. 4. 13:19
 13/14 klopusz ***** válasza:

Megmondom őszintén, én sem tanultam itthon egyik gyerekemmel sem.

3-dik, 7-dik és 10-dik osztályba járnak.

Megdöbbentem, hogy 7-8 órájuk lenne a gyerekeknek. Igaz, a mindennapos testnevelés megdobta az óraszámot, de ez akkor is sok, kivéve, ha kéttannyelvű iskolába/osztályba jár.

Fiamnak, aki harmadikos, két hetes intervallumban hatszor van öt órája, négyszer pedig négy úgy, hogy első osztálytól van angol órája is.

Szünidőre soha sem kapott egyik gyerek sem leckét, mert a tanítók szerint - is - a szünet pihenésre van.

2013. nov. 6. 17:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért a tornaóra talán nem terhei túl a gyerekeket. Persze ha normális tanár tartja, és nem rendgyakorlatokból áll az egész. Az ének, de még az angol órának sem kellene feltétlen 45 perc padban ülést jelentenie, jó esetben körjátékkal, tánccal, mozgással "tanulnak", ami más jellegű figyelmet igényel, mint egy matematika óra. Általában a készségtárgyak órái pihenést kéne hogy jelentsenek a gyerekeknek.
2013. nov. 8. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!