Első osztályos fiamat hogyan tudnám rávenni az itthoni tanulásra?
Szia! Nálunk még az vált be, hogy a mindennapi problémákba visszük bele a tanulást. Így nem iskolaszagú az ügy, illetve szerintem jó, ha látja, az életben hogyan tudja hasznosítani a dolgokat.
Pl.: együtt sütünk, és ő számolja ki, méri ki a recepthez a hozzávalókat, vagy teregetéskor az a furfangos kérdést teszem fel neki, hogy ha 8 db zokniját teregettem ki, és naponta egy pár zoknit vesz fel, akkor hány napja mostam utoljára. Írásra: megkérem, hogy ő írja fel a memótáblára, hogy elfogyott a vaj. Szerinem ezek bőven jók elsőben-másodikban gyakorlásnak. :)
9-es: hidd el,nem a szülők kérik a sok ostoba tantárgyat a gyereküknek- a cigány népismeretet,erkölcstant és számítástechnikát,angolt,naponta a tornaórát....
Én úgy vagyok ezzel,hogy előbb tanulná meg a gyerek normálisan az írás-olvasás-számolás alapjait,utána jöhet a sok idióta tantárgy.
20 éve volt 4 óra,megtanultunk normálisan írni-olvasni,számolni,nem voltunk agyon terhelve,kaptunk egy kevés házit,megcsináltuk. Már most a szünidőre is kaptak házi feladatot,de úgy,hogy majd leszakadt a képem,mikor néztem a listát- volt ahol oldalakat!
Harmadik osztályban jött csak be az idegen nyelv és a környezet ismeret...cigány-népismeretről még csak nem is hallottam míg a gyerekem könyvét meg nem láttam...
Megmondom őszintén, én sem tanultam itthon egyik gyerekemmel sem.
3-dik, 7-dik és 10-dik osztályba járnak.
Megdöbbentem, hogy 7-8 órájuk lenne a gyerekeknek. Igaz, a mindennapos testnevelés megdobta az óraszámot, de ez akkor is sok, kivéve, ha kéttannyelvű iskolába/osztályba jár.
Fiamnak, aki harmadikos, két hetes intervallumban hatszor van öt órája, négyszer pedig négy úgy, hogy első osztálytól van angol órája is.
Szünidőre soha sem kapott egyik gyerek sem leckét, mert a tanítók szerint - is - a szünet pihenésre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!