Egy éppen látó gyerek milyen iskolában járhatna eredményesen?
Figyelt kérdés
Mármint speciális iskolában, vagy normál iskolában tudna jobban tanulni, eredményeket elérni, vagy speciális iskolában? Ha normál suli, akkor be tudna illeszkedni? Elfogadnák?2013. szept. 21. 22:54
11/12 A kérdező kommentje:
Több mint 100 km ide BPest, és ott van ilyen suli, meg Pécsen, ami látássérülteknek jött létre, azt mondják a Pesti nagyon jó suli, csak hát féltem elengedni egész hétre! A napi utazás meg főként neki lenne fárasztó! Nálunk 25 körül mozog minden iskola oszt létszáma, kivéve a kisegítő iskola, de oda hátrányos helyzetűek járnak, azt nem javasolják, mert lemaradna ott! Nem tudom, sokszor a gyerekek tudnak ilyen esetben durvák lenni, és tudom a legtöbb szinte a tanárokon múlik, és a normál iskolában dolgozók, nem igazán vannak egy sérült gyerek igényeire felkészítve! Bár lehet tévedek!?
2013. szept. 24. 20:40
12/12 anonim válasza:
Gondolom eddig is foglalkozott vele valamilyen szakember. Ő mit ajánl?
Menj be a helyi iskolába, kérdezz rá, van-e lehetőség egyáltalán látássérült tanuló beiskolázására? Ha igen, mivel tudják segíteni a beilleszkedését, normál ütemű haladását?
Keress fórumokat, hasonló problémával élő gyerekek, milyen iskolatípusban tanulnak, mennyire elégedettek vele.
Vedd fel a kapcsolatot a speciális iskolával is , kérj látogatási engedélyt, nézd meg, hogyan élnek ott a gyerekek!
Ha már mindent megnéztél, mindenkivel beszéltél, szerintem sokkal könnyebben hozod meg a helyes döntést. Sajnos erre időt, energiát kell szánni, mert a te gyereked jövője alapvetően függ a döntésed helyességétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!