6 évesen mehet egy gyerek iskolába vagy 7 évesen?
Ha a gyerek augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, akkor szeptembertől iskolaköteles.
A nevelési tanácsadó szakvéleménye alapján lehet hamarabb vagy később beíratni iskolába.
Tavaly nálunk az ovis csoportban volt egy kislány, akit elvittek szeptemberben iskolába, holott csak október végén töltötte be a 6-ot.
Szept. 1ig ha betölti a 6 ot akkor mehet.
Viszont késül ilyen szakvélemény róluk ami javasolja a maradást. De a szülő dönt, hogy visszatartja e vagy se.
Ha az van benne, hogy javasolt még az ovi akkor is ellehet vinni iskolába... /nálam is ez volt/
Na én épp ma reggel szembesültem a dologgal.A kisebbik fiam júniusban tölti a 6-ot,mind szellemileg,mind társadalmilag úgy gondoltam eddig,hogy elég érett ahhoz,hogy egy év múlva iskolába menjen.Erre ma reggel csak úgy lazán elejti az óvónő,hogy hát ebből és ebből a programból/foglalkozásból kimarad,mert úgysem megy jövőre még iskolába.
A jelenlegi óvodába kb 4 hónapja jár,sajnos költözés miatt kellett ovit váltanunk,szóval nem tudom ennyi idő alatt ezt így ránézésre meg tudja mondani?
A nagyobbik fiammal sokat kínlódtunk,rengeteget foglalkoztunk,tanultunk vele,7 évesen ment iskolába és amikor bekerült az iskolapadban nem tudott annyit,mint most a kisebbik.
A kisebbik,nagycsoportos fiam nyugodtabb személyiség,gond nélkül végigüli többször,kis szünetekkel a 45 perceket,ahogyan az iskolában is vannak a tanórák,aktívan ott van,rendesen figyel.Egyszóval várja,készül rá és szerintünk is érdemes lenne legalább megpróbálni felkészíteni,és maximum,mikor eljön az ideje a tanév során,akkor átgondolni,hogy menjen e vagy sem.Nem hogy csak így lazán leírni,hogy ő úgysem megy jövőre.
Sok szülő azért félti a gyerekét,mert a nagy 7-8 évesek közé fél "beengedni",ez rendben is van,de ha egy gyerek iskolaérett,akkor árt e vagy használ,ha visszatartják még egy évig,csak hogy ne ő legyen a legkisebb majd az osztályban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!