Tankönyvkérdés!? Hová fordulhatnék tanácsért!
Ha jól értem, akkor nektek nem jár ingyen a tankönyv.
A pocakban lévő gyereket nem a suli "nem fogadja el", hanem ilyen a törvény. Majd jövőre ingyen jár.
Ha vállaltátok a 3. gyereket, gondolom nem okoz gondot kifizetni 1 gyereknek a könyveit.
Kérdezd meg a könyvtárban, vagy menj el könyvesboltba, ott valamivel olcsóbb. Vagy kérj meg ismerőst, ha van, akinek már kijárta a gyereke a 2.-at, hogy adja kölcsön a könyveket. Persze, hogy nem fogadja el az iskola a nagycsaládos kedvezményt, hisz még meg se született a gyerek. Jövőre majd kaptok támogatást, de igaz, hogy ha 3. gyereket bevállaltok, csak nem probléma a tankönyveket kifizetni...
Az emelt csp.-t nálunk sem hosszabbították meg, ami sok szempontból nem jó, de inkább örülök, hogy a gyerekem nem súlyos asztmás. :)
Egyenlőre annyit tehetsz,hogy írsz egy kérvényt,amiben részlet fizetést kérsz!
Szükség esetén lehet ilyet benyújtani,amit sok szülő nem tud! Ezt törvény írja elő!!! Hogy hol van ez a törvény,azt nem tudom,de tavaly évkezdéskor egy szaki mondta a tv-ben,sokszor elmondta,és azt is hozzá tette,hogy ez már sok-sok tíz éve él!! csak sokan nem tudják. Tessék kihasználni!!! -- ezt az úr mondta :-) de én is ezt tudom tanácsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!