Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tankönyvkérdés!? Hová fordulha...

Kicsiverga kérdése:

Tankönyvkérdés!? Hová fordulhatnék tanácsért!

Figyelt kérdés
2.osztályba megy a fiam,aug 15-ig tartósan betegek voltunk amit nem hosszabítottak meg(ez a téma is megérne egy misét) a tankönyvigénylésnél még járt de nem tudtuk akkor még hogy mi lesz.Most vagyok 33hetes a 3.gyermekünkkel de az iskola még ezt nem fogadja el nagycsaládosnak.A tankönyveket így nem kaptuk meg majd ha megkaptuk a csekket a tankönyvelosztótól és befizetem akkor lesz könyvünk. (sírva jött el a fiam a suliból)Kérlek segítsetek, hova fordulhatnék tanácsért mert ez nagyon rossz helyzet
2013. aug. 29. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg kérj iskolakezdési támogatást az önkormányzattól. A teljes összeget nem fedezi, de jó részét igen. Sajnos a többit ki kell fizetned. Majd jövőre már nem.
2013. aug. 29. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor nektek nem jár ingyen a tankönyv.

A pocakban lévő gyereket nem a suli "nem fogadja el", hanem ilyen a törvény. Majd jövőre ingyen jár.

Ha vállaltátok a 3. gyereket, gondolom nem okoz gondot kifizetni 1 gyereknek a könyveit.

2013. aug. 29. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Tankönyvboltban nem lehet megvenni iskolakezdésig, vagy a könyvtáros néni nem tud addig adni amíg meg nem érkeznek.
2013. aug. 29. 13:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a könyvtárban, vagy menj el könyvesboltba, ott valamivel olcsóbb. Vagy kérj meg ismerőst, ha van, akinek már kijárta a gyereke a 2.-at, hogy adja kölcsön a könyveket. Persze, hogy nem fogadja el az iskola a nagycsaládos kedvezményt, hisz még meg se született a gyerek. Jövőre majd kaptok támogatást, de igaz, hogy ha 3. gyereket bevállaltok, csak nem probléma a tankönyveket kifizetni...

Az emelt csp.-t nálunk sem hosszabbították meg, ami sok szempontból nem jó, de inkább örülök, hogy a gyerekem nem súlyos asztmás. :)

2013. aug. 29. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyenlőre annyit tehetsz,hogy írsz egy kérvényt,amiben részlet fizetést kérsz!

Szükség esetén lehet ilyet benyújtani,amit sok szülő nem tud! Ezt törvény írja elő!!! Hogy hol van ez a törvény,azt nem tudom,de tavaly évkezdéskor egy szaki mondta a tv-ben,sokszor elmondta,és azt is hozzá tette,hogy ez már sok-sok tíz éve él!! csak sokan nem tudják. Tessék kihasználni!!! -- ezt az úr mondta :-) de én is ezt tudom tanácsolni.

2013. aug. 29. 14:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem az okoz gondot hogy kifizesem hanem maga ez a faramuci helyzet a könyveink ott vannak az iskolába de amíg nincs kifizetve addíg nem használhatjuk, az iskolában nem tudom kifizetni majd csak akkor ha megküldik a csekket a tankönyvkiadótól !!!A könyvtárból addíg nem tudnak adni mert nincs nekik.Lehet hogy egy hónapig is elhúzódik és nem mi vagyunk az egyedüli aki így járt csak a mi iskolánkban.
2013. aug. 29. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Nincs ismerősöd, akinek nagyobb gyereke van és addig kölcsön tudná adni az ő tankönyveit, míg a ti helyzetetek nem rendeződik?
2013. aug. 29. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!