Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 és fél éves gyerekem még...

3 és fél éves gyerekem még nem beszél. Mit tegyek, hová fordulhatnék? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Amiket mond: apa, anya, nagyi (agyi), thomas (toma) traktor (taktatktó) báttya (átya) szia (tia) és még egy pár szó. Beszél a maga módján halandzsálva sokat, de értelmetlen. Egyébként okos, mindent megért és mindent megmutogat, tudom, hogy nem lenne szabad megérteni a mutogatását, de akkor olyan hisztit vág le, hogy elveszítem a türelmem. Elég önhatalmú, és a 6 éves tesót is lerendezi egykettőre. Januártól óvodás, ott is mindent elér amit akar. Sokan mondják, hogy lusta beszélni, meg hogy majd fog, csak várjam ki. A védőnő beszélt valami orvossal a gyermekkórházban, de ő azt mondta, hogy várjunk még, mert csak 6 hónapot volt még az ovis közösségben, de ha el is visszük orvoshoz először hallásvizsgálatot fognak végezni, de milyen vizsgálatot tudnak csinálni, ha a gyerek nem tudja megmondani, hogy hallja, vagy nem hallja a hangot. Hogy tudnám rávenni a gyereket, hogy most már itt az ideje, hogy elkezdjen beszélni?
2012. aug. 9. 23:31
 1/5 anonim ***** válasza:
ne válaszoljatok a jeleire szerintem, csak megszólal ha valamit szeretne végül, bár ez csak személyes vélemény
2012. aug. 9. 23:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan várd meg az ovit. Az én kisfiam most volt júliusban 3 éves. Júniusban kezdtük az ovit, és azóta be nem áll a szája, előtte meg alig beszélt! 2 hónapot járt, most szünet van, szeptemberben nyit újra az ovi. Ez a 2 hónap olyan változást hozott, hogy csak nézünk. Rövid verseket mond egyedül. Pedig én mindent megpróbáltam, mindent magyaráztam, mesekönyvet nézegettünk, mutogattam mi micsoda... De az ovi csodát tett! :)
2012. aug. 10. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Vannak műszereik, anélkül is megtudják állapítani hall-e a gyerek rendesen. Fájdalom mentes vizsgálatok, nem kell hozzá tudnia beszélni. Egy pár hónapos, 1-2 éves gyereknél is megtudják állapítani hall-e, milyen fokban!

4 éves korig szerintem várj, mi is így voltunk, és miután közösségbe került, rá egy évre kezdett el jobban többet beszélni!

2012. aug. 10. 09:14
 4/5 anonim ***** válasza:
enyém sem beszél,igaz 2,5 éves,de akkor is ö is kb csak ennyit,én is attol tartok,hogy nem fog beszélni,orvosok semmit nem tesznek.
2012. aug. 10. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem szabad hagyni hogy mutogasson!!!

Az unokaöcsémmel is ugyanez volt a helyzet. 4 éves koráig alig beszélt, kb annyit mint a te fiad, a többi csak halandzsa. Már mindenki betegnek hitte, pedig csak lusta volt beszélni. A legjobb tanács az, ha nem engedsz neki, akkor is ha hisztizik. Ezt végül ők is megfogadták, és hiába mutogatott a gyerek hogy mit szeretne, addig nem adták neki oda, amíg ki nem mondta hogy mi az, mit szeretne. Végül annyira akarta hogy kénytelen volt kimondani a dolog nevét amit akart. Ha akart valamit valakitől, akkor ráncigálta az anyja szoknyáját, hogy kérdezze ő meg, de ezután kérték hogy ő menjen oda és mondja el az illetőnek mit akar. És láss csodát, kb 1 hónap után szép lassan elkezdett fejlődni. Emellett még intenzíven vitték gyerektársaságba, mert előtte ott sem volt sűrűn.

Írtad hogy van tesója, az nagyon jó, őt is rá kéne venni, hogy ösztönözze a beszédre ilyen módon. Gyerekektől amúgy is sokkal többet tanulnak a kicsik.

2012. aug. 10. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!