Ha a gyereked olyan sokoldalú és tehetséges h bárhová mehetne, hová iratnád? Mivel járna legjobban a jövőjét tekintve? /általános iskola
Zenetagozatos-van még nyelv,de sport nincs
Nyelvtagozatos-van hangszer,de nincs sport
Sporttagozatos-van nyelv,de nincs zene
Ezek alapján már tutira a zene vagy angol tagozatra íratnám, hiszen 2 gyereket egy helyre járatni egyszerübb, főleg ha hárman vannak. Mi is 3-an vagyunk tesók és egy suliba jártunk, ami nagyban megkönnyítette a szüleink dolgát, és nem is nagyon hasonlítgattak minket, mert mind a 3-an nagyon más fajta emberek vagyunk. Bár gimnáziumba már két helyre jártunk, de akkor már tudtunk egyedül közlekedni. (kê öcsém egy helyre járt)
Szerintem a fiad menjen angolra, de te döntsd el. Sok sikert. Utolsó voltam.
Szia! Nekem az tuti, hogy nem sporttagozatra íratnám. A sportolás nagyon fontos, de kizártnak tartom, hogy a másik iskolában ne lenne lehetőség erre délután.
A fiam zenetagozatos suliba jár, és rengetegféle különóra van sportként (foci, dzsúdó, pingpong, úszás…). Azt gondolom, hogy a sportolásnak (hacsak nem vagytok fanatikusak, és nem akartok élsportolót faragni a gyerekből) az élet részének kell lennie – hobbi szinten. Lehet attól még benne tehetséges, de a sport értelme a játék és a mozgás öröme, a test karbantartása.
A zeneértést nagyon jónak tartom, én sajnos nem tanultam gyerekként semmi ilyesmit, és hiányzik. Nem kell zenésznek lennie (a legtöbb zenei iskolába járó nem is lesz az), de érteni fogja, fel fogja ismerni a valóban jó, igényes zenéket, és szerintem már az nagyon jó, hogy nem valami szutymák, igénytelen tinglitanglival mérgezi magát.
Emellett ha hobbi szinten zenél, az is nagyon jó lehet (látom a környezetemben, mennyire élvezik a felnőtt férfiak, mikor összeülnek „jammelni”, vagy zenét írnak, koncertezgetnek).
Az is egy érv emellett, hogy kamaszként zenekara lehet, ami menő, és sokkal jobb, mintha az utcán lógna. :)
A zene egyébként (mivel matematika) nagyon jót tesz a gondolkodásnak, levezeti a feszültséget, a közös előadások révén a gyerekek összekovácsolja.
A nyelvtanulás is fontos, persze, ha van hozzá affinitása, a nyelvtagozat is baromi jó lehet.
megpróbáljuk a zene és a nyelvi felvételit is,ha ott nem akkor megy a sportiskolába,vagyis ez a sorrend :)
köszi mégegyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!