Akinek eleven gyermeke van mikortól engedte el ottalvós osztálykirándulásra?

#10: "Már 2 vel nálunk őrültek háza van."
Nálatok, otthon igen. Idegen környezetben máshogy viselkednek.

En nem emgedem az 5.osztalyos lanyom,. Tavaly ott alvos volt es tojt ra a tanar neni. Egyreszt, a tuzo napon meneteltek a to korul,kiszaradt, szedult, fajt a feje,valoszinu napszurast kapott. Sirva hivott fel,hogy nem ad neki senki inni, a puszta kozepen voltak bufe,bolt,minden nelkul es nem jol merte fel a kulacs szuksegletet. Se egy felnott,sem egy gyerek nem adott inni. A nagy menetelesben bedurrant a terde,mehettunk magan ortopediara utána, eleg durvan nezett ki a terde. Az alvas az volt,hogy hajnal egyig vinnyogtak a hisztis kis hulye kislanyok,hogy anyu anyu es alvas nelkul kellett kirandulni.
A vegen mar felrebeszelt mikor mobilon hivott, telhesen osszefuggestelen volt. Nah hideg vizzel megpakolva futottam at a varoson,ott ult a padon a buszallomason. Nah koszonom szeoen,nem alszik ott sehol altalanosban tobbet. Iden egy naposra mennek csak szerencsere.
Hu ilyen nekünk is volt ill hasonló!
Bepakoltam neki a táskát pl 2 liter vízzel is es azt hittem a buszban hagyják a cuccokat es nem!
Vagy 5-10 kilos ráskával gyalogoltatták a gyerekem mindenhiva es abszolut lilult veraláfutásos a válla mikor meglattam fürdésnél. Ott bőgtem el magam helyből..
A napszúrást meg észre se veszik. Nyáron az iskolai udvarról félájultan vittem haza, a tanár meg mégcsak nem is tudott arról hogy rosszul van a gyerekem! (Habár azóta már erre azt mondja a kicsi hogy de anya már nagy vagyok, már van annyi eszem hogy igyak es árnyékba menjek.)
Na akkor most már ezeken is aggódok tényleg.
Csak amugy a szülők szavazták nálunk meg hogy lehet már ottalvós az osztálykirándulás és egyöntetűen. Egy sem ellenezte. Hogy inkább 2 külön nap lenne.
De amugy gyermekvédelmis meg azt mondta(vannak vezető ismerőseim is ilyen pozíciókban)hogy amugy nem javasolja q gyereket ilyenekbol kimaradni mert eletreszóló élmény is. Es nem jo ha kamaszon alszik majd életében először haverokkal vagy bármi mert nem tanulja meg a felelős viselkedést sem ill nem alakul ki.
*mármint ugy értette a felelős viselkedést, hogy most szülők nagyszülők stb-k nélkül a kortársakkal egymásközt kvázi illetve nagyvonalakban "magukra hagyva".
Hogy ezt elvileg nagyon nem lenne szerencsés ha kamaszon tapasztalná először. Hanem már kisebb korban alakitani kell az önreflexiót vagy ilyesmit.

Nem az hogy inkompetens lenne a tanár, hanem hogy ott nem 2, hanem 30 gyerek van és oszlik az 1 főre jutó figyelem 0,1 -pár százalékra...(én "csak" kettőbe is beleőszülök és irto nagyfoku figyelem irányitott játék szervezés minden kell, különben pokol, szétszedik a házat..)
Meg azt sem tudom pl a szálláson van e udvar vagy tér.
Ha a tanár nem akarná elvinni(nagyon figyelik most a gyerekek magatartását), szerintem én nem bánom..

Zoknis! Te 1 gyerekkel se bírsz el, de a tanárok többsége nem ennyire alkalmatlan.
Az meg nonszensz, hogy egy tizenéves gyereknek párszáz méter sétától bedurran a térde. Talán nem kocsival kéne őket furikázni a vécére is. (Tudom, azt nem te írtad, hanem egy másik helikopter anyuka.Az enyém még pici, de negyedikben simán engedném. Én elsős koromtól 7-10napos táborokba jártam, nem 2 napra 🤣 És az osztályból mindenki. Nem voltunk ennyire puhányok, mint a mai kölykök.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!