Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Máshol is gonoszak a gyerekek,...

Máshol is gonoszak a gyerekek, és a tanárok nem tudják kezelni őket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lányom 4. osztályos átlagos tanuló. Ami az osztályukba van, én szülőként lassan nem bírom lelkileg. Az hogy a gyerekek hogy bírják..Fogalmam sincs. Minden szülői arról szól hogy a pedagógusok lesajnálkozva, elszörnyülködve beszélnek a gyerekeinkről, úgy hogy 7 gyermek ki van emelve hogy csak velük nincs gond. A 7 gyermek szülei meg folytatják hogy mennyire szar az osztály, az ő gyermekeik az áldozatok. Lépni nem merünk, mert mindenhol azt halljuk hogy ez van az összes osztályban, az összes iskolában. 1-2 gazdag szülő gyermeke ki van emelve, amiben a többi meg szenved. Ezt ne úgy képzeljétek el hogy bántalmazás van, hanem hogy a 7 gyermek sokszor hazugsággal beárulja a 20 ból valamelyiket, és azt előveszik. A gyerekek nem mernek kiállni egymásért, lassan magukért sem. Szülőként úgy érzem már magam mint egy tehetetlen, leforrázott, szerencsétlen idióta. Félek minden nap a 4 órától mikor jön a gyerek, és meséli a napjukat ami sokszor elképesztő.

Pl.

Ráfogták hogy elfbarozik..(Soha nem elbározott)

Grimaszt vágott az ebédre, mert nem ízlik neki, erre a 7ből 1 azt mondta a tanárnak hogy a tanárra vágott pofákat. Eredmény szaktanári.

Dolgozatnál direkt rossz válaszok súgása, aztán a tanár kiemelte hogy mekkora hülye a rossz válaszaival a gyerek.

Annyi szerencsénk van hogy a többség ki van téve ennek, ezért elég konkrét barátságok születnek, a gyerekek sokszor támogatják egymást, mi szülők sokszor beszélünk, de megoldani nem tudjuk.

Máshol is ez van tényleg?

tegnapelőtt 13:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
21%

9: milyenek? Olyanok, hogy ha mar kinyomtak egy gyereket, akkor nem engedik meg maguknak hogy b€sza@ri modra ne vedjek meg?

Buszken vagyok ilyen😊

tegnapelőtt 17:20
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Mar óvodában kezdődik,igen,ilyenek,gonoszak. A kisfiam csúfolták hogy baba(cumival aludt kiscsop.ban)ha bepisilt pisis. Borzasztóak. Első osztályban a kislányom 1 hetig minden reggel lökdösve volt,csak azért mert kisebb mint a többi, bevágták a sarokba. Az első gondolata mindog reggel hogy minden rendbe legyen,ruha,táska cuccok,nehogy csúfolják. Érzékenyek is a gyerekek nagyon. Mondjuk ilyem hazugságokat azért nem terjesztenek, de az hogy köcsög, repkednek. Meg a lányok kavarnak a fiúk miatt, ki kinek mit mondott, 5.osztályban már! Durva...
tegnap 08:27
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Igen, tök ilyenek és MINDENHOL, csak sok szülő nem beszélget eleget a gyerekével, hogy tudja. Az enyémmel tegnap történt, hogy megbotlott, erre egy kissrác elkezd vele üvölteni, hogy a tanár hallja, hogy "miért akarsz legáncsolni engem direkt, így kitetted a lábad".. nevetséges, főleg, hogy az enyém a gyerek előtt állt. Meg kell tanulni ilyenekhez alkalmazkodni, elkerülni a szemétkedőket és normál keretek közt kiállni magadért. Az enyém még nem tud, azért pl bemutatott a gyereknek, aminek az halál örült és szaladt a tanárhoz, hogy az enyém bemutat. Az előzményeket már nem mondta, az enyém meg megtanulta, hogy kell csendben maradni, mert itt nem szabad ellentmondani a tanárnak. Leszidták, hát ez van, legközelebb jobban figyel. Sok ilyen van, ezek mindig ennél a gyereknél történnek, ez a módszere:) Volt egy srác, ennek a fiúnak a haverja, aki osztálybandát szervezett és megszivatta, aki nem csinálta, amit kért, de ha a gyerekek megtettek dolgokat, bevették őket.

Mi gimibe megyünk, nektek is kellett volna.. Már az én időmben is ezek voltak, több verekedéssel és szemétkedéssel, és ha elmész valami szr részre, ott is ezt fogod tapasztalni. Az emberek egy bizonyos rétegét el kell kerülni és normális gimiben ilyenek nincsenek. A közös ezekben gonoszkodó, manipulátor gyerekekben, hogy sokszor elhanyagoltak, vagy rossz képességűek, néha viszont pont a jó képességeik miatt ilyenek, de mellé rendkívül fejlettek szociálisan. Én csodálom, szerintem is olyan, mint valami szappanopera minden napjuk, és csak fejlődik a gyerekem tőle, hogy ebben a közegben is tud úgy-ahogy érvényesülni, kicsit "keményebb lesz". Gimiben teljesen más, ott mindenki normális és hasonló az emberek értékrendje. Ha most nem jelentkeztetek, mindenképp menjetek át hatosztályosba, mert nyolcadikig csak a problémások maradnak áltsuliban és egyre durvábbak lesznek, ha belobban a kamaszkor. Nálunk 25 éve is, meg most is ugyanúgy lefogják a lányokat és fogdossák őket, letépkedik a ruhát róluk, megalázzák a testükkel őket.. kicsit sem változott semmi. Aki értelmes, elviszi a gyerekét a mérgező közegből, de alsóban hasznos az alkalmazkodás miatt.

Én tudom, hogy máshol is ezek mennek, és azt is tudom, hogy a szülők szrt se tudnak a gyerekeikről, a gyerekeik alig mesélnek valamit, mert rossz velük a kapcsolatuk. Akinek jó a gyerekével a kapcsolata, mint nálatok mondjuk, ott sok információ megy át(nálunk is).

Az én gyerekem rengeteget fejlődött és tanulta kezelni ezeket a játszmákat, de heti több ilyen van. Náluk is épít ki barátságokat a helyzet, de ő nincs konkrétan a szemétkedők ellen, néha viccesnek találja egy-egy megnyilvánulásukat, mert ők egymással is ki szoktak tolni, és pl az én gyerekem eldugta már egy szemétkedő asztalon felejtett hegyezőjét, hogy "visszavágjon". Dörzsöltebb lett sokkal, barátságokat épített ki, és megtanulta látni a szürkét is. Ezek a gyerekek nem nagyon gonoszak, hanem tudnak gonoszak is lenni, de pl segítenek a bajba jutott kutyán, vagy rovaron, vagy megsimogatják, aki sír(néha akkor is, ha miattuk).

tegnap 09:59
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Ja egyébként nálunk egy gyerek van kiemelve csak(a többiek visszavágósak:)), de szerintem az a kissrác nem teljesen van rendben fejben, annak ellenére, hogy rendes, udvarias, durván szabálytisztelő, nyugodt.. minimális csúnya beszédet enged csak meg magának, és néha szemétkedik csak.

Pl az egyik gyerek rácsukta az ujjára az ajtót annak a fiúnak, és kiemelte a tanár, hogy milyen jól nevelten reagált, mert "nem mutatta jelét fájdalomnak, hanem szépen, udvariasan megkérte az ujját becsípő gyereket, hogy kérlek szépen nyisd ki az ajtót, becsípted az ujjamat". A gyerek körme lila volt utána, meg is jegyezte a tanárnő, hogy piszkosul fájhatott neki, de milyen jól nevelt, hogy fel sem kiáltott és nem is volt dühös.

Ezt tartják helyes reakciónak.. hát én betojtam ezen, ilyet egy robot csinál.

tegnap 10:04
 15/21 anonim ***** válasza:
28%

Milyen gettóba jártok ti?

Nálunk semmi ilyen nincs. Odafigyelnek a tanítók, főleg alsóban. Lakótelepi általános a belvároshoz közel megyeszékhelyen évfolyamonként kettő osztállyal. Innen nem menekülnek a gyerekek 6-8 osztályosba, csak páran mennek el. Aki marad, annak is a 90 %-a junior nyelvvizsgát tesz. Okosak, ügyesek és nem kezelhetetlenek. Inkluzív iskola sok "papíros" gyerekkel és hozzá értő pedagógusokkal.

tegnap 11:41
 16/21 anonim ***** válasza:
10%
Utolso, a mienk is jo suli,kiemelt atlaggal, a gyerekek foleg a fiuk magatartasa csapnivalo. En az adott szulovel lemevcselgem. Alsoban elkuldtek a csufolodas miatt a gyerekeket siman, azt mondta a fiatal tanar neni,ha ver folyik, akkor szóljon, egyebekben fejezzek be az arulkodast, nyavogast. Ilyennel hogy vki csufol,nem foglalkoznak. 5.o.ban a fiuk siman osszeverekednek,okolharc van, felrepedt szaj,orr. Mar most egymasnak mennek 11 evesen. En nem tudom mi lesz kesobb.
tegnap 11:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

16, ezt pont nem nevezném jó sulinak.

Jó suliban nem elküldik a gyereket, hogy ne nyafogjon, hanem összegyűjtik a gyerekeket és foglalkoznak a csúfolódással. Nálunk ez volt. Érzékenyítettek, tanítottak és nem az árulkodást fejezték be, hanem a csúfolódást.

tegnap 12:08
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk is ezt csinálják 17es(Bp leggazdagabb kerületének gazdagabb része:), csakhogy nem hat. A gyerekek itt okosak, mindenkinek van kiemelt területe, amiben jó, és sokan szociálisan erősek. Oké, én sznob vagyok, és mikor azt írom, hogy elhanyagolt gyerek, az átlagos anyára gondolok, aki pár sort beszél vele munka után, hagyja kicsit kütyüzni, lóghat a gyereke a játszótéren picit a haverjaival felügyelet nélkül 10 évesen, nem feltétlen ellenőrzi a leckét, nem tanul vele és nem beszélnek a világ dolgairól és ráhagyja, azt mondja, hogy nem volt semmi a suliban. Szerintem ez lehanyagolás, és ez az átlag.

Szerintem egy törődő anyuka nyomonköveti a gyerek baráti körét, tud róluk dolgokat, mi érdekli őket, hogyan beszélnek, mit élveznek/szeretnek, hallotta őket beszélni, felügyelte hogyan játszanak/viselkednek együtt, beszél a gyerekével arról, miket néznek kütyün, amit szabályoz, tanul vele, és iskolán felüli dolgokra is tanítja, hogy bővüljön az érdeklődési és látóköre, sokat beszél vele a világ dolgairól, gyakran elmondja a véleményét többfajta esetről, képben van, mik mennek az osztályban NAPI szinten, és segíti a gyerekét szociálisan, tanulmányilag és hogy megállja a helyét a világban, és ehhez tájékozódik.. stb.

Na ezt a legtöbb gyerek nem kapja meg. A miénk elitebb sulinak számít, és mégis ez van, de máshol is ezek voltak, csak kevésbé értelmes, imuplzív gyerekekkel, ők gyakrabban verekszenek, az értelmesebbek pedig kitolnak egymással.

tegnap 16:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Hát igen, a pórnépnek nem megy minden, őfelsége.
tegnap 16:07
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Az a vicces, hogy én csak mentalitásban vagyok ilyen, amúgy még átlag alattinak is számítok anyagilag és be sem fejeztem az egyetemet. Én csak.. odateszem magam, mert ez fontos, másoknak meg nincs rá igénye. Nekem meg tisztaságra van kevesebb, nem zavar, ha a szennyes ruha nincs egyből a szennyesben például, hanem a kanapén van, vagy a nap végén nincs elmosogatva, hanem gyűlik. Szerintem ezek kevésbé fontosak.

Minden gyerek próbálgatja az érvényesülést a saját módszereivel, adottságaival, ki hamarabb, ki később. Ezzel semmi baj nincs.

tegnap 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!