Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek, gonoszak vagyunk...

Mit tennétek, gonoszak vagyunk ha nem segítünk?

Figyelt kérdés

A bátyám testvére nagyon nagyon rosszul választott másodjára feleségét (nem tisztem ítélkezni, de ez az igazság). Az első házasságában szépen éltek, volt/van 2 gyerekük gyönyörű házuk, kocsi, biztos munka stb.

Az első felesége szép, tanult nő volt. A második feleségének már volt 3 gyereke mikor összejöttek. 40 év körül volt a felesége amikor teherbe esett, mindenki mondta, hogy nem kéne ( 2,5 szobás kis lepukkant házban éltek már így is 5-en) a kisfiút végül megszülte, a kisfiú enyhén szellemileg sérült lett nem bírt vele, anyósom éjjel nappal ott volt náluk még fél éves sem volt amikor ismét terhes lett, persze azt a babát is megszülte az a kisfiú autista lett és több számtalan betegsége is lett, több hónapig az is kétséges volt, hogy életben marad. Nagyon sokba kerül/ne a fejlesztésük, gyógyszer tápszer stb stb stb

A kérdés itt kezdődik, nekünk 2 ember gyerekünk és 1 kutya gyerekünk van. Az ikrek 1 hónappal nagyobbak mint az ő legkisebbük. Az összes kinőtt ruhát, cipőt, játékot, könyvet nekik adjuk. Már meg vettük a babakocsit (kb 150 ezer forintba került) amikor kiderült, hogy ikreink lesznek, el akartuk adni, de anyós addig rágta a férjem fülét amíg nekik nem adtuk, persze ingyen. Anyósom kb egész nyugdíját felemésztik, elég alacsony volt az albérletük, de már azt sem tudták fizetni ezért becuccoltak anyóshoz (2 szobában laknak 8-an). A volt sógornőm nem engedi oda a gyerekeket, teljesen lelakták a házat, tiszta putris minden, hozzánk szoktak jönni a gyerekek (keresztszülők vagyunk és jóban is vagyunk) és nálunk találkozik anyós a gyerekekkel.

Alkalmi munkákból élnek meg anyósom nyugdíjából. Meg persze a hátam mögött tudom, hogy a férjem is rendszeresen pénzeli őket. Emellett a facebookon is rendszeresen kéreget. Sok rokon, ismerős mégis nekünk papol, hogy miért nem segítünk, adunk nekik pénzt mikor mi jól élünk stb stb

Tényleg a tisztünk lenne nekünk is tönkremenni 2 felelőtlen ember miatt? Anyósom már így is csont és bőr,én hívom atmi

2020. aug. 11. 17:17
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Anyósom már így is csont és bőr,én hívtam át minden nap, hogy egyen valami meleget de már sokszor hozta a 3 nagyobb gyereket is, sokszor mindenkit és ennyi embert nem tudunk etetni.
2020. aug. 11. 17:20
 2/27 A kérdező kommentje:
A férjem bátyja, most látom, hogy el írtam az elején.
2020. aug. 11. 17:22
 3/27 anonim ***** válasza:
93%

bocs de ti sz-rjátok a pénzt? nem hiszem! oké adtatok ruhát, na de babakocsi? 150ért? azt féláron eladhattad volna!

és megmondanám a férjemnek, hogy ha megtudom hogy 1forintot is odaad, akkor mehet is oda lakni! van két saját gyereke, aztán ha menni akar, menjen. ha anyósod is bolond, akkor hajrá

2020. aug. 11. 17:23
 4/27 anonim ***** válasza:
86%
Amennyit tudnék segítenék nekik, de nem a családunk kárára.
2020. aug. 11. 17:34
 5/27 A kérdező kommentje:

Megvan mindenünk, ahogy a sógoromnak is megvolt egy életvidám boldog ember volt, most egy megkeseredett ember lett belőle aki csak a rosszat látja mindenben.

Mi is így voltunk vele, hogy amennyit tudunk segítünk. Na de meddig? Én a 2 pici mellett dolgozom itthon azért, hogy igenis 2-3 havonta elutazhassunk, hogy havonta 30-40 ezret nyugodt szívvel a kutyára költsünk és 50-50 ezret a gyerekek számlájára fizessünk és igen szeretek étteremben enni hetente programozni hétvégente stb stb. Csak mert ezek lettek a fejemhez vágva, hogy ilyenekre költünk amíg ők éheznek és nem tudják fejlesztésre vinni a gyerekeket... De könyörgöm erről csak ők tehetnek...

2020. aug. 11. 17:47
 6/27 anonim ***** válasza:
48%

Már meg vettük a babakocsit (kb 150 ezer forintba került) amikor kiderült, hogy ikreink lesznek

Az első UH-n, hat hetesen látszott az iker. Mikor vettél te babakocsit?????

2020. aug. 11. 18:09
 7/27 anonim ***** válasza:
85%

Sógornőmék is ilyenek. A kopasz p.jukra potyogtatják a gyerekeket.. Aztán elvárnák mindenkitől a segítséget.

Egyik sógornőm első fiát az ex palija anyja neveli a másodikat más palitól anyós - ő kapta a gyámságot.

Nem volt kiságyuk. Anyós miatt oda adtam, egyet neki a másikat a másik sógornőmnek ahol alig 1 év van a 2 gyerek között.. Úgy hogy majd vesznek mikor oda jutnak.. Ennek 1 éve.. Rz volt az utolsó, hogy bármit is kaptak tőlem/tőlünk.

Most várjuk a 3.babánkat és vehetek új kiságyat mert tönkre vágták mind2..

Tudod annak a kedves rokonnak akinek jár a szája, hogy miért nem segítetek meg kell mondani ha ő ennél többet vagy jobban tud akkor ott a lehetőség, amúgy meg pofát súlyba lehet tenni.

Nem segítenék többet, egész biztosan nem. Az ő dolguk, az ő keresztjük nem a tiétek. Egy ideig azt mondja az ember segít amiben tud, de ez hamar át tud csapni követelőzésbe, elvárásba egy idő után. Sógorod vállalta ezt, neki kell eltartani a családot..nem nektek, pláne nem a saját gyermekeitek rovására.

Én is sajnálom a gyerekeket sógornőméknél. De nem vagyok irgalmas szamaritánus, nekem is van hova költeni,van kit etetni ruházni, élményeket adni.

2020. aug. 11. 18:15
 8/27 anonim ***** válasza:
14%

Mennyi rosszindulat van bennetek, te jó ég!

A pasi túlvan egy váláson, feleződött a vagyona, nyilván nem kell egymagának nagy hely.. Belezúgott egy 3 gyerekes nőbe, simán lehetne boldog!

Majd megfogant egy gyerek 40 évesen, sokan az elsőt várják ilyenkor, stabil helyük volt és első közös baba vér szerint, még jó, hogy megtartották!

Szellemileg sérült lett, ez nem a nő hibája, egyik sem tehet róla, totál jó döntés volt megtartani, nem csak hatalmas kertesházban van élet, a lakásban élés is normális.

Iszonyú sok gond van egy sérült gyerekkel, viszi a fejlesztés a pénzt rendesen, az idegszálakat leamortizálja.. Besikerült egy másik is, tudod kinek jutna eszébe, hogy kétszer megtörténik ugyanaz??? Ha már egyszer becsap a villám, ami tök ritka, nem számítasz arra, hogy pont beléd fog mégegyszer.. Nekem rohadtul nem jutna eszembe, hogy pont velünk történjen meg ugyanaz.

Amúgy nem is ugyanaz a betegség! Köze nincs a kettőnek egymáshoz, egyszerűen nem tehetnek róla, senki nem tehet róla. Egészséges és sérült gyerekkel könnyebb lenne sokkal az életük és több a pénzük!

Nem tehet senki arról, hogy ez az egész így alakult.

Ketten vannak, nagy a teher, felelősség, hatalmasak a kiadások, de gondolom szeretik egymást és a családjukat, csak túlterheltek!

Az meg mi, hogy az új szerelem nem elég csinos számodra és nem felel meg neked hogy nem magasan képzett?? Jesszusom.

Annyira tartok attól, hogy valaki rámmosolyog(jóban vagytok)közben ilyeneket gondol rólam.

Anyós nyilván lelkét kiteszi a gyerekéért és az unokákért! Nálatok miért nem? Nem elég egészségesek az unokák, vagy mi??

Őszintén, le a kalappal előttük.

Az ilyen családok érdemelnének adományokat, ahol összefognak a gyerekeik érdekében és szeretik egymást!

Mivel nem volt kérdés, nem minősítem a gondolataidat velük kapcsolatban, szerintem törölnék is a válaszom, miket gondolok a hozzáállásodról..

Szép család, összetartanak, szeretik egymást!

Ja és nem akkor vagy gonosz, ha nem segítesz, hanem akkor, ha jószándékot és együttérzést tettetsz, miközben elítéled őket olyanért, amiről nem tehetnek!

2020. aug. 11. 18:53
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

8: szép család :D lol.

ja nem kell ezer négyzetméteren élni, lehet nyomorogni anyós nyakán. de hajrá, küldjél nekik te pénzt!

2020. aug. 11. 19:04
 10/27 A kérdező kommentje:

Már a három gyereket is úgy nevelték, hogy egyik napról a másikra éltek!A saját gyerekei után nem fizet gyerektartást, rengeteg adósságot halmozott fel, nem látogatja őket. De igen tényleg kellett a közös gyerek, nem volt elég, hogy már 5 gyerek nélkülöz (a saját gyerekei a társaságát) egy minta család...

És hidd el kapnak segítséget. Tartós élelmiszert minden hónapban az önkormányzattól. Más szervezetektől is rendszeresen a facebookon is kéreget.

2020. aug. 11. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!