Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennétek, gonoszak vagyunk...

Mit tennétek, gonoszak vagyunk ha nem segítünk?

Figyelt kérdés

A bátyám testvére nagyon nagyon rosszul választott másodjára feleségét (nem tisztem ítélkezni, de ez az igazság). Az első házasságában szépen éltek, volt/van 2 gyerekük gyönyörű házuk, kocsi, biztos munka stb.

Az első felesége szép, tanult nő volt. A második feleségének már volt 3 gyereke mikor összejöttek. 40 év körül volt a felesége amikor teherbe esett, mindenki mondta, hogy nem kéne ( 2,5 szobás kis lepukkant házban éltek már így is 5-en) a kisfiút végül megszülte, a kisfiú enyhén szellemileg sérült lett nem bírt vele, anyósom éjjel nappal ott volt náluk még fél éves sem volt amikor ismét terhes lett, persze azt a babát is megszülte az a kisfiú autista lett és több számtalan betegsége is lett, több hónapig az is kétséges volt, hogy életben marad. Nagyon sokba kerül/ne a fejlesztésük, gyógyszer tápszer stb stb stb

A kérdés itt kezdődik, nekünk 2 ember gyerekünk és 1 kutya gyerekünk van. Az ikrek 1 hónappal nagyobbak mint az ő legkisebbük. Az összes kinőtt ruhát, cipőt, játékot, könyvet nekik adjuk. Már meg vettük a babakocsit (kb 150 ezer forintba került) amikor kiderült, hogy ikreink lesznek, el akartuk adni, de anyós addig rágta a férjem fülét amíg nekik nem adtuk, persze ingyen. Anyósom kb egész nyugdíját felemésztik, elég alacsony volt az albérletük, de már azt sem tudták fizetni ezért becuccoltak anyóshoz (2 szobában laknak 8-an). A volt sógornőm nem engedi oda a gyerekeket, teljesen lelakták a házat, tiszta putris minden, hozzánk szoktak jönni a gyerekek (keresztszülők vagyunk és jóban is vagyunk) és nálunk találkozik anyós a gyerekekkel.

Alkalmi munkákból élnek meg anyósom nyugdíjából. Meg persze a hátam mögött tudom, hogy a férjem is rendszeresen pénzeli őket. Emellett a facebookon is rendszeresen kéreget. Sok rokon, ismerős mégis nekünk papol, hogy miért nem segítünk, adunk nekik pénzt mikor mi jól élünk stb stb

Tényleg a tisztünk lenne nekünk is tönkremenni 2 felelőtlen ember miatt? Anyósom már így is csont és bőr,én hívom atmi

2020. aug. 11. 17:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező. Nem vagy köteles segíteni egy kanyi fityinggel sem. Ha segítesz, megköszönhetik, de nem tartoztok értük anyagi felelősséggel. Az nagyon sajnálatos, hogy mind a két baba sérült lett, de erről sem ti tehettek. Támogassátok őket addig a pontig, ami nem a ti eletetekből vesz el. Vagy pl a gyerekek ajándéka helyett a fejlesztésekbe szalljatok bele. Ilyesmi.
2020. aug. 11. 19:09
 12/27 anonim ***** válasza:
95%

8#

Te egy akkora naiv buta vagy 🤣

Igen.. Válás után feltétlen kell még 2 gyereket potyogtatni egy 40 éves nőnek akinek van már eleve 3.. Ezzel arányosan elhanyagolni meglévő gyerekeket minden téren.. A kopasz seggükre..

Hát tudod én egyáltalán nem sajnálom őket, csak a gyerekeket, hogy 2 ilyen felelőtlen hülye ember jutott nekik szűlőnek.

Tudod az okosabb ember védekezik,mérlegel és mindent szempontot szemelőtt tartva dönt. Ergo ha nem tudok eltartani még 1 gyereket nem vállalok be pláne 2 nem egy sérült után még inkább.

Aki úgy dönt 7 gyereket vállal az tartsa is el őket!

Az ilyennek jár adomány? Szerintem nem. Nem az érdemli aki felelőtlenül potyogtat.

Teljesen más kategória mikor valaki valamilyen élethelyzet miatt kerül a tönk szélére mint mikor felelőtlenül szül valaki a "majd lesz valahogy" meg ahol 3 jut egy tányér ott a 4. is fog.. Nem fog.

Szerintem az ilyennek mindent el kellene követnie, hogy dolgozzon ellássa a családját ha már eszetlenül sexel.. És a legkevésbé sem mások jó indulatára kellene hagyatkoznia..

Ebben semmi rosszindulat nincs. De gondolkozz..

Te vállalnál 10 gyereket a kopasz seggedre? Elvárnád, hogy a rokonság tartson el mert nekik jobban megy?

2020. aug. 11. 19:40
 13/27 anonim ***** válasza:
1%

Én vállaltam volna két gyereket a helyükben!

Írta, hogy volt hol lakni, volt lakásuk!

2 felnőtt ember, pláne két felnőtt 40 feletti ember fizetése úgy, hogy lakásuk is van, elég 5 gyerekre. Arról nem is beszélve, hogy van mellé gyerektartás a 3 gyerek apjától, van anyasági vagy hogy hívják, gyod, gyes, emelt családi, babaváró, plusz apuka korábban 2 gyerekkel és egy anyukával remekül élt a leírtak alapján, tehát nem minimálbért keres.

Nem muszáj, nem elvárás, sehol nem írtam, hogy NEKIK KELL, de a rosszindulatú családtagok inkább menjenek jó távol, ne mosolyogjanak rájuk, miközben ilyeneket gondolnak róluk!

Egy ember az új párjával vállalt két gyereket, ebben semmi rémes nincs, vannak, akik szeretik a nagy családot! (én nem, nekem egy gyerekem van, de teljesen megértem, ha más máshogy gondolja és valóban, szülőkből keveset kapnak, de testvéri kapcsolatból aztán el lesznek látva rendesen)

Nagyon szép, hogy együtt küzdenek, hogy együtt nevelik a gyerekeket!(az ciki, hogy apuka nem látogatja az első kapcsolatból származó két gyerekét, de ezt nem írta le elsőre!

2020. aug. 11. 19:51
 14/27 anonim ***** válasza:
98%

13#

Akkor olvasd el meg egyszer.

Az első feleségével volt szép rendezett élete.

A másodikkal 2.5 szobás lepukkant házban nyomorogtak 5 mikor teherbe esett a nő, ami ráadásul albérlet volt..

Ez minden csak nem felelőssegteljes gyermekvállalás.

2020. aug. 11. 20:23
 15/27 A kérdező kommentje:
1 fizetésük volt mivel hiába jártak a gyerekek oviba, iskolába az anyuka dolgozni nem járt. Írtam, hogy már akkor is nélkülöztek mikor még csak a 3 gyerek volt. Az anyuka gyerektartást nem kap, mivel ugyan annyit vannak az apjukkal mint az anyjukkal. A sógoromnak viszont már akkor is kellett volna fizetni gyerektartást a 2 gyereke után, de akkor már akkor sem tudta soha.
2020. aug. 11. 20:42
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Avassuk már szentté őket!

A saját családod az első, a saját gyerekeid és a saját boldogságod. Mindenkinek egy élete van.

2020. aug. 11. 20:56
 17/27 anonim ***** válasza:
15%

Arra miért nem válaszolsz, hogy miért is vettél babakocsit kb a poz teszttel egyidőben? Szerintem ha ikreid lennének, tisztában lennél vele, hogy az azért nem olyan későn derül ki.

Normális ember amúgy sem vesz babakocsit az első hónapokban...

2020. aug. 11. 20:56
 18/27 A kérdező kommentje:

17-es szerintem semmi közöd hozzá és egyáltalán nem tartozik a kérdéshez.

De 7 hetesen nem látták a 2. babát ( később már észrevettük az uh képen, a kep sarkában látszik a kis zsák) csak 13 hetesen és tervezett baba volt még csak tervben volt amikor már tudtam milyen bútorokat, kocsit stb. Ez a babakocsi mikor kineztem 300 ezer körül mozgott és éppen akciós volt ezért megvettük. De ismétlem nem tartozik a kérdéshez.

2020. aug. 11. 21:38
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Addig oké hogy megkapják a kinőtt ruhákat. De én többet nem tennék értük a helyedben.

A bátyád meg a párja vállalta a gyerekeket, nem ti, az ő felelősségük.

Nehogy már a ti pénzetek menjen el más gyerekére.

2020. aug. 11. 22:41
 20/27 anonim ***** válasza:
96%

Jajaja... Mindenkinek joga van - sajnos - porba-sárga potyogtatni, mert "ha Isten ad báránykát, ad legelőt is", de akkor azt a bizonyos "legelőt" ne a családjától várja már és őket kopassza meg lelkizsarolja/zsaroltassa ki a dolgokat (mint pl. a babakocsi esetében).

Kérdező, nem vagytok gonoszak, ne hagyjátok magamatokat verébnek nézni. Ott vagyok ti, ott vannak a gyerekek, a kutyus:), ti ezért a körért tartoztok a felelősséggel. Esetleg a gyerekek kinőtt ruháit, ezt-azt oda lehet adni, de azt is csak akkor, ha ilyen vérszívó rokonság nélkül nem adnád el, inkább eladományznád vagy félretennéd. Mindenki pénzből él, basszus. Ráadásul nem valami tudatos emberek, ez kb. az lyukas kosárba dobálás kategória, szóval az előbb említett dolgokon túl ne hagyjátok magatokat kizsigerelni. Lehet - sőt kell is - lenni jószínűnek, de palimadárnak senki ne nézzen senkit.

Aki meg a babakocsi váráslási időpontján tekereg, az meg tekeregjen inkább a házastársán, akkor nem lesz ilyen feszült, hogy ilyen dolgokat felkérdez másokon.

2020. aug. 12. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!