Ha magántanárt keresnétek a általános iskolás gyereketeknek, akkor választanátok egy olyan egyetemistát, aki tanárszakos, de nem olyan szakos, mint amilyen tárgyból kéne a magántanár?

"Meg amúgy az is érdekes kérdés, hogy melyik ponton cserélted le a matekot, volt-e már magántanítványod?"
Idén felvételizem újra, harmadéves vagyok. Tavaszi félévben még a képzésen leszek, a szakmódszertan 2-t talán még felveszem, de más matekot már nem. A kisgyakorlatom megvolt matekból ebben a félévben. (Egy darab órát kellett tartanom a félév alatt.)
Magántanítványom, hát fogjuk rá, hogy volt. Mármint olyan, aki fizet is érte nem volt, de önkéntesként két külön szervezeten keresztül vannak tanítványaim matekból, meg amíg mentoráltam általános iskolában(ez szabadon válaszhtató tárgy miatt volt), akkor a mentoráltjaimat korrepetáltam matekból, meg akinek volt igénye, annak segítettem felvételire készülni. Amúgy elég eredményes voltam/vagyok, meg tök elégedettek velem, csak nem tudom... Furcsán hangzik kiírni egy posztot arról, hogy xy vagyok, matek korrepetálást vállalok, amúgy tanáris vagyok, de nem matekon. :D

Igen
Bar nekem nem kell
A nagylanyom emelt matekot tanult igy is eretsegizett. Es tokre jol at tudja adni a huginak.
Nekem az szamit h megertse a gyerek. Az o azintjen mondja el, ertesse meg vele. Ha kell visszalepve 1 lepest. Ha kell tobbszor elmagyarazva.

Magántanár vagyok, tanítok matekot, de nem vagyok matek szakos. Úgy tűnhet, mintha magam mellett beszélnék (és tényleg 😁), de mindenkinek elmondom, hogy általános iskolás gyerekhez nem ajánlok matek szakos tanárt. Teljesen máshogy gondolkodnak, egyáltalán nem látják, hogy az elemi matekban mi nem megy egy humán beállítottságú gyereknek, így segíteni se tud. Elmagyarázza úgy, ahogy órán tenné (vagy teszi, mert tanít suliban is), amit ugyanúgy csak azok értenek, akikben vagy egy minimális fogékonyság a reál tárgyakra. Akikhez tanárt hívnak, általában nincs😕 Fontos, hogy legyen pedagógus, illetve nekem például tanítói végzettségem is van, ami sokat segít, mert általában már ott elvérzett a gyerek, csak tovább rugdosták, de én látom, hogy milyen alapok hiányoznak.
Egyetemistát viszont nem választanék, ne haragudj. Nagyon jó tud lenni alsóbb éves egyetemistához, esetleg középiskoláshoz, de általános iskoláshoz legyen pár év gyakorlata.

Persze, de nyilván nem annyiért, mint aki matekszakon végzett.
Egyébként a valóságban nem, én le sem diplomáztam, még csak nem is tanárszakos voltam, de nagyon mennek a reál tárgyak is, és eszméletlen magas pontszámot írt a gyerekem felvételin nekem köszönhetően(és magának persze) és szoktam magyarázni másoknak is.. minek fizessek olyanért, amit én is remekül csinálok? Majd, ha nem lesz időm, akkor lehet szó ilyenről.
Szerintem amúgy idősebbnek sem kell lenni hozzá, én is osztom annak a véleményét, aki azt írta, hogy elég, ha egy jó tanuló diáknak fizet az ember. Én régen is jól magyaráztam, segítettem akinek kellett, egyetemen meg nekem segített valaki, aki sosem járt egyetemre, csak értette a barátnője feladatait:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!