Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, akinek óvodás,általáno...

Szülők, akinek óvodás,általános iskolás, középiskolás gyereke van? Évi néhány alkalommal leigazoljátok és engeditek otthon maradni a gyereket, ha nem beteg csak nyűgös, nincs kedve menni? Természetesen a szülő által igazolható kereten belül csak.

Figyelt kérdés
tegnap 10:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Egyszer engedtem meg, hogy fáradtság miatt otthon maradjon a gyerek. Mondtam neki, hogy szívesen leigazolom, de akkor egész nap szigorú ágynyugalom van. Semmi kütyüzés, semmi ugrabugrálás. Fekvés van és pihenés. Láttam is rajta, hogy valami nem oké. Fáradtnak, levertnek, erőtlennek tűnt.

Visszafeküdt, elaludt. Délután 5kor kelt fel. Azt mondta, hogy olyan, mintha egy másik világban lenne.

Ezután voltak még próbálkozásai, hogy ő fáradt, nem érzi jól magát. Az ajánlatom mindig ugyanaz. Maradhat, de akkor egész nap szigorú pihenés van.

tegnap 11:41
 12/20 anonim ***** válasza:
Oviban néha van olyan (pl ma is), hogy ebéd után elhozom, ha nagyon szeretné. De csak úgy, hobbiból nem marad itthon. Oké, hogy az apjával itthonról dolgozunk, de hát dolgozunk. Szóval az a megegyezés, hogy ilyenkor lehet ugyan mellettünk, de békén kell hagynia. Hát, néha összejön :D
tegnap 12:05
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Nálunk tudják a kölykök h alapvetően az a szabály h be kell járni. De simán volt már olyan, hogy a fiam úgy ébredt h halálosan nyűgös volt, feje fájt (azaz ez így még nem betegség), olyankor szoktam hagyni itthon, hogyha lesz belőle valami, akkor ne suliban törjön rá. (5ből 3x beteg is lesz, mert ez nála előjel) A nagylányommal van olyan többször, h reggel elalszik, nem ébred fel f6kor, olyankor meg már leigazolom a napját, mert 1 órát igazolni ugyanúgy 1 alkalomnak számít mintha 1 napot igazolnék. Akkor meg már aludja ki magát - olyankor délig is alszik.

De ha a gyerekem elém állna h nincs kedve suliba menni és megmondaná, miért, simán engedném - mindenkinek lehet rossz napja. Emberek vagyunk és tökre semmit nem számít.

tegnap 12:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Simán leigazolom, sőt kérek orvosi igazolást is. Már középiskolás. Nyilván nem minden héten, de ha nagyon elfáradt, akkor itthon maradhat. Nem ezen múlik, hogy lusta lesz majd. Most sem az. Sportol, nyáron diákmunkázik... Mi múlik egypár napon? Amúgy pedagógus vagyok, s a kollégák is nagyon hasonlóan tesznek a saját gyerekeikkel is.
tegnap 12:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szombatokat és igény szerint a születésnapokat szoktam leigazolni. Ha kérné valamelyi, hogy hadd ne menjen iskolába, mert csak, valszeg megengedném, de nem szoktak ilyeneket kitalálni.
tegnap 12:38
 16/20 anonim ***** válasza:

Mindig is irigykedve néztem azokat az osztálytársaimat, akik minden náthával heteket fetrengenek otthon. Aki nem volt beteges, az ment síelni, vagy évközben ide oda utazgatni. Nekem egyik sem adatott meg, bivaly immunrendszerem volt mindig is, soha nem utaztunk sehová, még olyan napokon is be kellett valahogy juttatnom magam vidékről, amikor ónos eső miatt lefagyott az út és amúgy bent a suliban kiderült, hogy nincs is tanítás.

Nem gondolnám, hogy a gyerekem egy lógós link lenne, mert néha napján nem megy be. Pl múlt pénteken is elsírta magát (óvodás), hogy nem akar menni. Én pénteken fixen itthon vagyok, hát megvan a magam dolga ilyenkor, tehát rendszert nem tudok ebből csinálni, de akkor megengedtem neki, tartottunk egy anya-fia napot. Egyébként fogorvos vagyok, kb tetszőleges mennyiségű igazolást írhatok. Nem, nem fogok ezzel visszaélni, de ha nem hiányzik amúgy sokat, ha nem arról van szó, hogy feszt el akarja majd lógni a számonkéréseket, akkor igen 1-1 alkalommal meg fogom neki engedni. Pont azért, mert nekem sosem adatott meg és most is olyan munkám van, hogy nincs olyan opció, hogy egy náthával itthon heverésszek heteket, 1 napot sem nagyon, mert nem tudom hova írni a betegeket.

tegnap 13:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Nálunk előre meg kell mondani ha valamikor nem megy a gyerek, úgyhogy sosem
tegnap 13:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Nyolcadikos a lányom. Van, hogy 1-1 napot igazolok neki.

Múlt héten vérvételre vittem, de.a második órára beért volna. De nem volt kedve, kérdezte, maradhat-e otthon? Szóval maradt.

A bölcsisem szeptember óta nem volt beteg (kopp-kopp). Most kezd érződni rajta, hogy szenved reggelente. Így február elején vettem ki 2 napot, egy hétfő-keddet. Akkor nem megy bölcsibe, így 4 napot itthon leszünk.

tegnap 13:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Alapból nem szoktunk ilyet csinálni. Neki az iskola a munkahely ( 4.osztályos), kötelező járni. Idén 2 alkalommal fordult elő. Sportverseny utáni nap ( későn értünk haza, nagyon elfáradt), illetve az egyik ledolgozandó szombat ( akkor volt céges Mikulás).
tegnap 14:05
 20/20 anonim ***** válasza:
Évi 3 napot engedélyeznek a suliban, már kettőt ellőttünk, mert decemberben 2 szombatot nem vittem. Amúgy mindig volt oka, miért maradt itthon. Volt,hogy pont péntekre lett rosszul, itthon maradt, nem vittem dokihoz kivártam merre halad hétvégén és hétfőn már simán tudott menni.
tegnap 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!