Mit lehet tenni egy olyan szülővel, aki szerint az ő gyereke szent?
Várj-várj!
Jól értem? Szóval van a te gyereked, aki mond valamit, elhiszed, és van a másik gyereke, a szemét hazug(aki eddig egyetlen egyszer lebukott), a megtévesztett anyukával, aki annyira elfogult, hogy elhiszi a gyerekének, amit az mesél? De amikor te csinálod az tök oké, mert a tiéd még nem bukott le?:)
Mivel piszkálja? A tiéd erre hogyan reagál? Esetleg visszaszól?:)
Más gyereket is piszkál a lány? Piszkált már valaha? Van magatartásgondja egyébként?
Mivel nem tettlegesség, nem zaklatás, csak nem bírják egymást a gyerekek én elültetném őket a terem két átlójának végébe és igényelnék egy folyosóügyeletest, akinek amúgy kellene lennie, ha már tanár nincs bent szünetekben. A folyosóügyeleteshez meg üljön ki az a gyerek, aki nem érzi biztonságban magát a szünetben, illetve neki lehet szólni, ha bármi gond van a termekben. Főleg ilyen kicsi létszámú sulinál, ahol van rendesen tanár, erőltessék meg magukat, vagy legalább egy asszisztens.. Valakik kajáljanak a folyosón váltásban!
Nálunk úgy hazudik a legtöbb gyerek, mint a vízfolyás, az enyém kicsit ritkábban(neki fura személyisége van, nem kell irigyelni). Egy erőszakos, csúnyán beszélő gyerek anyja teljesen nekünk jött, mert az én gyerekem csúnyát mondott rá, ami teljesen igaz volt, a gyerekem bevallotta, és hiába mondta, hogy mások is így beszélnek, azok tagadtak(mert nem olyan buták, mint az enyém:)).
A gyereke ott verekszik és ordibálja kötőszóként, hogy gci, meg fsz a játszótéren a suli mellett pár kortársával, itt mindenki fehér, a romák normálisak és nem lógnak ott. Tanulási zavaros kövér kisfiú volt az, aki panaszkodott. Amikor felháborodva bemószerolta az enyémet és ment a számonkérés, én még erről nem tudtam, megbeszéltem a gyerekemmel, de nem nagyon hatott. Mérges volt, ezért reagált így. Aztán azóta már többször láttam, meg többször mesélte miket csinált, és nem nagyon érdekelt, leráztam a szitut azzal, amivel téged is. Az én gyerekem elég jó. És idővel a gyerek visszaállt a rendes közegébe, az enyém meg kerüli és utálja. Aztán ki is derült, hogy szereti a lányomat.. Egyszerűen jobb szoc.skilljeik vannak a gyerekeknek, a tiéd is hamarosan eltanulja, mára már az enyémnek is megy, csak nem annyira, mint másoknak.
Ne menjen a közelébe, ha piszkálja, véletlen se szóljon vissza, ha piszkálja, kerülje el. Nálunk ekkor 20an voltunk, van folyosó, mosdó, terem.. nálunk a lányok egy csoportja bandázik a mosdóban, mert ott más nem hallja a beszélgetésüket, itt pl mindig kibeszélnek valakit. Érdemes lenne nálatok is megpróbálni, hogy a kis barátaival vonuljon el. Az én gyerekem még egyedül volt az elején, első héten találták be, de már vannak barátai és be szokták védeni/fedezni őt is, ahogy ő is másokat, de még ehhez képest is túl őszinte..
Normális, hogy alsósok most tanulnak jól kijönni helyzetekből, ebben a korban kell ezt a skillt megszerezni, azt meg csak gyakorlással lehet. Elmondta a lányod, hogy miért nem bírja a másik? Mit nem bírnak egymásban? Vigyen kaját és kínálja körbe az osztálynak. Nálunk ez is bevált. Meg bevitt érdekes cuccokat, plazmagömböt, minimikroszkópot, kártyákat, hangtorzítót és nyilván az őt piszkáló is le lett nyűgözve, körégyűltek, kérdezgették meg ilyesmi..
Most az én lányom nyilatkozik egy lányról negatívan, és akármennyire ijesztem be, nem hat.. ő más. Neki sosem hatott, egy rohadt fegyverrel is próbálhattam volna, mikor dühös volt, eltűnt a logikai része az agyának. Nagyon hosszútávon hatott csak a kiabálás, megverni meg nem fogom azért, mert szerinte egy buta-ellenszenves lány buta és ellenszenves.. csak nem szabadna kimondania, kinevetnie. Mindenki kollektívan utálja azt a gyereket, már azelőtt sem mentek a szülinapjára, hogy az enyém az osztályba jött volna.. de őszintén nem nagyon érdekel, ez még belefér nekem. Nem verekszik, nem bántja direktbe, csak nem bírja, és néha megjegyzést tesz, mikor mondjuk a lány oda akar ülni, ahol nincs hely, csak azért, hogy egy népszerűbb lány mellé üljön. Ennek eredményeképp a népszerűbb lány a földrelökte(mielőtt megkérte 3x, hogy hagyja abba), a kislány kiment onnan az enyém szólt hangosan másoknak, hogy mit vár, utálják és idegesítő, és a lány elsírta magát, mert meghallotta. Senkit sem érdekelt. Alapvetően nem csinál rosszat, csak nem a megfelelő dolgot és ezért nem bírják, de direktbe nem mennek oda, hogy deutállak, idegesítő vagy és lassú felfogású és az én gyerekem a barátaival(fiúk is utálják) utálja a legjobban. Nem tudok rá hatni és annyira nem is akarok. Utálhatja, ez szabad ország(:)), lehet véleménye, csak próbálja kerülni és ne előtte mondja, hacsak nem kérdezi direktbe a lány. A lánynak semmi baja, csak rosszul tanul(mint a fél osztály, de nem ő a legrosszabb, csak ő a leglassabb és a legtöbb butaságot mondó). Nemtudom.. Szerintem túlreagáljátok, alsóban mindenhol ez van, most kezdenek ébredezni, nyílni a szemük, meglátják a nagyobb képet, szociálisan persze. Folyosóügyeletet lehetne kérni és így kb ennyi. Erőszakos, tank anyuka pont olyan ember, mint a piszkálódós gyerekből lesz felnőtt.
Tegyél fel pár keresztkérdés a gyerekednek, hogy miért piszkálhatott, mit csinált előtte, mit mondtál, vagy mint nálunk "máshol nem volt hely?" ezzel a kérdéssel kiderül az egész, de ha nem mondja, akkor nem merül fel az emberben és zaklatást is kiálthat, mikor ez a gyerek "kezdte" akaratlanul is.. jó kérdésekkel derítsd fel a helyzetet alaposan, nem mondott vagy tett a lányod valamit előtte, vagy legutóbbi konfliktusnál? Milyenek ezek a helyzetek? A tiéd is hazudik hamarosan, ha eléri azt az érettséget szociálisan, hacsak nincsenek auti jegyei, mint az enyémnek. Beleférnek füllentések, egyszerűen így tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!