Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni egy olyan...

Mit lehet tenni egy olyan szülővel, aki szerint az ő gyereke szent?

Figyelt kérdés
Piszkálja az enyémet, már a tanár is szólt neki, én is, de mindig csak az van, hogy az ő gyereke biztos nem csinál ilyet, sőt, az enyém csinálja az övével. Pedig a tanár által már hazugságon is lett kapva a kislány, amit anyuka is tud, de nem változik a helyzet. A többiek szerint is amaz piszkálja az enyémet... mit tudok tenni? Ofővel beszéltünk, szólt többször, figyel, de nem tud mindig mindenhol ott lenni... mivel vagyok előrébb, ha az igazgatónak szólok? (kisiskolások)
tegnap 14:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%
Ilyet soha ne csinálj, hogy te beszélsz a gyerekkel! Ebből nagyon rosszul lehet kijönni. A következő lépés a szembesítés lenne, az osztályfőnöknek az igazgatóval kellene ezt megbeszélni - vagy nélküle - de be kellene hívatni a szülőt a gyerekkel együtt. Leülni, és akkor közösen elbeszélgetni. (Mellesleg, be kellene írogatnia a Krétába a figyelmeztetőket is, mert akkor nincs ennek az egésznek hivatalos úton nyoma.) Picit rá kellene taposnod az osztályfőnök lábára, hogyha nem igyekezik az igazgatóhoz fogsz fordulni, hogy te hiába jelzed, de nem történik változás semmilyen téren. Szóval én bemennék a helyedben az of-höz is inkább már tények elé állítanám, ez van többször jelezted, úgy érzed nem változik semmi, és lelkileg megviseli a gyereket. Megkérdezném, hogyan szankcionálja a gyerek viselkedését? Miért nem ír be figyelmeztetőt? És javasolnám, hogy beszéljünk a másik féllel az igazgató jelenlétében, mert a következő lépés az lesz, hogy oda mész. Arra nagyon figyelj még, hogy az of mellett a megbeszélésen más, független tanárok is legyenek jelen, illetve akár olyan másik szülő is, - aki ezt bevállalja - akivel szintén ezt teszi a gyerek. Szokták javasolni azt is, ha van iskolapszichológus, hogy ő is legyen jelen, mert a tanuló viselkedése arra enged következtetni, hogy valami baj van vele. Ezt lehet mondani az édesanyájának is, hogy el kellene vele beszélgetnie, de ha nem tud, akkor pszichológustól kell segítséget kérni.
tegnap 17:08
 12/22 anonim ***** válasza:
39%
Ennél a hosszú és időigényes, egy rakás embert megmozgató hercehurcától nem egyszerűbb pontosan 3 perc alatt leteremteni úgy azt a gyereket, hogy ne legyen mersze többé kötözködni, 11-es? Mégis milyen rosszul lehet belőle kijönni? Nem fogja megverni!
tegnap 19:10
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk az illető anyja bemegy az igazgatóhoz, hogy a kérdező zaklatja/megfélemlíti a gyerekét. Tudok egy pár ilyen sztorit..volt is mit tanulnom belőle, nem véletlen írtam le a hivatalos menetnek, minek kellene lennie.

Könnyen átcsaphat ez a szitu önbíráskodásba. Először a kérdező aztán a másik szülő..

A másik meg ezzel a problémát se oldod meg, mert valószínűleg a gyereknek valami magatartasproblémaja van az otthoni helyzet miatt..ezért kellene a pszichológus számára, mert attól még, hogy a kérdező gyerekét nem bántja tovább az abúzalást nem fogja abba hagyni más gyerekeknél. És lehet most elbeszélget vele, nem lesz semmi baj, de mondjuk 2 év múlva még egy iskolába járnak, és elölről kezdi, vagy épp ellenkező hatást éred el vele, hogy még jobban rászall a kérdező gyermekére.

tegnap 19:33
 14/22 anonim ***** válasza:
41%
Ha sem a tanár, sem a szülő nem hajlandó olyan eszközöket alkalmazni ami hatással lenne a gyerek viselkedésére akkor a következő tanítási nap végén velem találkozna a kedves kisasszony...
tegnap 19:40
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Ha bemegy az igazgatóhoz, akkor az igazgatónál fog folytatódni az ügy, 13-as. Jó helyen.

Nem csap át önbíráskodásba, mert nem veri meg. Csak valaki más szól hozzá határozottan, aki nem az anyja, és ettől meg fog illetődni. Valószínűleg annyira, hogy az anyjának se fogja merni elmondani, mert tudja, hogy sáros. A magatartás-problémás gyerek is tud viselkedni, ha kellőképpen fél. Ez hosszú távú, nem múlik el két év alatt. Feszegetik a határt. Ha elérték, nem boxolnak bele, mert nekik fáj.

tegnap 19:49
 16/22 anonim ***** válasza:
Hidd el tapasztaltam már ilyet...
tegnap 20:18
 17/22 anonim ***** válasza:
45%
12, alapból egyetértek veled, a leghatásosabb az lenne, ha be lehetne fenyegetni vagy falhoz nyomni a kis parasztot. Ez régen még működhetett is volna, csak sajnos most már az anyuka ütheti meg a bokáját. Pár hónapja ítéltek el egy anyát, aki csak szóban megfenyegette harmadikos lánya bántalmazó osztálytársát. A kisfiú sírva fakadt, a szülők feljelentették az anyát, a bíróság 1,5 év felfüggesztettre ítélte az anyát, mert riadalmat keltett a gyerekben. Mondjuk az is volt a cél, de mindegy... Helyette az igazgató bevonásával a hivatalos utat kell végigjárni. B terv, hogy megtanítja a lányát hatékonyan visszavágni, küzdősportra íratja (az is ad egy magabiztosságot). A gyerek, ha visszavág, és abból nem lesz komoly sérülés, legfeljebb egy intőt kockáztat, az anya a börtönt.
tegnap 22:32
 18/22 anonim ***** válasza:

Pontosan 17-es, ezért írtam le s hivatalos menetét (minek kellene lennie, mire kell figyelni az alatt is, hogy jól szüljön el), mert már teljesen más időszakot élünk mint 20-30-40 éve. Simán feljelentenek, és már ott rosszul fogsz kijönni ebből, ha azzal kezded majd, hogy de te csak azért kerested meg..nem, kiskorú, semmi közöd más gyerekhez, okoztál benne egy "traumát" (persze ő is okozott a gyerekednek), de ők még kiskorúak. Az önbíráskodást sehol sem szeretik. Neked kell felnőttként okosabbnak lenni, és a hivatalos utat kitaposni. Sajnos ehhez nem minden tanár van hozzászokva, ezért írtam, hogy a gyermek érdekében határozottan fogalmazza meg a kérdező a of felé a dolgokat, lépéseket. Akar szablyon egy határidőt, hogy szervezze meg a találkozót, ha nem változik 2 héten belül.. vagy az ig-hez mész. Kicsit inkompetensnek látom az of-t a sztoriban.

Először elbeszelgetek a gyerekkel ha nem megy, akkor osztályfőnöki, aztán szülő behívása (de ezalatt minden kihágását rögzítem a naplóba), és kommunikálok az igazgatóval. Szembesítés nyílván megfelelő keretek közt. Javaslatok megfogalmazása. De érdemes pl osztalyfőnöki órákon is ezt elővenni. Gyakran beválnak a szituációs gyakorlatok, ahol a bántalmazót a bántalmazott helyébe teszik, és megkérik, hogy fogalmazza meg, mit él át a másik. És meg lehet ezt a kérdést is fogalmazni, hogy hogyan kellene másképp? Ezeket a gyakorlatokat már az első jeleznél lehet alkalmazni, akár pszichológus jelenlétében.

tegnap 23:04
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan már, dehogy kap börtönt a riadalomkeltésért, a riadalomkeltés nem bűncselekmény, nem is megfogható! Amúgy meg ki beszél itt fenyegetésről? Te! Én nem! A hiba a te készülékedben van! Én egy árva szóval nem mondtam, hogy fenyegesse meg a kisgyereket! Mégis mivel fenyegetné?

Küzdősport - hát tényleg, marha jó megoldás! Kelljen érte egy rakás pénzt fizetni, öltözéket venni és hetente kétszer furikázni, hogy aztán a gyerek jól fejberúgja a másikat, majd igazgatói intőt kapjon! Tényleg, ideális megoldás!

tegnap 23:05
 20/22 anonim ***** válasza:
Iskolai szociális segítő bevonása először is de ezt az iskolának kellene kezdeményezni, oda irányítani mindkét gyereket. Külön de mindkettővel foglalkozni kellene. Majd ő eldonti, kell-e tovább küldeni a gyerekjólét felé.
tegnap 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!