Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi történik, ha van egy...

Mi történik, ha van egy problémás gyerek, akitől nem lehet tanítani? A szülők dolga lépni?

Figyelt kérdés

A fiam most 8. osztályos, és év elején jött egy új kislány, aki nagyon problémás. Most túl hosszú lenne leírni, hogy miket csinál, de tényleg nagyon gáz. Már hívtak össze rendkívüli szülői értekezletet, ott volt a gyermekjólét, gyermekpszichológus. Az érintett szülők válasza mindenre az volt, hogy az ő szegény gyereküket az osztály piszkálja. Gyermekjólét mindent rendben talált. Én csak annyit kértem ezen az egyeztetésen, hogy a tanárok legyenek szívesek nem az osztályt büntetni emiatt a kislány miatt és ne uszítsák őket egymás ellen.

Sajnos ezt a kérést év közben írásban is meg kellett tennem az igazgatónőnek. Válaszra sem méltattak.

Mostanára a matektanárnő már annyira bedurvult, hogy minden órán dolgozatot írnak, olyan anyagból, amit le sem adott. Én minden nap tanulok a fiammal, egyébként is készülök a felvételire, úgyhogy elég jó dolgozatokat szokott írni. Viszont a legutóbbi tényleg nagyon nehéz volt, az egész osztálynak rossz lett, olyanokat kérdezett, amit nem is vettek. A tanárnő állítólag azt a kijelentést tette, hogy az iskola nem tud mit tenni, a szülőknek kéne levelet írni a Klikknek, hogy emiatt a gyerek miatt nem lehet tanítani, tegyék ki.

A fiam úgy jött haza, hogy anya írj egy levelet a Klikknek, Pirike miatt rontottam több tantárgyból, és legyen ennek már vége. Én mondtam neki, hogy nem gondolom, hogy ez az én dolgom lenne. Erre megkaptam a gyerektől, hogy engem nem érdekel, hogy mi van vele, és nem vagyok hajlandó kiállni érte.

Írtam pár szülőnek, hasonló indulatokkal mentek ma haza a gyerekek. Ennyit a kérésről, hogy ne hangolják az osztályt a kislány ellen, és ne büntessék az osztályt miatta. Most a szülők a hibásak azért, mert az iskola tehetetlen? Én írjak levelet azt kérve, hogy rúgjanak ki egy gyereket? Ilyen tanácsokat osztogatnak a tanárok? Jövő héten meg majd ellenünk írnak levelet? Hát, ha nekem kéne levelet írni a Klikknek, akkor nem a kislány ellen fogom tenni, az biztos.

tegnap 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A problémás kislány és a nem vett matekanyagból írt dolgozat hogyan függ össze?
tegnap 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
De miért szivatja egy tanár nehéz dolgozattal az osztályt azért, mert van egy problémás kislány?
tegnap 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

"Most túl hosszú lenne leírni, hogy miket csinál, de tényleg nagyon gáz."

Ja, pont a lényeget nem írod le, minden másról egy A4-es oldalt.

Nekem a leírtak alapján a tanárok alkalmatlanok a feladatukra.

tegnap 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sztm is a tanár alkalmatlan és én se értem mi köze a kislánynak ahhoz, hogy milyen dogát írat.
tegnap 23:05
 5/7 anonim ***** válasza:
84%
Jól értem, hogy a suli megoldani nem tudja a problémát, legálisan nem teheti ki a gyereket és ezért a többi gyerekkel/szülővel akarják elvégeztetni a piszkos munkát? Az alkalmatlanság, a sunyiság és a képmutatás netovábbja a "pedagógusok" részéről. Nincs sok eszköz a tanárok kezében, de azért akad. Ki így él vele, ki úgy. Igaz, az sem mindegy, hogy a gyerek és a szüleik hogy állnak az egészhez. Mert ha dolgoznak azon, hogy ne legyen gáz a gyerekkel, akkor szerintem több méltányosságot érdemelnek, ha nem, akkor meg számon lehet kérni rajtuk, hogy miért nem. Megjegyzem, ismerek olyat, akit "kitettek" az iskolából, mert állítólag kezelhetetlen (a szülők izélgették az igazgatót, közben meg az ofő a gyereket és némi apróbetűt is találtak az iskola alapító okiratában), fejlesztés + átkerült máshova és ott érdekes módon nincs vele komoly gond.
ma 00:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Munkatársam fiának osztályába járt egy C, aki balhézott mindig. Összedobtak a faterjának 400-at, és megkérték, hogy válasszon, A.: Kiveszi a fiát végleg, és elteszi a lóvét. B.: Ő is, meg a gyerek is eltűnik. Az A-t választotta.
ma 00:33
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

6 de itt nem egy neveletlen cigány gyerekről van szó!

Amúgy meg örülj hogy elmentek...más családot találtak volna lehet elrendezték volna a többi szülőt.

Itt a tanár nem tudja kezelni és mindenkivel kicseszik, hogy a gyerek és a szülei ellen hangolja a többieket. Szánalmas.

ma 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!