Agresszív, problémás gyerek eltanácsolása az osztályból?
Véletlenül se azt nézzétek ám, hogy hogyan lehetne segíteni a kislánynak és a családjának. Neeem, dobjátok ki inkább...
Ilyenkor semmi szégyen nincs bennetek? Ha a ti gyereketek lenne, akkor is rendben lenne az állandó támadás?
Az a baj, hogy iskolaköteles gyereket csak akkor tud "kitenni" az iskola, ha talál neki befogadó intézményt. Sajnos a törvény ilyen hülyle... :(((((
Hallottam már olyanról, hogy az iskolák gyakorlatilag csereberélik a problémás kölyköket. Mert ugye aki befogad, az cserébe elvárja a másiktól, hogy az ő renitens gyerekét fogadják át....
Nagyon csúnya dolgoknak kell történni, hogy valóban ki lehessen tenni a deviáns kölyköt.
EGyszerűen nem értem, hogy miért nem a szülők feladata ilyenkor a neveletlen gyerekük számára befogadó intézményt keresni! Ő nem nevelte meg a gyerekét, gondoskodjon ő róla! És ne húsz másik gyerek szenvedjen egyetlen rendbontó, agresszív, szocializálatlan gyerek miatt. :(
4-es szerinted minden család tárt karokkal várja a kéretlen segítséget? A gyerek környezetének ki segít?
Azért a konkrétumok ismerete nélkül könnyű ilyen magasztos megállapításokat tenni, de a való életben ugyan miért aldoznal be másokat? (Mert ugye még a te gyereked is lehet érintett)
4!
Amikor a gyereked remegve megy reggel az iskolába, éjjel remalmai vannak, folyamatos hasmenése van az idegtől, mert fél, mit fog aznap a Kati csinálni, akkor bizony xarnal a Katira nagy ívben és szíved szerint kb lilára vernéd, nem azon gondolkodnal, higy segít s neki
Ahogy az 5-ös írta. Én is csak csereberélesről hallottam.
Illetve egy olyannal találkoztam, hogy eredetileg nem körzetisbe járt a problémás gyerek és nagy szenvedés árán sikerült a körzetisébe áttenni. A szenvedés alatt heti rendszerességű szülői értekezletet, levelek százát az Oktatási Hivatalhoz, pszichológiai vizsgálatokat és tanácsadásokat, adhdra gyógyszeres kezelést értek. Nagyon rögös az ilyen út :/ Amikor a Tanker lépett, első körben a tanítókat vették elő és küldték volna őket továbbképzésre az integrációról (azért csak "volna", mert természetesen önköltséges lett volna a tanfolyam elvégzése).
Ezért olyan nehéz bekerülni a jobb iskolákba, ahol az ilyenek nem rúgnak labdába. Sokan viszik inkább 40 km-rel arrébb a gyereket minden nap, csak ne a helyi késdobálóba járjon.
És igen, 100%-ban egyetértek a szegregációval. Ezek már a gyerekeink életét is tönkreteszik, nem valók normális közösségbe.
Akkor inkább a magániskola. Még csak 3 éves de már régóta gyűjtünk rá, nem lehet tudni, még ha millió/év is a tandíj. Nekünk csak ő van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!