Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit szólnál hozzá, ha a...

Mit szólnál hozzá, ha a felsős gyerekedet iskolai időben elviszik dolgozni?

Figyelt kérdés

Tanítási időben, tanóráról küldte el a falusi iskola osztályfőnöke a 13-14 éves fiúkat tűzifát hasogatni és behordani, iskola közelében lévő kocsmához, a kocsmatulaj kérésére. (A fiúk mondjuk élvezték a "lógást").

Másnap az osztályfőnök felháborodva mondta az osztály előtt, nem megnevezve a srácot vagy az apját, hogy valaki képes volt panaszt tenni nála azért, milyen jogon dolgoztatják, pláne nem is iskolai vonatkozásban a fiát. A sértett ofő kb. úgy adta elő, legyen hálás a szülő, hogy megtanítják dolgozni a fiát.

(Az eset nem manapság történt, az egyik kérdésről jutott eszembe.)

dec. 15. 08:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ma ilyen nem történhet, így irreleváns kérdés.
dec. 15. 08:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első is írja, ilyen manapság nincs, értelmetlen a kérdés.
dec. 15. 08:43
 3/14 anonim ***** válasza:
75%

A megtanítják dolgozni résznek én örülnék. A mai fiúk többségére nagyon is ráfér.

Amúgy értem a megrökönyödésed lényegét, ha egyszeri eset volt, nem szólnék, ha gyakori, akkor igen.

De pl ha technika óra keretében ilyesmit tanulnának, akár úgy is, hogy valaki néninek segítenek a hasogatásban közben, annak abszolút örülnék.

dec. 15. 10:28
 4/14 A kérdező kommentje:

A közhasznú munka szerintem is tök jó lenne, mint ez a nénis példa. Ezt tudnám támogatni.

Ez inkább, amit írtam, engem arra emlékeztet, amit manapság is hallani: a közmunkások munkaidőben a "földesurak" (polgármester és haveri köre) földjén/gyümölcsösében dolgoznak. Természetesen a vállalkozóknak így 1 fillérjébe sem kerül, a meló meg el van végezve.

Az iskolásokat nem tudom, de nem csodálkoznék, ha valahol ilyen is lenne a mai napig, szerintem ne legyenek illúzióink.

dec. 15. 11:33
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem lenne azzal problemam ha majd a fiamat vinnek el fat hasigatni vagy pakolni .. egy raszorulo emberhez , csaladhoz.

De az rohadtul zavarna ha egy kocsmaba.. 😏

dec. 15. 13:47
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Minket vittek szemétszedésre a suli körül voltunk beosztva osztályonként iskolaidőben.

Én tuti mérges lennék miatta, az enyém tanulni járjon iskolába, és ne baltát, fejszét kezelni 13-14 évesen! Az rohadt veszélyes és totál biztosan szabálytalan. Már az is extra, ha kicsi kalapácsot kapnak technikaórán meg reszelőt, nemhogy fejszét/baltát! Fel kell nyomni az igazgatót a tankernél.

dec. 15. 14:43
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Én a 2000-res évek elején voltam általános iskolás. Technika órán kötelező volt kimennünk az úgynevezett gyakorlati kertbe és ültetni, kapálni, gereblyézni, gazolni stb kellett. Nyáron kötelező volt 1 hetet bevállalni, különben beírtak technikából egy nyári gyakorlat 1-es jegyet. Sose szóltak előre mikor megyünk ki a kertbe, volt, hogy 3-4 cm-es sár ellepte a cipőnket. Sose felejtem el, mikor az új fehér cipőmben mentem iskolába és kivittek a kertbe, ahol kb bokáig állt a sár. Gyűlöltem. A tanár állandóan a nyakunkon volt, hogy örüljünk neki, ha felnőtt korunkban ilyen munkánk lesz és osztott minket, hogy ez így nem jó, az úgy nem jó, de ő nem csinált soha semmit. Állítólag az iskolai menzára ment a termés, közben meg a konyhások meg az "elit" java részét hazavitték, a seljtből meg főztek a menzán.
dec. 15. 15:18
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

7es, jobb sulikban most is van kiskert és most is csinálják a gyerekek a gereblyézést, de sohasem foghatnának fejszét/baltát faaprításhoz, mert az életveszélyes sérülés okozására képes. Biztos vagyok benne, hogy ez annyira szabálytalan, hogy valaki bíróság előtt találná magát.

Az csak hab a tortán, hogy mindezt egy kocsmának csinálták, de nem lehet áltsulisokra veszélyes szerzámot bízni. És ne gyertek azzal, hogy a gereblyét is bele tudod vágni a másik fejébe/szívébe. Ez nem ugyanaz!

dec. 15. 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ó, engem oroszóráról rendszeresen küldtek boltba, mert mindig péntek reggel érkezett banán anno, és orosz volt az első óránk :D
dec. 15. 16:58
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Ez max a 80-90-es években volt. XD
dec. 15. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!