Mit szólnál hozzá, ha a felsős gyerekedet iskolai időben elviszik dolgozni?
Tanítási időben, tanóráról küldte el a falusi iskola osztályfőnöke a 13-14 éves fiúkat tűzifát hasogatni és behordani, iskola közelében lévő kocsmához, a kocsmatulaj kérésére. (A fiúk mondjuk élvezték a "lógást").
Másnap az osztályfőnök felháborodva mondta az osztály előtt, nem megnevezve a srácot vagy az apját, hogy valaki képes volt panaszt tenni nála azért, milyen jogon dolgoztatják, pláne nem is iskolai vonatkozásban a fiát. A sértett ofő kb. úgy adta elő, legyen hálás a szülő, hogy megtanítják dolgozni a fiát.
(Az eset nem manapság történt, az egyik kérdésről jutott eszembe.)
A megtanítják dolgozni résznek én örülnék. A mai fiúk többségére nagyon is ráfér.
Amúgy értem a megrökönyödésed lényegét, ha egyszeri eset volt, nem szólnék, ha gyakori, akkor igen.
De pl ha technika óra keretében ilyesmit tanulnának, akár úgy is, hogy valaki néninek segítenek a hasogatásban közben, annak abszolút örülnék.
A közhasznú munka szerintem is tök jó lenne, mint ez a nénis példa. Ezt tudnám támogatni.
Ez inkább, amit írtam, engem arra emlékeztet, amit manapság is hallani: a közmunkások munkaidőben a "földesurak" (polgármester és haveri köre) földjén/gyümölcsösében dolgoznak. Természetesen a vállalkozóknak így 1 fillérjébe sem kerül, a meló meg el van végezve.
Az iskolásokat nem tudom, de nem csodálkoznék, ha valahol ilyen is lenne a mai napig, szerintem ne legyenek illúzióink.
Nekem nem lenne azzal problemam ha majd a fiamat vinnek el fat hasigatni vagy pakolni .. egy raszorulo emberhez , csaladhoz.
De az rohadtul zavarna ha egy kocsmaba.. 😏
Minket vittek szemétszedésre a suli körül voltunk beosztva osztályonként iskolaidőben.
Én tuti mérges lennék miatta, az enyém tanulni járjon iskolába, és ne baltát, fejszét kezelni 13-14 évesen! Az rohadt veszélyes és totál biztosan szabálytalan. Már az is extra, ha kicsi kalapácsot kapnak technikaórán meg reszelőt, nemhogy fejszét/baltát! Fel kell nyomni az igazgatót a tankernél.
7es, jobb sulikban most is van kiskert és most is csinálják a gyerekek a gereblyézést, de sohasem foghatnának fejszét/baltát faaprításhoz, mert az életveszélyes sérülés okozására képes. Biztos vagyok benne, hogy ez annyira szabálytalan, hogy valaki bíróság előtt találná magát.
Az csak hab a tortán, hogy mindezt egy kocsmának csinálták, de nem lehet áltsulisokra veszélyes szerzámot bízni. És ne gyertek azzal, hogy a gereblyét is bele tudod vágni a másik fejébe/szívébe. Ez nem ugyanaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!