Középiskolában büntették úgy a gyereketek osztályát, hogy nem mehettek be a terembe szünetekben, csak kint a folyosón ülhettek?
Igaz még csak elsős a fiam.
Én 32 vagyok, nálunk középsuliban volt ilyen, nem egyszer.
Soha senki nem lázadt fel ellene.
Én 20 éve voltam kb középiskolás.
Nálunk ez nem büntetés volt, hanem alapszabály. Szünetben szinte mindig zárva voltak a termek, ha nagy ritkán nem, akkor persze bementünk hamarabb.
Ez a legtöbb helyen ez nem büntetés, hanem alap.
Nagyobbik gyerekem alsós, még náluk is így van.
Gimnáziumi elsős koromban nem volt tantermünk, vagyis minden órán vándoroltunk és a folyosón .... nem ültünk, hanem álltunk, mert nem voltak székek.
Ez nem büntetés volt, hanem a dolgok természetes rendje. És az egész tanév így zajlott.
Senki nem halt bele, még csak nem is éltük meg traumaként.
Úgyhogy csak röhögni tudok azon, hogy te ezen ennyire fennakadtál.
Mit szólnék? Semmit. Nem zuhogó esőbe küldték ki őket, csak a folyosóra. Mi bajuk lett tőle? Nem üldögéltek a padban addig sem?
Nálunk általános iskolában sosem lehetett az osztályban lenni szünetben, kint kellett lenni. Nem büntetésként, ez volt a szabály.
Nálunk is alap volt, de általánosban. Nem lehetett a teremben lenni szünetben, csak a hetesnek. A többieknek ha jó idő volt, akkor udvar, ha rossz, akkor folyosó/aula.
Középiskolában nem volt ilyen, viszont kb minden óra más teremben volt, így a szünet nagy része el is ment az A-ból B-be vándorlással meg a járulékos dolgokkal. Nagyon nem csináltam volna ügyet belőle ha kizárnak, max 3 perccel tovább lettem volna úgy a folyosón.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!