Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Meddig mehet alsótagozatban a...

Meddig mehet alsótagozatban a cigányozás?Mit mond erről a törvény?Milyen módon kell reagálnia a Tanitónak,és mikor az Igazgatónak?

Figyelt kérdés

A párom egyik nagyszülője cigány volt,de nem is ez a lényeg.

Mert én,és a lányom barna bőrű pedig nem vagyok cigány.

Alsótagozatos lányomat már 4 különböző gyerek cigányozta mikor össze vesztek.

Legutóbb a Tanárnő füle hallatára jegyezte meg az egyik gyerek "ne játszunk vele mert cigány"

A Tanárnő azt mondta nekem ő ezt nem engedi meg az osztályában.

Ennyi

De mikor van az a pont amikor figyelmeztetniük kell a szülőt,vagy beírást figyelmeztetést adnak a gyereknek?

Melyk ponton fordulhatok az Igazgatóhoz?

Mehet ez így éveken át?Milyen nyomokat hagyhat ez az én lányomba? 😞

ma 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Nincs semmiféle törvény erre vonatkozóan.

A gyerekeket tanítsd meg kiállni önmagáért.

ma 09:29
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Milyen törvényt akarsz a gyermekkori csúfolódás ellen? Ha nem lenne barna a bőre akkor másért piszkálnák
ma 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Erre nincs törvány. Nálunk a tanár akkor se szól, ha darabokra tépik a ruháját vagy az iskolatáskát.
ma 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem a tanár rasszista, én is ismerek ilyet.

Másik tanár lealázza ilyenért a sárga földig a gyereket, harmadik meg érzékenyít. Mivel direkt gonoszkodnak ebben a korban, az érzékenyítésnek nincs sok haszna, de ha tartanak a tanártól, nem fogják mondani, mert félnek, hogy beárulják őket. Alsóban nincs más mód, mert minden 8-10 év körülit hajt a kiskamasz hormonbomba és menőségi változás és akkor veszik észre a különbséget mások közt és kezdik darabokban megismerni a kultúrális szokásokat, értékrendet.. kb 12-14 éves korra kinövik és többet foglalkoznak magukkal, mint másokkal, és megpróbálnak beilleszkedni, 14 felett meg megpróbálnak kitűnni:D

Mindenkit szekálnak valamiért, nálunk azt aki "buta" mert mindig rosszat mond, rosszat gondol, nem ért dolgokat és hülyeségeket nyög be. Amivel tudsz változtatni a sztereotípián, az a hajviselet és az öltözködés. Gyerekem osztályában vagy 4 cigánygyerek, senki sem cigányozza őket, bár önmagukra így hivatkoznak. Egyszerűen kedvelik őket, mert jófejek, vagy pedig félnek tőlük(az egyik lánytól:). Mind ápolt gyerek, vicces, értelmes, bár nem fizetnek osztálypénzt és van, hogy gondjuk van a tanulással, mert nem gyakorolnak velük a szüleik, illetve van bukott gyerek is köztük(Akitől tartanak kicsit).

Nemtudom, egyszerűen nem téma. Vannak ukránok, spanyolok, ázsiaiak és ukrán meg magyar cigánylányok is az osztályban, de a többi gyerek sem egyezményesen szőke meg fehér. Az enyémnek is barnább a bőre és középbarna a haja, csinin meg van csinálva. Még azt lehetne csinálni, hogy kirándultok nemzetközi közegbe és sok hozzá hasonló gyereket fognak látni, illetve vágatsz a lányodnak egy bobot, mint amilyen az enyémnek is van. Annál kevésbé romás megjelenés nincs. Felvesz hozzá egy ilyen choker nyakláncot, valami cuki farmer kertésznadrágot, pár pasztellszínű kiegészítőt és soha senkinek sem fog eszébejutni párhuzamot vonni, annyira romátlan dolgok ezek, illetve tök csinos lesz vele és tetszeni fog azoknak, akik eddig piszkálták, így már nem piszkálják többet. Érdemes még tanulmányokra odafigyelni, stréber gyereket sem cigányoznak. Főleg, ha van nála valami népszerű és egészséges nasi. Az enyém vitt már fenyőmagot meg aszaltmangót.

Én így "menteném" ki a gyerekem ebből, mondjuk eleve jobban odafigyelek, mint más szülő, hogy ne legyen csúfolható. Nem is csúfolja senki és ha beszólnának, elsőre reagálnék(szoktam is) stratégiát ajánlani. Hamarosan bevisz egy "hazugságvizsgálót", hogy népszerűbb legyen, mert most beteg és vissza kell kerülnie a megszokott helyére szociálisan. Egyébként jó cucc, biztos mindenkinek tetszeni fog, pláne, ha elmeséli, hogy a pulzusváltozást méri és az alapján határoz, tök érdekes:)

ma 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk meg az én gyerekemet csúfolja állandóan két cigánygyerek, az ellen sem tesznek semmit.
ma 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!