Mi volt a leghülyébb öltözködési szabály, amivel gyermeked iskolájában találkoztál?
Jóistengyerele mi a baj a leggingel? Nagyobb lányom 5. osztályos de leggingen kívül nem vesz fel mást. Farmer az életében nem volt rajta. Küldjem be melegítő naciba vagy mi?
Rövidnadrággal ugyan mi a baj? 40 fokban talán bundabugyiba menjen suliba?
Agyam eldobom...
Szandál??? Tényleg nem értem...elmebeteg barom aki ezt kitalálta
#16 Mert mi a különbség a legging meg a melegítő között? Azon túl, hogy utóbbi vastagabb. Mindegyik egy "játszós" viselet, csak ami a lányoknak a legging, az a fiúknak a melegítőnaci, nincs minőségbeli különbség.
A többivel mondjuk egyetértek, a fiam iskolájában is mindenki vesz fel rövidnadrágot, ha indokolja az időjárás. Ahogy a szandálért és az ujjatlan felsőért se szólnak, más kérdés, hogy én zokni nélkül biztos nem küldeném suliba, a szandál+zokni meg hülyén néz ki, szóval marad a cipő. A papucs az tényleg kevés mondjuk, az udvaron csak esne-kelne benne.
Mi baj van a leggingssel? Ha nem átlátszó, meg megfelelő felsővel hordják, akkor nem gáz.
Meg nem tudom, ki mit hív leggingsnek, de nálunk falun, a viszonylag testhezálló, de nem farmer nadrágokat már annak hívják. Pl ha lenne egy ilyesmi gatyám
csak nem farmer anyagból, meg nem lenne cipzárja, de ugyanúgy lenne zsebe, meg elég vastag az anyaga, de testhezálló, arra már azt mondanák nálunk, hogy leggings, pedig köze nincs a sportruházat-leggingshez.
De ami nálunk volt idióta szabály, az a fehérzokni tesire. Elvileg tök jó, hogy átveszed és nem ugyanabban a büdös zokniban aszalódik a lábad tesi után, de gyakorlatban nincs időd átvenni, mert pici az öltöző, két osztálynyi lánynál/fiúnál több nem fér be egyszerre, de kb mindig két osztály tesizik egyszerre, tehát kénytelen vagy megvárni, hogy kijöjjenek az öltözőből, és máris elment a fele a tíz perces szünetnek, és csoda, ha átöltözni maradt időd zokni nélkül. És akkor kialakultak nálunk azok a life hackek erre, hogy alapból fehér zoknit vettünk fel (amit aztán a szülőnek szpás volt mosni), meg ugye bejöttek ezek a testhez álló, de nem igazán leggings nadrágok, amikről elhitte a tesitanár, hogy az a tesigatyád. És akkor tesire csak cipőt meg pólót cserélt a gyerek.
A másik amit nem értettem, hogy mi a frásznak tiltani a körömlakkot. Én használtam, mert annak a segítségével próbáltam leszokni a körömrágásról. Általában átlátszó, átlátszó elszórt csillámokkal, vagy nude színű volt a tövig visszarágott körmömön, tehát nem veszélyes tesi órán, de még csak nem is szexi, ha elvek alapján ebbe akarunk belekötni. Engem nem egyszer kiküldtek óráról vattával meg körömlakklemosóval, hogy szedjem le, meg szaktanári. Persze minden napra visszafestettem, mert segített a leszokásban, meg anyám is fontosabbnak tartotta, hogy ne rágjam a körmömet, de minden alkalommal kaptam érte figyelmeztetőt, ha kiszúrták. Ehhez képest volt két csajszi, aki rendszeresen hosszú, rikító színű műkörmökkel járt be, az egyikre rá se szóltak, mert a családja ilyen macsétával konfliktusrendező type, a másik meg mindig kapott egy szaktanárit, de nem küldték ki leszedni, csak el volt intézve annyival, hogy szedesse le körmössel, és ha két hétig nem szedette le, akkor is egy szaktanárival úszta meg, mert hát biztos nem kapott még időpontot. Tehát ha neki 10 tanítási napon tízszer észrevették a neonnarancs, hosszú műkörmét, akkor kapott egy szaktanárit, míg ha nekem 10 napon tízszer észrevették a körmömön az átlátszó, meg nude rózsaszín lakkot, akkor 10 szaktanárit kaptam.
De én amúgy minden olyan külsőre való korlátozást hülyeségnek tartok, ami nem balesetvédelmi, hanem esztétikai. Az esztétikai részét a szülőre meg a gyerekre kéne hagyni. Nem lesz hülyébb a 13 éves kiskamasz, ha a pattanását lekeni korrektorral, meg felrak egy szempillaspirált (nálunk ez is tilos volt), meg a tövig rágott körmére ket nude lakktól se lesz baja. A frásznak kell megtiltani?
A másik abszurditás, amikor meg van tiltva a hajfestés, megmagyarázzák azzal, hogy azért majd káros, majd beközlik, hogy addig kapod a figyelmeztetőt, amíg vissza nem fested. Pedig ha a tanuló egészsége érdekel és nem a külseje, akkor nem küldöm vissza hajatfesteni, mert az is káros. És egyszerűen ilyenkor nem ismerik be, hogy ez tényleg nem a tanuló egészségéről szólt. Ráadásul festés után két hétig nem ajánlott újra festeni a hajat(legalábbis a fordászom ezt mondta). Ha azt mondom, hogy érdekel a gyerek egészsége, akkor abban a két hétbe nem kéne szaktanárit osztogatni minden nap, mert akkor abban a két hétben még károsabb festenie. Pláne, ha volt a tanuló világosszőke, és arról festette feketére mondjuk...
A hajfestős szabálynak meg egy durvább verzióját hallottam egy koreai barátnőmtől, akit egyetemistaként ismertem meg. Neki a természetes hajszíne sötétbarna, nem fekete. És anno középiskolásként neki a koreai suliba (Dél-Koreában) nem igazán hitték el, hogy nem festett. Végül az lett a konklúzió, hogy jó, mindegy nem érdekes, hogy az-e a természetes hajszíne, vagy sem, fesse be feketére különben addig nem engedik be. És nem festette be. És kirúgták, konkrétan emiatt kellett átmennie valami magánsuliba.
17
Pl ebben az időszakban egy legging hosszított felsővel, bikacsizmával teljesen csinos, abszolút semmi köze a játszós ruha szinthez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!