Mikor felsős lett a gyereketek nektek is nagyon romlott az átlaga?
#11! Ez nem nekünk, meg nektek. Írtam, hogy pedagógus vagyok.Mindent tudni kell a hangokról, mássalhangzó-törvények, helyesírási alapelvek, betűrend, szóelemzés stb.,stb.Most nem sorolom az összeset. Ez mind a törzsanyag része. Nem dönthet úgy egy iskola se, hogy ő most nem tanít mondjuk hangtant, mert nincs kedve. Nagyon összetett és látom, mennyire nehéz a gyerekeknek.
Volt mondjuk olyan tanítványom, aki szintén vitte az ötösöket, mert a tanár nem tanított, hanem magoltatott. Ugyanazt a 10-20 szót elemezgették minden órán, felírták a füzetbe és dolgozatra is abból kellett tanulni, mert csak azok voltak. Ha így is rosszat írtak (meglepő módon gyakran), újra íratta, amíg nem lett jó. Ettől persze a tanárnak remek statisztikája volt és úgy tűnt, azt is hirdette magáról, hogy milyen alapos, mert addig nem megy tovább , amíg nem megy mindenkinek. De valójában senki nem értette, csak bemagolta, amit kellett. Ilyenkor sajnálom a szülőket, mert ők csak azt látják, a gyerek ötös. Aztán nem értik, hogy a felvételin nyolcadikban miért hoz 10pontot. Mindig a felvételi a hibás, nem is tanulták, túl nagy stressz a gyereknek, azért nem ment...Pedig csak az az ötös, valójában sose volt ötös tudásban. (Ne vedd magadra, nem biztos, hogy nálatok ez van, de gyakoribb, mint gondolnád.)
Most hogy mondod, igen, a mássalhangzó-törvényeket mi is nehezen tanultuk meg, sokat kellett gyakorolni. Ez is egy tipikusan olyan témakör, hogy kb miden héten, egészen a felvételi írásáig kéne csinálni, hogy ne felejtse el a gyerek.
Hozzátenném, hogy én biztos kivenném a készségtárgyakat, a tesit kivéve, és betettennék még matekot, meg magyart. Irodalom is, heti egy van. Matek három. Nem elég, hogy sok a természettudomány tanulnivaló, meg a többi, még én készüljek fel vele a kp-ira is, vagy fizessek felkészítőket, meg fogadjak magántanárt, hogy tanítsa a gyereket.. kizártnak tartom, sajnos, hogy akivel nem foglalkoznak otthon akár a szülő, akár tanár, alapos lenne a tudása.. persze, hogy az alsó kozmetikázása után sok gyerek leront.
6-os, nálunk pont fordítva van: alsóban nincs ilyen, hogy nem írják be, ha rosszul sikerült, nem is írják újra. Kemény küzdelem. Ahányas lett, annyi lett, majd a következővel kijavítod!
A fölsős gyerekem simán kikönyörgi a többi osztálytársával együtt, h ne írja be a rossz jegyet, had írja újra, de a legtöbbször lapbook-ot kér, azzal kap egy ötöst, és javít. Mindenki kiszámolja a fölsőben, a Krétában, h hány ötös kell, hogy meglegyen a x,6 mert attól adják meg nálunk a jobb jegyet. Ha kevés, akkor kérnek szorgalmit, lapbookot. Fifikásak. Alsóban ilyen nincs.
#14! Ha ki tudják számolni, akkor meg is érdemlik a jobb jegyet. Matekból biztosan 😉
Hát ott az átlagszámoló a Krétában. Én is szoktam mindig nézni, hogy hány rossz jegyet kaphat még, vagy hány jó kell..
Pedig nem kéne. Emiatt stresszelek egész évben...
Jaaa, azt nem tudtam. Én akkor már nem tanítottam suliban, amikor bejött. Azt hittem, csak a jelenlegi átlagot mutatja, nem számolgat helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!