Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mikor felsős lett a gyereketek...

Mikor felsős lett a gyereketek nektek is nagyon romlott az átlaga?

Figyelt kérdés
Most lett 5-es a lányom, sorra jönnek az 1-2esek, pedig 4-es tanuló volt. Az osztálytársainál is hasonló a helyzet, panaszkodnak, hogy hiába tanulnak rossz jegyeket kapnak
okt. 18. 10:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Hát, iskolafüggő. Nektek lehet sok volt, nekünk nem. Nyelvtan pláne nem, még talán a matek, de semmi stressz nem volt, simán hozta az ötösöket, év végén is csak természetből volt négyese a felvételi tárgyakból. Nekünk ez a hetedik olyan akkor, mint nektek az ötödik..
okt. 20. 20:54
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

#11! Ez nem nekünk, meg nektek. Írtam, hogy pedagógus vagyok.Mindent tudni kell a hangokról, mássalhangzó-törvények, helyesírási alapelvek, betűrend, szóelemzés stb.,stb.Most nem sorolom az összeset. Ez mind a törzsanyag része. Nem dönthet úgy egy iskola se, hogy ő most nem tanít mondjuk hangtant, mert nincs kedve. Nagyon összetett és látom, mennyire nehéz a gyerekeknek.

Volt mondjuk olyan tanítványom, aki szintén vitte az ötösöket, mert a tanár nem tanított, hanem magoltatott. Ugyanazt a 10-20 szót elemezgették minden órán, felírták a füzetbe és dolgozatra is abból kellett tanulni, mert csak azok voltak. Ha így is rosszat írtak (meglepő módon gyakran), újra íratta, amíg nem lett jó. Ettől persze a tanárnak remek statisztikája volt és úgy tűnt, azt is hirdette magáról, hogy milyen alapos, mert addig nem megy tovább , amíg nem megy mindenkinek. De valójában senki nem értette, csak bemagolta, amit kellett. Ilyenkor sajnálom a szülőket, mert ők csak azt látják, a gyerek ötös. Aztán nem értik, hogy a felvételin nyolcadikban miért hoz 10pontot. Mindig a felvételi a hibás, nem is tanulták, túl nagy stressz a gyereknek, azért nem ment...Pedig csak az az ötös, valójában sose volt ötös tudásban. (Ne vedd magadra, nem biztos, hogy nálatok ez van, de gyakoribb, mint gondolnád.)

okt. 20. 22:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Most hogy mondod, igen, a mássalhangzó-törvényeket mi is nehezen tanultuk meg, sokat kellett gyakorolni. Ez is egy tipikusan olyan témakör, hogy kb miden héten, egészen a felvételi írásáig kéne csinálni, hogy ne felejtse el a gyerek.

Hozzátenném, hogy én biztos kivenném a készségtárgyakat, a tesit kivéve, és betettennék még matekot, meg magyart. Irodalom is, heti egy van. Matek három. Nem elég, hogy sok a természettudomány tanulnivaló, meg a többi, még én készüljek fel vele a kp-ira is, vagy fizessek felkészítőket, meg fogadjak magántanárt, hogy tanítsa a gyereket.. kizártnak tartom, sajnos, hogy akivel nem foglalkoznak otthon akár a szülő, akár tanár, alapos lenne a tudása.. persze, hogy az alsó kozmetikázása után sok gyerek leront.

okt. 21. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

6-os, nálunk pont fordítva van: alsóban nincs ilyen, hogy nem írják be, ha rosszul sikerült, nem is írják újra. Kemény küzdelem. Ahányas lett, annyi lett, majd a következővel kijavítod!

A fölsős gyerekem simán kikönyörgi a többi osztálytársával együtt, h ne írja be a rossz jegyet, had írja újra, de a legtöbbször lapbook-ot kér, azzal kap egy ötöst, és javít. Mindenki kiszámolja a fölsőben, a Krétában, h hány ötös kell, hogy meglegyen a x,6 mert attól adják meg nálunk a jobb jegyet. Ha kevés, akkor kérnek szorgalmit, lapbookot. Fifikásak. Alsóban ilyen nincs.

okt. 22. 11:11
 15/17 anonim ***** válasza:

#14! Ha ki tudják számolni, akkor meg is érdemlik a jobb jegyet. Matekból biztosan 😉

okt. 22. 15:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát ott az átlagszámoló a Krétában. Én is szoktam mindig nézni, hogy hány rossz jegyet kaphat még, vagy hány jó kell..

Pedig nem kéne. Emiatt stresszelek egész évben...

okt. 22. 20:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Jaaa, azt nem tudtam. Én akkor már nem tanítottam suliban, amikor bejött. Azt hittem, csak a jelenlegi átlagot mutatja, nem számolgat helyetted.

okt. 22. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!