Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mi a fenéért kell ennyi...

Mi a fenéért kell ennyi verset megtanulniuk felsőben, és 6-7 versszakosokat, minek?

Figyelt kérdés
okt. 9. 05:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
9%

10

Alapvetően a basisschoolban hazifeladat sincs. Nem, a gyerekemnek egyszer sem kellett itthon olvasnia vagy bármi másfelé hazifeladatot megoldania. Az iskolai olvasnivaló pedig pl a Prinsjesdag miben léte, a Nobel díjas Malaláról szóló cikk, vagy más, a hétköznapi élet, a nagyvilágban történt eseményekről szóló cikkek voltak. A kötelező olvasmány Magyarországon mugy is könyvet jelent, pl Egri csillagok. A gyerekem pedig mqr 20 éves, nálunk ez rendszer volt a teljes tanulmányai alatt.

okt. 12. 07:06
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Nekem különösen utált magyar tanáraim voltak. János vitézt, Toldit, Walesi bárdokat végig magoltuk, és önbecsülési felnégyelés, közmegalázás járt annak, aki hibát vétett benne. Megutáltatták velem a szépirodalmat egy életre, és ez hiba. Aztán engem a fizika kémia érdekelt, később meg a programozás, és eleve nem volt érzékem a humán tárgyakhoz. Nem is kértek ilyet soha állásinterjún. Most úgy 50 éves korom felé észreveszem néha, hogy csak úgy beugranak részek, és pl takarítás közben magamban verset mondok. Hol és hogyan tárolódtak ezek le az agyban, és feleléskor miért nem jöttek rendesen elő? Ahogy az ember már nem a megélhetésért tanul, és nem állnak mögötte ostorral, hogy meg fogsz bukni, híd alatt fogsz élni, ha nem nyomod a matekot, akkor az agyának lesz energiája a szépre is? És ilyen távoli időből előhozza a verseket? Nem gondoltam, hogy bármire is emlékezni fogok irodalom órákról.
okt. 15. 09:17
 23/27 A kérdező kommentje:
Az agy nem magolt anyagok tárolására való, hanem műveletek elvégzésére. Miért fejlesztené a sok vers. Úgyis elfelejtik.
okt. 16. 10:16
 24/27 A kérdező kommentje:
Nem okoz nekünk se nehézséget, általában mindenki meg tudja tanulni, nem erről van szó. De hogy a hétvégéit ez vegye el meg pár hétköznapját, amikor úgyis rengeteg házit adnak fel, az már nem kéne.
okt. 16. 10:21
 25/27 anonim ***** válasza:
a fideSS nem hajlandó reformálni az oktatási rendszert, bár inkább csak deformálni tudná, mintsem reformálni
nov. 12. 00:16
 26/27 anonim ***** válasza:
70%
Én már oviban megtanultam olvasni szüleimtől, és általánosban elsőben dicséretet kaptam olvasásból. Sokan még 8. végén is szótagolva olvastak. Nekik viszont jól ment a verstanulás! Nekem nem. Alsós koromban magamtól rájöttem olyan fizikai törvényszerűségekre, amiket csak jóval később tanítottak. Az elektronikához is természetes érzékem volt, mint kiderült (abból élek 50 éve). A rohadt verstanulás volt a legnehezebb nekem az egészből, és az erősségeimet nem tudtam eléggé fejleszteni miatta. Ha nem tudtam logikához kötni valamit, azt nem tudtam megtanulni.
nov. 12. 14:02
 27/27 anonim ***** válasza:
Mondjuk annyira nem bonyolult… a nagycsoportos ovis gyerekem 3 délután alatt tanul meg 6 versszakot..
nov. 19. 21:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!