6.os gyereknek szerda, csütörtökre nulladik órát tették be matekból.Nincs ez leszabályozva,hogy szabad e ezt így?
23 éve voltam hatodikos. Nekem is volt heti 2 nulladik órám. Igaz nem egymás utáni napokon, de volt.
Hetediktől meg hetedik, sőt egy napon nyolcadik óra is volt, de cserébe egyik héten pénteken, másik héten szerdán csak 5 óránk volt, ami nagyon sokszor 4 óra lett, mert jófej volt az ofönk és elengedte az osztályfőnőki órákat.
Én 10 perc kényelmes sétára laktam a sulitól, de így is utáltam a nulladik órákat. Főleg, hogy nekünk is matek meg fizika volt, illetve a másik héten tesik.
Én 2000 és 2012 között tanultam közoktatásban, SOHA nem volt 0. órám.
6. osztályban 2x volt 7 órám 1x 6 órám és 2x 5 órám 2006-ban.
Gimiben amikor már faktok voltak ott, volt olyan nap, hogy reggel háromnegyed 8-tól délután 4-ig folyamatosan órám volt. De 0. óra nem volt.
2x is matek reggel 7-kor az sok bármelyik korosztálynak. Nem azért, mert nem tud 5:30-kor felkelni, hanem azért mert nem fog tudni reggel 7:15-kor koncentrálni.
Általános iskolában 7.-től kezdve volt nulladik órám, egyik héten 1x másik héten 2x. Nem egymást követő napokon ez igaz, de volt már. Ezek leginkább ilyen tesi, informatika volt.
Középiskolában már volt nulladik minden évben: matek, angol, tesi, levelezés ilyesmi.
Szabályozás nincs erre így jogszerűen tartanak a gyerekednek nulladik órát.
Nagy valószínűséggel a gyereked iskolájában matektanár hiány van. Az egy szem matektanárt telerakták túlórával és csak így fér bele az órarendbe a gyereked matekja. Természetesen az is egy megoldás, hogy napközben lesz a matekra és a takarítónéni tartja majd.
Javaslom panaszkodj az igazgatónak ésbaz iskola fenntartójának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!