Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Küldjem a gyereket pszichológu...

Küldjem a gyereket pszichológushoz? De ha nincs vele baj?

Figyelt kérdés
Nagyon depressziós pár éve a tini lányom (16), nagyon szekálják az iskolában, de sajnos tovább szeretne tanulni és a környéken nincs ilyen jó iskola mint ez. Egyébként ő nagyon aranyos, rendes, mindenkinek mindig próbál segíteni, és másokat maga elé helyez, feltétel nélkül szeret mindenkit. Legalábbis eddig. Mintha nem is ő lenne. Nem lehet vele beszélni, csak néha, akkor is panaszkodik hogy neki milyen rossz. Osztályfőnök is észrevette, javasolta a pszichológust. De nem vele van a baj. Tényleg durva miket csinálnak vele, miket mondanak rá stb... Ti mit tennétek?

szept. 3. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
A pszichológus nem azért kell mert vele lenne a baj. Hanem mert baj van. Ott ki tudja beszélni az érzéseit stb.
szept. 3. 23:00
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Osztály váltás volt nálam. De ha nincs más akkor inkább másik suli kolesszal.
szept. 3. 23:09
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

1-nek igaza van, bármilyen lelki probléma esetén hatásos lehet a pszichológus. Esetetekben lehet, hogy javasolna is neki valamit, amivel kezelni tudná a többieket.

De ha más nem megy, akkor mégis valóban jó ötlet lehetne a suliváltás, ha jól tanul, akkor a jegyei még jobbak is lehetnek egy gyengébb suliban, a felvételire pedig legrosszabb esetben magánúton is felkészülhet.

Ne tegye tönkre magát ezért!

szept. 3. 23:18
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Te bementél már és beszéltél erről az osztályfőnökkel? Ő mit tesz, hogy a bullyingot megfékezze?

És igen, én elvinném pszichológushoz.

Engem szekáltak 7-8-dikban. Senkinek nem kívánom és örök nyomot hagyott az önbecsülésemen.

szept. 3. 23:35
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Vidd el szakemberhez. Nem azért kell neki, mert baj van vale, hanem azért, hogy segítsen feldolgozni neki a történteket. És igen beszélj az ofővel. Engem is bántottak suliban és a mai napig nem értem miért mikor én sosem bántottam mást. Nagyon nehezen viseltem és mikor elmondtam a szüleimnek segítettek ahogy tudtak. Szakember plusz bementek a suliba az ofő nem segített mentek az igazgatóhoz.

Ez az egész 20 éve volt, de még mindig érzek kis szúrást a lelkemben, ha eszembe jut.

Depresziós voltam én is és hidd el olyankor az ember más állapotba kerül épp azért depresszió. Lehet van aki kilábal belőle egyedül nekem csak segítséggel ment. Szóval cselekedj vidd szakemberhez legyél ott neki segíts ahogy tudsz.

szept. 4. 06:30
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

"Nagyon depressziós pár éve a tini lányom (16)"

Pár éve nagyon depressziós és nem volt kezelve? Az klassz... Egyértelmű a pszichológus. Évekkel ezelőtt kellett volna

szept. 4. 06:43
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Már akkor elkellett volna kezdenie járni amikor elkezdődött nála a depresszió. Attól nem lesz kevesebb, hogy oda jár. Én anyaként biztos vinném, ha ilyen helyzetben lenne a gyerekem.
szept. 4. 08:58
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
De, van vele "baj", hiszen depressziós (már régóta). Nyilván a kiváltó oka az a rossz iskolai környezet, de attól még ő szenved a depresszióban. Pszichológus kell neki, plusz iskolaváltás, ha annyira elharapózott a szóbeli bántalmazása és eszköztelen már mindenki. Hiába nincs másik "jó iskola", egy kicsit gyengébb suliban lehet beilleszkedik és semmi értelme a "jó iskolának" ha közben pszichésen tönkremegy. Első lépésként pszichológus, utána ha semmi sem változik iskolaváltás
szept. 4. 11:18
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
Általánosban (6-8 évfolyam között) pokollá tette az életemet a piszkálás. Osztályfönök nem állt ki mellettem, ő is beállt a sorba. 14 évesen 110kiló voltam. Segítséget senki nem adott-nem tanácsolt. Te ne hanyagold el a gyermeked! Ha mehet, menjen! Tud segíteni egy jó szakember. (egy ideig jártam, de a magánrendelését nem tudom kifizetni a pszichológusnak...) Nekem is lenyomta az önbecsülésemet, az önképemet, negatív és pesszimista vagyok... Párkapcsolatom ebböl kifolyólag nem volt sose
szept. 4. 19:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt pszichológus, másrészt szerintem kellene egy iskolán kívüli hely ahol barátokat szerezhet, ahol értékesnek érezhető magát. Nekem ez annak idején online volt, de akkor ugye még anonim volt az online tér, ma már nem biztos, hogy online talál az ember olyan közösséget...
szept. 6. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!