Előre vásárolni?
Szoktatok előre vásárolni iskola kezdésre?
Gondolok itt olyan dolgokra mint a tanszerek,füzetek stb. Ha igen nem lesz bajuk? Nem szárad be a tempera vagy a ragasztó?
Jövőre lesz elsős a gyerekem és arra gondoltam hogy elkezdeném megvenni amik kellenek aztán jövő nyáron meg a következő tanévi dolgokat. Szóval mindig egy évvel előrébb járnék tanszer ügyben.
Nyilván nem tudom hogy miből mennyi fog kelleni de voltam gyerek így nagyjából tudom hogy mi az ami inkább fogyó eszköz.
Nálunk az eszköz listán a márka is szerepel.
Szóval hiába vettem volna meg előre a tescos ragasztót, mert kifejezett kérés volt a Pritt.
Egyébként ha nincs megbontva nem lesz baja, csak tök felesleges.
Mellesleg tárolod 1 évig, mire eljön az iskola kezdés már azt se tudod h mi van mi nincs. Jahh és neten rendelve kb 20%al olcsóbvan jössz ki mintha boltban vennéd
harmadikba megy most, de külön kiemelte a tanszerlistán az ofő, hogy negyedikes vonalazású füzeteket kér"
Ezt tudja valaki, hogy miért?
Nálunk is így kérték, még jó hogy nem vettem harmadikost előre.
Az elsősből sikerült túltáraznom, így még az öccsének is elég lesz, plusz 8. osztályig elsős füzet lesz az üzenő. 😅
#13 Én írtam a 10-es választ, nem tudom az okát, de majd rákérdezek. De ezek szerint akkor nem egyedülálló a dolog :D
És ahogy a #12-es írja, nálunk is kifejezetten a Pritt stift ragasztót kérik első óta, abból is a nagyot (43 grammosat). Eddig 2-t kértek, idén már 3-at... Erre azt mondták, hogy sokat ragasztanak, barkácsolnak, kézműveskednek a gyerekekkel (amúgy tényleg), és egész egyszerűen a többi gagyi, a nyomába se érnek. Igazából nálunk ez az egyetlen dolog, ami kimondottan márkára "meg van kötve", minden máshoz csak ajánlásokat írnak. Azért az idézőjel, mert nyilván ha másmilyet vinne a gyerek, akkor se rúgnák ki, de ezt külön kiemelik mindig, hogy ha egy mód van rá, akkor Pritt.
De nyilván ha pl látsz extrabrutál akcióban mondjuk craiola vastag háromnszögletű 12 vagy 24 színű ceruzát akkor vedd meg.De tök fölösleges betárazni évekre pl ragasztóból vagy gyurmából.
És pl ne vegyél noname gagyi ceruzákat akkor sem ha olcsónak gondolod,mert semmire sem lesz jó, csak megesz az ideg mire ki tudod hegyezni(ha kitudod).
Köszönöm a válaszokat igazából nem az anyagiak miatt gondoltam erre hanem hogy ne akkor kelljen 100felé futni mire minden meglenne.
Eszem ágában sincs gagyi minőségű dolgokat venni azért mert olcsók. Szerencsére tudom mi a jó márka és mi nem hiszen jelenleg is fest,rajzol,ragaszt stb a gyerekem sose vettem itthonra se noname cuccokat.
A listát meg el tudom kérni az egyik barátnőmtől neki pont egy évvel idősebb a gyereke és ahogy hallom itt évek óta ugyan azokat kérik a suliba.
Igazából nem tudatossan mennék el pl most vásárolni iskolás dolgokat hanem ha épp meglátnék valamit akkor érdemes e lenne megvennem vagy épp felesleges lenne tárolgatnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!