Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Előre vásárolni?

Előre vásárolni?

Figyelt kérdés

Szoktatok előre vásárolni iskola kezdésre?

Gondolok itt olyan dolgokra mint a tanszerek,füzetek stb. Ha igen nem lesz bajuk? Nem szárad be a tempera vagy a ragasztó?

Jövőre lesz elsős a gyerekem és arra gondoltam hogy elkezdeném megvenni amik kellenek aztán jövő nyáron meg a következő tanévi dolgokat. Szóval mindig egy évvel előrébb járnék tanszer ügyben.

Nyilván nem tudom hogy miből mennyi fog kelleni de voltam gyerek így nagyjából tudom hogy mi az ami inkább fogyó eszköz.

aug. 27. 15:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
96%

Szoktam többet venni, DE a lista alapján, nem vakon.

A lista alapján lett volna kb. 20 ezer, költöttem 36-ot. Több füzet, több ceruza, hogy ne kelljen rohangálni év közben.

Bontatlan festék egyébként nem szárad be, abból is volt már pótunk.

aug. 27. 15:36
 2/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Én is lista alapján gondoltam és az mellé pluszba venni ceruzát,füzetet stb.

aug. 27. 15:46
 3/25 anonim ***** válasza:
85%
Minek?
aug. 27. 15:51
 4/25 anonim ***** válasza:
88%
Mi a francnak?
aug. 27. 16:03
 5/25 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem semmi értelme.
aug. 27. 16:08
 6/25 anonim ***** válasza:
92%

Nem, mi a listát is hiába nézzük, az első szülőik után lehet még rohangálni.. 😒

Pl a fiamnak is elsőben 5 kockás füzetet kértek, most megy 3-ba, még megvan abból 3, pedig a mostani listán is 4 van, az előzőn is nagy szám volt. Plusz egyik gyerekemnek sem kértek 3. osztályos vonalazású füzetet, meg egy nagy rakat dolgot ami a listán van.

Szerintem max ceruzát, radírt, írólapot, rajzlapot éri meg előre megvenni ha jó áron van. Ki tudja a festékből is mennyi fog majd hiányozni stb, lehet feleslegesen tárazol be.

aug. 27. 16:08
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csak felesleges. 3 iskolásom van (2 felsős, 1 alsós Olyanokat mint ceruza, hegyező, radír, "felsős" füzeteket is (nagyalkút kérnek leginkább) többet veszek, de nem azért, hogy előrébb járjak, hanem nincs kedvem délután rohangálni, ha közli a gyerek, hogy betelt/majdnem betelt a nyelvtan füzet és másnap óra van vagy elveszett a hegyező 🤷🏼‍♀️ (mert hajlamosak olyankor szólni, vidéken lakunk, ha másnapra kell akkor a szomszédos városba kell elautókázni). Amúgy a nagyon alapkon kívül eddig mindegyiknél mást kértek, pedig egy iskola, de sokminden tanár függő is. Az egyiknek kellett abakusz, a másik kettőnek nem. Az egyiknek 6színű tempera kellett elsőben, a másiknak 12. A harmadiknak tavaly tempera sem kellett, csak most másodikban.
aug. 27. 16:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy évre előre azért túlzás.

Ha jövő nyáron a szünet elején beszerzed, tökéletesen időben leszel.

aug. 27. 16:34
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ebben szerintem semmi logika. Inkább ősszel vennék akciósan olyanokat, ami tuti kell jövőre és nem lesz baja. Magamnak is így vettem 9 forintos radírt, meg 20forintos füzeteket stb.
aug. 27. 17:03
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

De honnan lenne listád, ha még nem is iskolás a gyereked?

Csak mert nálunk az iskola adja (gondolom máshol is), első osztály előtt a beiratkozáskor kaptuk meg, onnantól pedig mindig évzárón adják oda a következő tanévre vonatkozót. És persze, pl színes ceruza meg radír meg kockás füzet mindenhova kell, de azért az a lista iskolánként eltér. Honnan tudod, hogy ahová te fogod íratni, oda PONTOSAN mi kell, és miből mennyi?

Fiam pl harmadikba megy most, de külön kiemelte a tanszerlistán az ofő, hogy negyedikes vonalazású füzeteket kér. Persze, te összeállíthatsz egy listát fejben, vagy nézhetsz egy általánosat a neten, csak könnyen lehet, hogy meglepetés ér. Nem is beszélve arról, hogy ennyire nem tudsz előre készülni, mert egy csomó mindent kell majd pótolni év közben is. Elhagyja, elrontja, elszakítja, eltöri... stb.

aug. 27. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!