Harmadik osztályba (ált.isk.) készülő gyereked kap új táskát, tolltartót?
Az enyém nem, de "megszóltak" érte. Igaz, magasról teszek rá, de az azért érdekel, hogy vajon milyen arányban kapnak újat a gyerekek.
Gyerekemnek merev doboz táskája van, olyan mintával ami még most is tetszik neki és a táska is majdnem új állapotban van. Ki se nőtte, sőt inkább mostanra "nőtt bele", mert az elsőt még 120 centivel 17 kilóval kezdte, akkor óriási volt ez a keskeny fazon is. Azt tervezem, hogy felsőben kap újat, ha addig még jó lesz.
A kocka alaku taskat en is lecserelnem.
Tolltartot minden evben ujat veszek a gyereknek
Szerencsére nekem minden páratlan évben megvették az új garnitúrát mindenből. Innen is szeretlek anyukám. <3
Gimiben végighordtam már 1 táskát 1 tolltartóval, de tornazsákból 2 kellett.
A doboztáskákat mindenki le szokta cserélni. A normál mintás nem feltétlenül szokták, de érdemes. Ennek is olyan jelentősége van, hogy már nem kisgyerek, tőle többet várnak(a harmadikos anyag a másodikoshoz képest rengeteg), hogy érezze, hogy hozzájáruljon a személyisége fejlődéséhez, mint pl mikor házimunkát vagy zsebpénzt kap, jelentősége van.
A doboztáska csak nem praktikus már és 130 cm felett nem is kényelmes, pláne nem télen, kabáttal, ezért nem is gyártanak nagyon csak elsősöknek..
És is szóltam érte másnak. Az enyém herlitzét cseréltük topgalra, eladtuk a használt táskát. Ötödikre fog legközelebb másik táskát kapni, de azt csak azért, mert a rózsaszín táska hamar kellemetlenné fog neki vágyni, de most mit tehettem volna, a mintába nem szólok bele.. annyit mondtam, hogy két évig hordania kell.
Felsőben évente kell cserélni kb, egyedül járnak és lerakják a buszra, esőben megázik, télen beázik, kiömlik a kulacs, összenyomódik a szendvics, rágóba kerül, sokat viszik, mert már vándorolnak külön termekbe. A 30ezres herlitz táskaszetten(én tornazsákkal vettem és tolltartóval) amúgy a zár tönkrement már második közepére. Ebben a topgalosban van egy tök kényelmetlen acélrúd, de a cipzárjai nagyon strapabíróak, a harmadikat lazán kibírta.
Még annyi, hogy harmadikban annyi könyvük és füzetük volt, hogy nem fért volna bele a kis doboztáskába, ha visz kulacsot, uzsit és nasit a szünetre, illetve nagy tolltartója van. Ezért sem gyártanak nagygyerekeknek doboztáskát.
Én iskolatáskaim.
- 1.-ben volt egy vadiúj
- 2.-ban nem tudom miért, de kaptam egy teljesen újat. Negyedikig hordtam.
- 5.-ben külföldre költöztünk és ott divat volt a gurulós hátizsák. Nekem nagyon tetszett és addig rágtam a szüleim fülét, amíg vettek egyet.
- 7. az már első giminek számított. Ott már mindenki háton hordta a táskát és így én is, de már kezdtem cikinek érezni, hogy gyerekes a hátizsákom. Megjegyzem, ott eleg kesőn értek a gyerekek szerintem, hatodikban idehaza már mindenki tinis, odakint meg fogócskaztak, bújócskázrak, mint a kicsik.
- 8.-ban egy katalógusból kinéztem, a nagyszüleim megvették, de tanév közben elszakadt, ezért ott újat kellett venni. Még mérges is voltam, mert pont vizsgaidőszak volt, tanulni akartam, nem táskát venni.
- 9.-ben már itthon voltam és a 8.-ban vett táskát hordtam 6 éven át (5 osztályos tagozat + 1 évosmetlés gimi alatt)
"A doboztáska csak nem praktikus már és 130 cm felett nem is kényelmes"
Lányom nem magasabb, pont 130, de még "bőven tud nőni" ebbe a táskába is. Pont most áll rajta jól, eddig nagyobb volt a táska, mint ő.
Derform, még csak folt sincs rajta.
"Még annyi, hogy harmadikban annyi könyvük és füzetük volt, hogy nem fért volna bele a kis doboztáskába"
Már másodikban is annyi cuccuk volt, hogy év elején, év végén plusz szatyor kellett, de senkit se izgat, mivel utána a mindennapok 99 %-ban meg szinte üres táskával járnak, mivel naponta csak 1-3 könyvet kell "cipelni", meg a tolltartót, mert iskolaotthonos rendszer van.
Ezért harmadikban se kell nagyobb táska. El se bírná.
Nálunk így volt a táska:
1-3 doboz táska
4-7 egy színes táska, amit azért csereltünk, mert már nem tetszett neki
8-12 fekete Adidas táska, ezt igazából még most is hasznalja, bar már nem iskolás
Tolltartó 6 is volt talán, attól függően mi volt menő, de 8.tól mar ugyanazt az egy fekete "bedobalós" tolltartot használta
Mi csak felsőben vettünk új, nem "dobozos" táskát a lányaimnak.
Nagyon jó állapotban volt a régi is, és nagyon szép táskájuk volt, így nem láttam szükségét.
Viszont az osztálytársak 90 %-a harmadikban új táskát kapott, de a lányom nem panaszkodott, nem szólták meg érte, hogy ő nem.
Most megy ötödikbe, új táskával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!