Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Harmadik osztályba (ált.isk.)...

Harmadik osztályba (ált.isk.) készülő gyereked kap új táskát, tolltartót?

Figyelt kérdés

Az enyém nem, de "megszóltak" érte. Igaz, magasról teszek rá, de az azért érdekel, hogy vajon milyen arányban kapnak újat a gyerekek.

Gyerekemnek merev doboz táskája van, olyan mintával ami még most is tetszik neki és a táska is majdnem új állapotban van. Ki se nőtte, sőt inkább mostanra "nőtt bele", mert az elsőt még 120 centivel 17 kilóval kezdte, akkor óriási volt ez a keskeny fazon is. Azt tervezem, hogy felsőben kap újat, ha addig még jó lesz.

aug. 10. 16:36
1 2 3 4
 1/34 babyboom567 ***** válasza:
81%

Táskát akkor vennék újat,ha

-elszakadt,elkoszolódott

-kisgyerekes már

-a gyerek külön kérésére

-felsőben mindenképp,oda már hót ciki dobozos táskával járni

-vagy ha rengeteg pénzem lenne,és szembe jönne az álomtáska valahol.

Tolltartót biztosan vennék újat.Azok hamar is tönkremennek, meg akcióba ki lehet fogni elfogadható áron is.

aug. 10. 16:47
 2/34 anonim ***** válasza:
90%
3-ba megy a fiam nekem is. Áprilisban elszakadt a táskája, akkor vettem újat, ezzel kezdi a szeptembei tanévet. Tavaly 3 tolltartót kapott újat, azért mert nem beszéltük meg és mindenki vett 🫣. Mindegyiket használta kicsit, de az egyik nagyon szép állapotban van, ősztől azt fogja használni. Ha tönkremegy akkor majd kap újat.
aug. 10. 16:53
 3/34 anonim ***** válasza:
88%
Kapott, akkor cseréltük le a merevet, kérte meg magas is volt, elég furán festett már. A tolltartót csak azért, mert ugyanolyan mintája volt és odaadtuk ajándékba a táska mellé. A többségnek kapott új táskát.
aug. 10. 16:56
 4/34 anonim ***** válasza:
66%
Minden évben újat kap, mert elhasználódik.
aug. 10. 17:16
 5/34 anonim ***** válasza:
39%
Nem. Mondjuk alapból olyat vettünk elsőben, ami 4. osztályosoknak való - ragaszkodott hozzá
aug. 10. 17:30
 6/34 anonim ***** válasza:
66%
Mindenképpen vennék neki, harmadikban már ciki elsős (fazonú) táskával járni.
aug. 10. 18:01
 7/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem, ő nem is szeretne újat. Ha valaki megszólna, nagyon ostoba és felszínes embernek tartanám, de szerintem senki nem fogja ezt nézni a tanárok és a szülők közül sem.
aug. 10. 18:05
 8/34 anonim ***** válasza:
81%

Most volt 3-os a nagyobb lányom és kapott új táskát, de szívesen használta volna azt is, amit 1-ben választott. (direkt nem mesefigurás volt, hanem semleges csajos, hogy ne nőlhesse ki)

A húga az elsőt kezdte és csak hétfőn és pénteken kellett rendes táska, hétközben csak a tolltartót hozta haza hegyezni, erre viszont felesleges lett volna újat venni, így megkapta a nővéréét. Idénre is jó lesz mindenkinek a tavalyi leosztás.

Jövőre a kicsi mindenképp újat kap, a nagynak még meglátjuk hogy bírja.

A tolltartó a nagynak eléggé lerobbant már, abból kap újat (harmadikban nem kapott), a kicsi ragaszkodik a tavalyihoz (lányos dínós, úgyhogy különleges), de harmadikra újat kap majd.

Ha a gyermekednek tetszik ami van, akkor mit érdekel mások véleménye.

Nekem is beszóltak itt a gyakorin idegenek (másik kérdésnél), hogy a kicsinek nem vettem új táskát, mert milyen anya az ilyen, de a 6,5 éves gyerek megértette és örült is annak, amit örökölt. Anyagilag megtehető volna, de minek pocsékolni?

aug. 10. 18:17
 9/34 anonim ***** válasza:
89%
A gyereket kérdezném. A gyerekeim 3-2-4 évig hordták a doboztáskát. A fiam most ötödikbe megy, ő már kifejezetten kérte, hogy kaphasson egy újat. Én már tavaly is óvatosan utaltam rá, de akkor még azt mondta, jó lesz az addigi. A szomszéd Julcsa véleményére nem adunk ezügyben.
aug. 10. 18:22
 10/34 A kérdező kommentje:

"mit érdekel mások véleménye"

Érdekel, mert kíváncsi vagyok, másokat mi motivál.

De nem úgy érdekel, hogy változtassak a döntésemen. Ez két különböző dolog. ;)

aug. 10. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!