Mit tennél ha a gyereked azzal hívna fel a táborból, hogy az őket felügyelő felnőtt éjszakára bezárta őket a szobájukba?
Ez évekkel ezelőtt történt egy táborban, ahol ott voltam. Én egy más kisebb csoportot felügyelő felnőttként (senki nem volt tanár a felügyeletet ellátó személyek közül) voltam jelen. Az volt, hogy az egyik kiscsoport tanulói egész éjszaka csapkodták az ajtót, és ezen az sem segített, hogy többször rájuk lett szólva. A csoportjukat felügyelő felnőtt erre azt mondta a második éjszaka után, hogy éjfél után kéri a kulcsukat a szobájukhoz, éjféltől a reggeli ébresztőig zárva az ajtajuk, ha baj van, mosdóba kell menniük, akkor arra az esetre amúgy tudták a kísérő számát, ő azt mondta, hogy hívják nyugodtan, inkább felkel hozzájuk többször. Illetve azt mondta nekik, hogy másnap visszakapják a kulcsukat, ha normálisan viselkednek.
Ebből az egyik gyerek annyit mondott a szüleinek, hogy őt estére bezárták a szobába, és a mosdóba se mehetett ki. A kísérőt aki velük volt, felhívta amúgy a szülő, és a kísérő elmondta, hogy mi is volt az az alvás időre bezárásos dolog.
Szülőként ti mit szólnátok ehhez? Hazavinnétek a gyereket? Balhéznátok a kísérővel egy ilyen eset miatt, vagy lerendeznétek annyival, hogy hát gyerekem, kellett a francnak csapkodni az ajtót egész este?
Biztos megérdemelték a bezárást, meg amúgy is éjfél után aludjanak.
Gimi elsőbe mi is kegyetlen rosszak voltunk az őszi 2 napos osztály kiránduláson. Utána az év hátralévő időszakában az összes tesi órán vasbotokkal futottunk év végéig.
A 10-es őszi osztály kirándulásunk emiatt 1 napos lett, de kis angyalok voltunk végig, majd ezt a hozzá állásunkat megőrizve 11-12-be 3 napra vittek minket.
Ez általános iskolásokkal volt. Vegyesen, többnyire hetedikesek, meg pár nyolcadikos és hatodikos.
Az ébresztő reggel egyébként fél hétkor volt minden nap.
Annyit tudunk, hogy aki velük volt kísérő, az nem a tanáruk. A kérdés, hogy mennyire ismerem a kísérőt egyébként, milyen a gyerekem. Mert most itt amúgy az van, hogy a kísérő azt állította a szülőknek hogy felkelt volna a gyerekekhez, ha felhívják, a gyerek meg azt mondja, hogy nem lett kiengedve. Ez most vagy az, hogy ki se akarta engedni a kísérő, de inkább ezt mondta a szülőnek megnyugtatásért, vagy a gyerekek fel se hívták a kísérőt, ha egyáltalán ki akartak menni.
Balesetvédelmi okokból is problémás ez, mert kigyullad a szállás, sietni kéne, erre a gyerek ajtaja zárva, kulcs a tanárnal, keresni kell, stb, ahelyett, hogy nyitva lenne az ajtó/a zárba lenne a kulcs belül a gyerekeknél.
Felügyelőként én nem ezt tettem volna, hanem odahozatok egy ágyat és ott alszok velük büntetésül.
Aggályosnak érzem a kulcsra zart szobaajtót.
Tűzvédelmi okból én se zárnék be kintről soha senkit sehova. Ezt pedagógusként a kísérőnek is elmagyaráztam volna(nem agresszíven.) A másik, hogy magamat se szopatnám meg. Nem adnék ilyen adu ászt a kölykök kezébe. 10-ből 9 gyerek ilyen esetben egész éjjel hívogatna, hogy pisilnie kell.
Szülőként ugyanezt. Ha ez egy egyszeri eset volt, már megtörtént, másnapra meg nincs tervben, akkor megkérném a kísérőt, hogy ne is legyen a fent említett okból. A gyereknek meg attól függ, mennyire szavahihető. De valamilyen büntetés jogosságát semmiképp nem vitatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!