Mennyi idős kortól buszozhat a gyermek fél órát a suliba egyedül?
Sziasztok. Faluban lakunk. A buszmegálló nagyon közel van, a sulihoz is közel van a leszálló.
Sajnos már elsős kortól járni kellene busszal iskolába.
Gondolkodunk, hogy bemegyünk emiatt panelba pár évre, de nem egyszerű, mert a gyerekek ragaszkodnak a családi házunkhoz.
A faluban nincs suli?
Én ekkora távra kb 4-5-dikes korától engedném, de ez nagyban függ a gyerektől is, hogy mennyire megbízható.
És mennyire tud helyesen reagálni, ha:
-nem jön a busz
-lekési a buszt
-véletlen elfelejt leszállni
-valaki "zaklatja"
Ezen kicsit hamarabb kellett volna gondolkodni...
Tudom, tudom régen a gyerekek már a bölcsődébe is egyedül jöttek-mentek...de az akkor volt.
Felsős korától engedném egyedül buszozni a gyerekeim.
Délután pedig ki se adják a napköziből ha nincs ott felnőtt
Köszi a válaszokat. Én városban éltem, de a párom nem kívánt a falujából elmenni..
Nincs gondom a panellel sem egyébként.
Van suli itt a faluban 4 osztályos, de már úgy néz ki be fog zárni, mert a mai világban mindenki inkább bekocsikázza a gyerekét.
Megoldás lehet, ha többen is járnak a faluból abba az iskolába és együtt mennek a gyerekek. Jobban figyelnek egymásra.
Vagy ilyen nyomkövető appot kell alkalmazni és láthatod, hogy beért-e a suliba. Vannak okosórák ehhez stb.
Hat akkor vagy “bekocsikazod” vagy elmesz vele busszal.
Nekem ez nem lenne problema, alap.
A problémám az, hogy óvónő vagyok és ha reggeles vagyok akkor már 7-re, ha ügyelek fél 7-re bent kell lennem. Melyik suli az amelyil fogadja 6-fél 7-kor a gyereket, hogy a munkahelyemre is beérjek és még szivassam is a gyermekem.
Szerettem volna a szakmámban elhelyezkedni, de akkor keressek egy olyan munkát, ahol 8-4 között dolgozok?
Akkor minek tanultam az egyetemen?
Egyedül a panel a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!