Mit tennék ha nem érnél el a gyereket iskolába?
Mit csinálnál hogy ha gyerekedet nem érnél el telefon keresztül ?elmennek az osztályal tesin órán futni és a telefont nem vihetik magukkal ....
hát lehet bármi közbe hogy nem érhetö el???
2 órán keresztül csörgetem hát ugye a GYERMEKEM nem veszi fel
TE MIT TENNÉL HELYEMBE?

Te vagy a sértődött gyerek, akinél nem lehetett ott a telefon és most igazolást keresel magadnak a duzzogáshoz?
Ha halaszthatatlanul fontos akkor az iskolát hívom (órán a tanára sem veheti fel a telefont), ők odahívják a gyereket (ha annyira "magánügy", hogy nem tartozik a titkárra, sem senkire), vagy a titkár majd szól neki, hogy mi a helyzet. Minden más esetben üzenet, tanítás után ahogy visszakapja úgyis megnézi a telefonját. Annyira s.o.s helyzet ritkán van, hogy a gyereket azonnal elkell érni, ráadásul az az iskolát is érinti akkor, ha tanítási időben valami akkora "esemény" van, hogy muszáj azonnal elérni (pl azonnal haza kell jönnie/mennem kell érte, mert olyan dolog történt). Az, hogy nekem "dolgom van", max annyiban érinti a gyereket, hogy ne haza, hanem a mamához, osztálytárshoz, a szomszéd Julikához menjen suli után 🤷🏼♀️. Arra meg bőven elég az üzenet, vagy a titkárságon hagyott üzenet, amit átadnak neki.

Amúgy az ilyen esetek miatt nem támogatom ezt a telefon elkobzas hiszteriat az iskolákban.
A gyerekkel is bármikor történhet bármi, nem csak az iskolában de odafelé vagy hazafelé menet is amiről ertesitenie kell a szülőket és fordítva is.
Én pl 7 évesen mentem haza iskolából (2 sarokra laktunk) anyám meg pont akkor ment el boltba. Mivel nem volt telefonom, ezt nem tudtuk megbeszelni, fogalmam sem volt hol van, bemenni nem tudtam mert amúgy sose zártuk a kaput ha valaki otthon volt így nem volt kulcsom. És én ott 7 évesen kétségbe esetten sírtam hogy mi lesz most velem, holott egy telefon megoldhatta volna a dolgot.
Az meg a tanárok baja hogy nem tudnak fegyelmet tartani az órán és a diákok telefont nyomkodnak. Ha nem lenne telefon akkor is megoldanak hogy mással legyenek elfoglalva. Mert aki órán telefonozik az nélküle se azzal lenne elfoglalva hogy figyeljen, hanem beszélgetne a padtarsaval, firkalna, bekiabalna stb.

#18 17es vagyok, ezt gondolom nekem szántad nem a 11esnek.
Ez csak egy példa volt, de tanítási idő alatt is lehet olyan hogy akkor kell elernem a gyereket. Pl bent maradok túlórázni, ne induljon el a suliból és boklasszon el hanem várjon ott, kések egy negyed órát. De tanítás után már nem tudod felhivni mert úton vagy. Most nehogy már minden ilyen alkalommal a titkárságon keresztül kelljen kommunikalnom a gyerekkel.
Mint mondtam, a telefon csak egy eszköz ahhoz hogy ne figyeljenek, de nem a kiváltó oka. Ha egy gyerek nem akar figyelni telefon nélkül se fog.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!