A szülő viszi a gyerek táskáját ötödik osztályig, ez tény, de hogy oldják meg azok a szülők, akiknek ikreik vannak?
Hát nálunk 21 hónap a korkülönbség úgy, hogy a nagyobb szeptemberi, iskolában 1 osztály van közöttük.
Első nap mikor (először és utoljára) minden könyv a táskájukban volt, simán felkaptam mindkét táskát. Nem mondom, hogy kényelmes volt, de megoldható.
Azóta maguknak hozzák. Az elsősnek van vagy 5 könyve, a másodikosnak több, de nem kell mindennap mindegyik, egyedül az olvasáskönyvet kéri a tanár mindennap. Szóval mindkét gyereknek minőségi táskája van és nem is nehezek, mert nincs minden benne egyik nap sem. A kicsinek a létező legkönnyebb táskát vettük meg.
2. Osztályos a lányom. Eleve kevés a könyvük. Tanulószobás. Csak azt hozzák haza amiben lecke volt.
Nem cipelem a táskáját, max viszem a tornazsákot, mert van még uzsonnatáskája.
Haza egyedül jön.
A másodikosom táskája ált. 6kg, a negyedikesé 7, simán viszem helyettük, az egyiket az egyik vállamon, a másikat az alkaromra akasztva. Pedig csak 170m az iskola a házunktól, de 23 és 27 kilós gyereknek ez nagyon nehéz
(még jó, hogy jogszabályban van, hogy hány kg lehet a táska...)
Kézben, mellkasra akasztva, a másikra felvéve, stb.
Hasonlóan, mint mikor a kolisok költöznek 1001 csomaggal, csak velük ellentétben nem úgy megrakva, mint egy nepáli serpa.
Hol 20 kilós egy alsós gyerek táskája?🤣
Egyébként, ha azt már kilogikáztad, hogy az egyiknek gurulós bőröndje van, igazán eljuthattál volna odáig, hogy ennyi erővel mindkettőnek lehet az és akkor senki nem cipel 20 kilót 😂
"ennyi erővel mindkettőnek lehet az és akkor senki nem cipel 20 kilót"
Akkor a szülő kimaradna abból, amin mimden szülő átmegy. Nem tapasztalhatná meg ezt a részét az anyaságnak/apaságnak. Ezért gondoltam, hogy legyen egy táska amit cipelhen mint minden szülő.
De ahogy látom nem mimden szülő viszi a táskát, meg nem is 20 kg.
Köszi a válaszokat!
De mi a pics*ért akartok minden áron mártírkodni????
Baszki hihetetlen
"A szülő viszi a gyerek táskáját ötödik osztályig, ez tény"
Biztosan én vagyok elmaradott, de erről a "tényről" most hallottam életben először. Már elsőben is egyedül vittem a táskámat, direkt olyat választottak a szüleim, amit előtte felpróbáltam, és kényelmes volt. De egy olyan osztálytársam sem volt - elsőben sem, nemhogy ötödikben - aki helyett a szülők hozták volna a táskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!