Alsó tagozatban buktathatnak? Vagy csak ötödiktől lehet megbuktatni egy 1-es-re álló gyereket?
Figyelt kérdés
2024. márc. 7. 09:41
21/26 anonim válasza:
Ha legfeljebb 3 tantárgyból áll bukásra, akkor pótvizsgázhat, mielőtt évet kéne ismételnie. Ha több mint 3 tantárgyból, akkor automatikusan buktatnak. Viszont ha szakértői véleménye van (BTMN vagy SNI miatt), akkor érdemes elolvasni a szakértői véleményben megfogalmazott dolgokat. Ott világosan le van írva, hogy milyen engedmények (pl. felmentés, több idő) és milyen fejlesztés jár neki. Ha valamelyiket nem érzik elegendőnek, lehet soron kívüli felülvizsgálatot kérni a szakszolgálatnál, ahová tartoznak.
22/26 anonim válasza:
Miért nem jár kisegítő iskolába?
23/26 anonim válasza:
Mert tanulási zavaros, nem értelmi fogyatékos.
24/26 anonim válasza:
Nem teljesen értek egyet azzal aki a pótvizsgáról írt. Még gimis koromban kilencedikben 4 tárgyból buktam meg tanév végén. Már azt írták a bizonyítványomba, hogy újra kell járnom a kilencediket.
Akkor 2 bukásig pótvizsga volt, 3 bukásnál a tantestület beleegyezésével pótvizsgazhattál, 4-nél pedig automatikusan meg kellett ismételned az évet.
25/26 anonim válasza:
El kellene vinni a pedagógiai szakszolgálathoz/tanulási képességeket vizsgáló bizottsághoz. Rengeteg csalódástól megkímélhető így a gyerek. Én diszkalkuliás vagyok, meg sánta is, és a fél életemet úgy éltem le, hogy bukással riogattak, cseszegettek, megkaptam én is a ,, menj kisegítőbe " dumákat éveken át. 8. osztályban 2,9 volt az átlagom+ matekfelmentés. :D Próbáltam öngyilkos lenni, nem sikerült. Az ellenörzőm intőkkel volt tele, igazgatói megrovásig jutottam. Nem valami fényes karrier ugye? Na, ezután huszonévesen embereltem meg magam és érettségiztem le estin. Matekom nem volt, de minden más négyes és ötös lett. Azóta egyetemista vagyok nyelvszakon, minden jól megy... Viszont esténként gyakran sírok, merő szocfób görcs vagyok, borderline diagot is kaptam, nem merek kapcsolatokat kiépíteni, és nem szeretem magamat. A gyereket meg kéne kímélni ettől, és nem ,, gyépések " közé vinni, hanem kislétszámú osztályba, ahol a tanítók tisztában vannak a diszekkel/adhdval, hasonlókkal, ( ha bebizonyosodik hogy az van neki) Ne várjátok meg, hogy az történjen vele, mint velem.
26/26 anonim válasza:
Egyébként most nem tudom, hogy van, de amikor én jártam alsóba ( 2000-es évek eleje) akkor nem volt buktatás azt hiszem harmadikig, hanem bizonyítvány pótlapokat adtak. Abban a legrosszabb beírás a ,, felzárkóztatásra szorul " volt, de még ekkor se buktattak senkit. Szülő kérésére viszont megismételhető volt az első. Azóta ez lehet változott. Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!