Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyermeket hányszor...

Kamisamahajimemashita kérdése:

Elsős gyermeket hányszor lehet buktatni?

Figyelt kérdés

Kisfiam btm-n es, erős figyelemzavarral, beszédèszlelès, kérdés megértès zavarban szenved..

Jelenleg évet ismétel ,tanítóval közösen lett megegyezve.Fèlèvije most jó lett (jól megfelelt megfelelt) viszont most írtak tollbamondást ,az tavaly sem ment most..sem megy 2x lett belőle neki 49% idáig vannak mellette még jó százalékai órai munka, másik dolgozat mind magasabb százalékok. Megviselte az év ismétlés,most az új tanítóval úgy tűnt rugalmasabban indult neki,de segítséget nem igazán kap, szülőin mindenkiről mondtak jót róla nem . Úgy érzem,hogy levan passzolva ,ha lemarad akkor így járt nem segíti.Máshova nem tudunk bejárni így sajnos iskolaváltás szóba sem jöhet, szakszolgálatnál most voltunk felülvizsgálaton,ott azt mondták sokat fejlődött szerintük gond nélkül mehet másodikba,még nem jött meg a részletes szakvélemény,(bár iskola csak a fiókba teszi)

Szerettem volna ha bekerül EGYMI-be de az IQ-ja ahhoz sok,itt meg kínlódik 😭 . Létezik ilyen, hogy harmadszor is elsős legyen, vagy nem a százalékot nézik ilyenkor? Itthon azt vettem észre,kihagy betűket tollbamondásnál,de viszont ha van kép akkor hibátlanul le írja mi van rajta. Én lassan mondom és betűzve is , írása igényes de lassú és feltételezem le is marad pl dolgozatnál.Kèrtem hadd üljön előre úgy jobban tud figyelni kevesebb inger éri a tanár nem igazán partner,mintha csak a "jókkal " dolgozna akikkel tud haladni.Fejlesztője heti 2 alkalommal van ,sokszor elmarad akkor csak játszanak az udvaron.Mèltányos értékelés, plusz idő van a papírján az iskola egyiket sem tartja be," normáliskènt" kezelik. A gyerek is már idegroncs hány százalékot kapott ez így nem élet 😭 (tavaly a tanár szépen beléjük súlykolta, hogy 56% alatt évet ismételnek) Ügyesebb mint tavaly,de ez a tollbamondás nem igazán megy,ugye csak egyszer kérhetem én, hogy évet ismételjen.

2024. febr. 18. 21:29
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
71%
27 Az értelmi fogyatékosok iskolájába értelmi fogyatékosok járnak. Milyen hozzáállás már ez, hogy az járassa oda, aki lemondott róla? Oda eleve csak az kerül aki oda való. Nem fognak ép értelmű gyereket betenni oda. Viszont tőlük ez is nagy teljesítmény ha ott tudnak teljesíteni, van akitől az is az ha el tudja magát látni. Vannak ilyen gyerekek és nekik is kell iskola.
2024. febr. 21. 20:08
 32/36 anonim ***** válasza:
#30!Ja, értem, bocsi. Azt hittem, ilyen klasszikus EGYMI tempóban, 2 év alatt egy évet.
2024. febr. 21. 20:22
 33/36 anonim ***** válasza:
Csúnya, de a @24-26-nak igaza van.
2024. febr. 21. 20:54
 34/36 anonim ***** válasza:
81%

"Az jó ha lassan tanulnak meg olvasni, írni, nem lesznek így diszlexiasak."

Tudod mi a diszlexia? Az egy irányzavar az agyban, és már az írás-olvasás előtt is létezik, csak ott manifesztálódik. Nem a helytelen tanítási módszer miatt alakul ki, bár okozhat diszlexia-szerű tüneteket.

"Milyen hozzáállás már ez, hogy az járassa oda, aki lemondott róla? Oda eleve csak az kerül aki oda való. Nem fognak ép értelmű gyereket betenni oda."

Nem értetted, amit írtunk. Ha a gyereknek problémája van megtanulni írni-olvasni az sok mindentől lehet, de van aki élből az EGYMI-t javasolja, holott ha diszes vagy más tanulási zavara van, az integrálható.

Egyébként meg elég naiv vagy. Sok ép értelmű gyereket betesznek oda, mert a magatartás miatt nem tudják integrálni őket.

2024. febr. 21. 23:21
 35/36 anonim ***** válasza:
55%

Az is fontos, hogy mennyire zavarja egy gyerek az osztálytársait a tanulásban vagy magát az óra menetét mennyire zavarja.

Volt már olyan osztálytársam a gimiben aki két évig járt hozzánk és nagyon nehéz volt vele. Olyan szinten nem lehetett lekötni a figyelmét, hogy folyamatosan megzavarta az órát és már kínjában direkt egyre gusztustalanabb dolgokat csinált. Még mindig ott van a szemem előtt ahogy egy hatalmas fikadarabot húz ki az orrából...

Gyakran szakította félbe az órát, ami miatt lassabban is haladtunk vagy a dolgozatok alatt nem lehetett miatta koncentrálni.

A kirándulásokon is mindig volt vele valami, például ha nem figyeltek rá a tanárok külön, akkor simán elhagyták őt és úgy kellett érte visszamenni.

Én azt mondom ez az egyik legfontosabb szempont, csak annyi a gond vele, hogy lassabb a többieknél, de amúgy rendben elvan órák alatt vagy konrétan nem tudnak vele dolgozni a tanárok és az osztálytársai.

2024. febr. 22. 18:31
 36/36 anonim ***** válasza:
35-ös, és ha hiszed, ha nem, az ilyen viselkedésű gyereket sem lehet speciális iskolába utalni. Mert a közhiedelemmel ellentétben, a speciális iskolák nem magatartászavaros gyerekeknek vannak kitalálva.
2024. febr. 22. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!