Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyermeket hányszor...

Kamisamahajimemashita kérdése:

Elsős gyermeket hányszor lehet buktatni?

Figyelt kérdés

Kisfiam btm-n es, erős figyelemzavarral, beszédèszlelès, kérdés megértès zavarban szenved..

Jelenleg évet ismétel ,tanítóval közösen lett megegyezve.Fèlèvije most jó lett (jól megfelelt megfelelt) viszont most írtak tollbamondást ,az tavaly sem ment most..sem megy 2x lett belőle neki 49% idáig vannak mellette még jó százalékai órai munka, másik dolgozat mind magasabb százalékok. Megviselte az év ismétlés,most az új tanítóval úgy tűnt rugalmasabban indult neki,de segítséget nem igazán kap, szülőin mindenkiről mondtak jót róla nem . Úgy érzem,hogy levan passzolva ,ha lemarad akkor így járt nem segíti.Máshova nem tudunk bejárni így sajnos iskolaváltás szóba sem jöhet, szakszolgálatnál most voltunk felülvizsgálaton,ott azt mondták sokat fejlődött szerintük gond nélkül mehet másodikba,még nem jött meg a részletes szakvélemény,(bár iskola csak a fiókba teszi)

Szerettem volna ha bekerül EGYMI-be de az IQ-ja ahhoz sok,itt meg kínlódik 😭 . Létezik ilyen, hogy harmadszor is elsős legyen, vagy nem a százalékot nézik ilyenkor? Itthon azt vettem észre,kihagy betűket tollbamondásnál,de viszont ha van kép akkor hibátlanul le írja mi van rajta. Én lassan mondom és betűzve is , írása igényes de lassú és feltételezem le is marad pl dolgozatnál.Kèrtem hadd üljön előre úgy jobban tud figyelni kevesebb inger éri a tanár nem igazán partner,mintha csak a "jókkal " dolgozna akikkel tud haladni.Fejlesztője heti 2 alkalommal van ,sokszor elmarad akkor csak játszanak az udvaron.Mèltányos értékelés, plusz idő van a papírján az iskola egyiket sem tartja be," normáliskènt" kezelik. A gyerek is már idegroncs hány százalékot kapott ez így nem élet 😭 (tavaly a tanár szépen beléjük súlykolta, hogy 56% alatt évet ismételnek) Ügyesebb mint tavaly,de ez a tollbamondás nem igazán megy,ugye csak egyszer kérhetem én, hogy évet ismételjen.

2024. febr. 18. 21:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem meg semmi baj a sulival, nézzétek meg, semmi fekete pont, csak annyi, hogy meg merik mondani, hogy mi a valóság. Ez egy jó hely, tollbamondás mindig van elsőben. Ilyenek, hogy "el, le, kap, alma", nem pedig mondatokat várnak, a nagybetűket még nem nagyon kezdték el sehol, max pirossal átírják az ilyen "kati vagyok." mondatok k betűjét. Tök normális elvárások., egyedül ebben gyenge a gyerek, majd alakul.

Azt ne felejtsd el, hogy lesz egy tavaszi szünet és egy nyári szünet, akkor kell behozni a lemaradást. Abba sem fog belehalni, ha veszel egy gósy könyvet, meg egy beszédértésfejlesztő könyvet és abból gyakoroltok hétvégén.

2024. febr. 19. 15:51
 22/36 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy már többen leírták, csak akkor lehet visszafogni elsőben, ha a szülő beleegyezik. Hát ne egyezz bele. Sokat érik a gyerek, és másodikban gyakorlatilag elölről kezdik a betűket, mivel a nyári szünetben mindenki mindent elfelejt.

Tényleg a sok teljesítménykényszeres ember rugózik ezen.

Viszont mindenképpen érdemes lenne keresni neki egy gyógypedagógust, aki magánban foglalkozik vele. Akkora baj nem lehet, ha a Szakszolgálatnál nem akartak neki sni-t adni.

A saját történetemből indulok ki. A lányom 70-80 %-os felmérőket írt elsőben, a tanítónő javasolta az évismétlést. Mondtam neki, hogy ez a legrosszabb indulattal is egy 3, miért kéne évet ismételni? De szerinte az összes többi gyerek 90-100 %-ot írt. Erre elvittem kivizsgáltatni, és rögtön kapott a gyerekem egy sni-kódot. A tanítónő erre közölte velem, hogy vigyem el az EGYMI-be. Felhívtam az EGYMI-t, körberöhögtek, 120-as az IQ-ja a gyerekemnek, mit akarok én tőlük. Szóval az EGYMI nem ilyen jellegű problémákra van.

Másodikban úgy kezdte a gyerek, hogy a betűkre sem emlékezett, teljesen ki voltam én is borulva, hogy mi lesz így. A tanítónő természetesen folytatta, ahol abbahagyta, már lehetett jegyeket is adni, hát minden órán kapott egy egyest a lányom. Végül mi meg tudtuk oldani az iskolaváltást. Az új iskolában a tanítónő nem osztályozta a gyerek minden egyes órai tollvonását. 20 db szót adott fel egy hétre otthon átnézni, és érdekes módon a gyerekem 4,5-ösöket kapott.

Most 16 éves, gimnáziumban az iskola 12. legjobb tanulója.

Szóval ebből 2 tanulság:

1. Nem minden gyerek érik egyformán, ő is majd később hozza be.

2. Vannak rossz tanítónők, akik többet ártanak a gyereknek, mint használnak.

Én mindenképpen megpróbálnám valahogy megoldani az iskolaváltást. Ha meg nem megy, akkor meg kell valahogy erősíteni a gyermek lelkét, hogy ne foglalkozzon a tanár értékelésével, az a lényeg, hogy saját magához képest fejlődött. Az a baj, hogy én magam sem tudom, hogy ezt hogy lehet elérni, nekem is mindkét gyerekem borzasztóan szorongott alsóban.

A másik alternatívát is gondoljuk végig. Nem akarok itt senkit megbántani, de gondoljuk végig, hogy mi fog történni az EGYMI-ben. Ott nem haladnak normál tanterv szerint, nem fog tudni továbbtanulni, egy szegregált bizonyítvánnyal. Inkább legyen egy 3 egy integrált suliban, mint egy 5 egy EGYMI-ben. Tudom, hogy az integráció egy szenvedés, de ha nem csinálja végig, akkor később nagyon nehéz lesz továbbtanulni, szakmát keresni.

2024. febr. 21. 11:27
 23/36 anonim ***** válasza:
10%
22 Bocs, de fogalmad nincs az egymi-ről. Ami nem baj, csak szerintem ebben a kérdésben ne adj tanácsot. Többféle egymi van. Van ahol feltétel, hogy az átlagos iq meglegyen, ilyenbe jár a lányom. Nemcsak az lehet a gond valakinél, hogy alacsony az iq-ja. Van olyan autista akinek magas az iq-ja, de mondjuk nem beszél, a normál suli ezt nem fogja tolerálni. Lányom iskolájában egyébként csak alsó tagozat van. Felsőbe köteles felvenni a körzetes normál iskola. Ennyit arról, hogy nem lehet egymi után továbbtanulni. A faluban viszont nyilván nem lesz ilyen iskola
2024. febr. 21. 17:01
 24/36 anonim ***** válasza:
88%

Gondoltam, hogy lesz, aki megsértődik, bocs.

De van róla fogalmam, elég sokat végigjártunk. Értem én, hogy egy nem beszélő autista nem járhat integráltba. Bocsánat, van érvényes IQ-tesztje? Rá tudták venni, hogy végigülje? Egyébként persze, hogy nem járhat integráltba, ha nem tud beszélni, azért ez nem lehet kérdés.

Nagyon sokan, akik nem tudják, hogy hogy működnek ezek az iskolák, egyből javasolják a tanulási zavaros gyereknek, hogy majd ott nyugodtan elüldögél, nem fog szorongani, stb. Ez igaz. Csak az a kérdés, hogy mit szeretnénk. Hogy legyen normális iskolai bizonyítványa, és tudjon kezdeni valamit az életével, vagy az, hogy 16 éves koráig legyen egy gyermekmegőrző.

Akármennyire is szeretnénk megóvni a gyermekeinket, tisztában kell vele lenni, hogy az iskola szívás. És igen, a gyerekek szorongani fognak. Normális ez? Nem, de a jelenlegi oktatási rendszerben sajnos a gyerekek 90 %-a szorong.

Le lehet pontozni, engem nem zavar, de sokaknak leírtam már, és sok privát üzenetet kaptam, és az érintettek mindig megköszönték a tanácsot. Mifelénk aki beadta gyereket speciális suliba, mindenki megbánta, mert sajnos nem igazán tanulnak a gyerekek semmit. De persze mindenkinek a saját döntése.

Vagy nem, mert pl. vannak olyan autisták, akik nem integrálhatók, akármennyire is szeretné a szülő.

Szóval én azt mondanám, hogy minden mást meg kell próbálni, és ha már végképp nincs más lehetőség, akkor az EGYMI. Én személy szerint még az otthoni magántanulóságot is bevállaltam volna inkább, minthogy EGYMI-be adjam.

Persze 23-as, ha nálatok van olyan csodálatos EGYMI intézmény, ahol autista gyerekekkel haladnak normál tanterv szerint, akkor elnézésedet kérem, de azért országosan nem ez szokott az átlag lenni.

Konkrétan nekem azt mondta az itteni autista intézmény vezetője, hogy az a céljuk, hogy a szülő megértse, hogy a gyermeke soha nem fog önálló életet élni, és erre rendezze be az életét. A magasan funkcionáló autisták osztályáról beszélek! Szóval nem, nem cél, hogy a gyerekeket képességeik szerint oktassák.

2024. febr. 21. 17:14
 25/36 anonim ***** válasza:
0%
24 Én nem sértődök meg idegen emberek véleményén. Csak hülyeség, amit írsz. Többit leírtam fent. Gyerekem nem autista és nem autisták iskolájába jár, logopediai egymi-be. Az autista egy példa volt, arra, hogy hiába magas az iq-ja valakinek, lehet más problémája. Magasan funkcionáló autista amúgy nem is szokott auti egymi-be járni, marad nekik a sima.
2024. febr. 21. 17:38
 26/36 anonim ***** válasza:
Ja és én teljesen elégedett vagyok az egymi-vel és sokat tanulnak, plusz kevesen vannak, nincs zaj, fél óra a szünet órák után, tanítók oda tudnak figyelni minden gyerekre. Mondjuk ilyen egymi nincsen sok. Logopédiai osztály van már egyre több helyen, az hasonló.
2024. febr. 21. 17:42
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én sok szülőt ismerek, akinek EGYMI-be járt a gyereke, és minden szépet-jót ígértek, aztán alig győzte onnan kimenekíteni a gyerekét.

A logopédiai osztály egyébként egy kivétel, én nem is tudtam, hogy az is EGYMI, elnézést. Nálunk már meg is szűnt, nincs ilyen, az integrálást javasolják.

Nálunk a városban csak autistáknak és szellemi fogyatékosoknak van EGYMI osztály. A saját gyógypedagógusunk mondta, hogy csak az tegye be oda a gyerekét, aki már teljesen lemondott róla. Azért 6 évesen még nem temetném a gyerekemet.

2024. febr. 21. 17:53
 28/36 anonim ***** válasza:
A 49% amúgy is már megvan elégséges (majd ha osztályozzák).
2024. febr. 21. 18:19
 29/36 anonim ***** válasza:
64%

#26! Hogy tanulhatnak sokat? Ha jól értettem, nálatok van csak alsó tagozat. Vagyis úgy kell majd ötödik osztályt teljesíteni, hogy a gyereked másodikos szinten lesz, amikor odakerül, hisz írtad, hogy 2 év alatt végeznek egyet.

Én is ismerek olyan logopédiai osztályt, ami jó, alaposak és nagyon hasznos. De ne legyenek illúzióid, nem kell úgy tenni, mintha nem lenne hátránya. 2 év lemaradást azok a gyerekek soha a büdös életben nem hoznak be.

2024. febr. 21. 19:00
 30/36 anonim ***** válasza:
70%
29 5 évig tart az alsó tagozat: 0. és 1. osztály: az első éves tananyag (2 év alatt), utána 2.,3.,4. osztály. Az jó ha lassan tanulnak meg olvasni, írni, nem lesznek így diszlexiasak. Felsőben mennek a normál általános iskolába és jól szoktak teljesíteni.
2024. febr. 21. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!