Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hányszoros szorzók vannak az...

Hányszoros szorzók vannak az SNI-s gyermekekre?

Figyelt kérdés

Nem szülő vagyok, csak pusztán érdekel a dolog, de neten sehol nem találok róla semmit. Lehet nem jól kerestem, de nem tudom, hogyan és hol kellene.

Szóval: azt tudom, hogy a Sajátos Nevelési Igényű gyermekek több gyermeknek számítanak bölcsődei, óvodai ellátásban (gondolom a későbbiekben is). Azt is tudom, hogy egy idő után a szakértői bizottság leírja, hogy hány főnek számít az adott gyerek, de amíg nem, mi alapján lehet tudni? Hallottam olyat, hogy fogyatékosság-függő, mint pl. az autista gyermek hármas szorzójú, azaz 3 gyereknek számít.

Le van ez valahol írva? Hogyan deríthetném ki?

Köszönöm!:)

2018. nov. 13. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Kétszeres a kvóta, nem több és nem függ az SNI típusától
2018. nov. 13. 15:12
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Az én fiam autista. Ő 3gyereknek számít. Barátnőmé ODD,vagy ADHD. Ő 2gyereknek számít. Amíg nincs szakértői vélemény,addig 1gyereknek számít.
2018. nov. 13. 16:42
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Első, ekkora hülyeséget. Ezer év óta nincs kvóta. Az osztálylétszám számításánál számít 2 vagy 3 főnek. Ez pedig attól függ, hogy mi a kódja. S kizárólag integrált intézményben. Szegregáltban 1 főnek számít. Pl. autizmus 3 fő, figyelemzavar vagy tanulási zavar veszélyezettség 2 fő, enyhe értelmi fogyatékosság 2 fő. Középsúlyos értelmi fogyatékos 3 fő, de ők nem nagyon fordulnak elő integrációban.
2018. nov. 13. 16:48
 4/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

ezeket csak tudjátok, vagy valahol olvastátok is?:) (ha olvastátok, hol?)

2018. nov. 13. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

"Ezer év óta nincs kvóta."

Dehogy nincs! Finanszírozási oldalról van.

2018. nov. 13. 17:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam, hanem 17 éve Szakértői Bizottságban dolgozom, naponta leírom a szakértői véleményekben ki hány főnek számít, s nincs kvóta. 3. voltam
2018. nov. 13. 21:07
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
szakértői papirokon rajta van hogy hány főnek számit a gyerek,pl,ovis csoportban,iskolai osztályokban.
2018. nov. 14. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!