Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolában miért vetetik le a...

Iskolában miért vetetik le a gyerekkel a kapucnit a tanítónők, tanárok?

Figyelt kérdés
Mi az oka, hogy a gyerek fején nem lehet kapucni iskolában? Miért szoktak szólni, hogy vegye le?

2024. febr. 4. 20:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én egy külföldi középiskolában dolgozok, ahol megszavazták, hogy baseball sapka lehessen a diákok fején, addig, amíg ez a magatartásukat, viselkedésüket, tanulmányukat nem befolyásolja negatívan. A kapucni viszont továbbra is tilos, mert nagyon eltakarja az arcuk egy részét is, plusz az airpods használata miatt.
2024. febr. 4. 22:21
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Mert itt Magyarországon illetlenségnek számít beltéren fedett fejjel (sapkában, kalapban, kapucniban) lenni. Ha begyünk valahová, levesszük.

+Az iskolában simán eltakarhatja a gyerek a fülhallgatóját a kapucnival.

2024. febr. 4. 22:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Általánosan a kendős fejpántot is levetették velünk, mert sapkának minősült 😅
2024. febr. 4. 22:49
 14/22 anonim válasza:
94%
Mert illetlenség.
2024. febr. 4. 23:39
 15/22 anonim ***** válasza:
97%
Illem, amire az anyjanak kellett volna megtanitani. Nem tetted, igy a takaritonore maradt a dolog.
2024. febr. 5. 00:33
 16/22 anonim ***** válasza:
89%
Errôl eszembe jut, amikor már fiatal felnôttként nyelviskolába jártam, egyik alkalommal a másik sorban ülô csávó elkezdett vergôdni, hogy nyissunk ablakot, mert neki melege van. Közben csávókán kapucnis pulóver volt, kapucni a fején. Mondom neki, hogy ne nyissunk ablakot, mert akkor én fázom, ha melege van, vegye le a felsôt, vagy legalább a kapucnit. Erre azt mondja, nem veheti le, mert tegnap késôn ért haza, és nem ért rá hajat mosni. Mivel ez felnôttképzés volt, nem lehetett ráparancsolni, hogy vegye le, így végül a tanár kinyitotta az ablakot. Szóval én ott fagyoskodhattam, nehogy a csávónak meglássák a zsíros haját.
2024. febr. 5. 05:00
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert illemre nevelnek, tudod egy ilyanra amit sokan otthon nem ismernek.
2024. febr. 5. 09:15
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

Illem, hogy zárt térben nincs semmi sapka/kapucni a fejeden. Értelme nem sok van, csak kulturális szokás.

Side note:

Az airpodsok titolban viselése elleni védekezésre hivatkozva annak lenne értelme, ha a fül mindenféle eltakarását tiltanák, beleértve azt, amikor a hosszú haj takarja a fülét.

2024. febr. 5. 15:39
 19/22 anonim ***** válasza:
91%
#18 Tanárként mindig észreveszem, ha a lányok a hajuk mögé rejtik, nagyon feltűnő. Csak ők hiszik azt, hogy nem.
2024. febr. 5. 21:04
 20/22 anonim ***** válasza:
22%
#19 Az érdekes, nekem eddig soha nem vették észre. :D Mármint így egyetemi vizsgán se, ahol nagyon nézik. (Nem vettem fel a puskát, nem hívásban voltam, viszont túlstresszelek, amin segít a halk zene, csak ugye ez nem megengedett.)
2024. febr. 5. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!